Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Daknam
Het blijft vechten voor Lokeren
Jelle Vereecke

Lokeren speelde gisteren al voor de dertiende keer gelijk dit seizoen. Al voor het vierde seizoen op rij eindigde de thuiswedstrijd tegen Moeskroen op 1-1. Les Hurlus speelden op de counter en kwamen op het uur op voorsprong via Ba. Lokeren werd in de slotfase gered door invaller Tambwe.

Alweer een match van de waarheid op Daknam zaterdagavond. Lokeren speelt meestal wel goed in zijn thuiswedstrijden, maar heeft het te moeilijk om het verschil te maken dit seizoen. In thuiswedstrijden tegen Roeselare en Westerlo was het telkens beter, maar eindigde de match toch altijd op 1-1. Vandaag hetzelfde scenario. Lokeren begon wel goed aan de wedstrijd, maar een doelpunt kwam er niet. Na vijf minuten bijvoorbeeld een goede actie van Camara Mbaye, maar als hij de inspeelt op Mohamed Armoumen, glijdt die laatste uit. Moeskroen speelt goed op de counter : Karim Fellahi kan schieten uit een scherpe hoek, maar Jugoslav Lazic redt.

De wedstrijd verwatert dan wat, het is Lokeren dat vooraan wel leuk combineert, maar alweer niet in de zestien geraakt. Na 20 minuten knalt Killian Overmeire een vrije trap naast via een verdediger van Moeskroen. De corner achteraf levert een gevaarlijke kopbal op, die van de lijn wordt gekeerd. Dan is er weer een mooie actie met telkens in de hoofdrollen Armoumen, Camara en Marcel Mbayo. Deze keer gaat de bal uiteindelijk via een Moeskroen-speler tegen de paal en in corner. Op het halfuur dan weer een kans aan de overkant : na een mooie een-twee-actie komt Adnan Custovic alleen voor Lazic, maar hij ligt alweer goed in de weg. De doelman krijgt bij deze fase de knie van Custovic in het gezicht en is even groggy. Camara knalt net voor rust nog op Mark Volders, maar verder komt de thuisploeg niet meer. Het blijft 0-0.

Na de rust geen Goran Maznov meer. De Macedoniër kreeg onbegrijpelijk de voorkeur op Patiyo Tambwe, die hem vervangt. Na enkele minuten moet ook Lazic van het veld : hij heeft nog te veel last van zijn oog na het contact met Custovic. Zijn vervanger is Griffin De Vroe, die vorige week nog een penalty van Ogunsoto stopte. Na vijf minuten is De Vroe echter al geklopt : Demba Ba kan van dichtbij makkelijk inkoppen. Ba viel ook in bij de rust en is nog maar net terug na zijn zware beenbreuk. Lokeren moet nu harder aandringen en doet dat ook. Onder andere de verdedigers Doll en Joao Carlos komen gevaarlijk voor doel, maar er volgt geen doelpunt.

In het slotkwartier gaat het grootste gevaar uit van Tambwe, de Congolees heeft duidelijk vertrouwen opgedaan dankzij zijn late doelpunt in Brugge. Patiyo Tambwe kopt en trapt nog net niet goed genoeg om een doelpunt te forceren. Even later is er ook Mbayo die alleen voor Volders komt, maar de kale goalie ligt goed in de weg. Het tijdrekken van Moeskroen blijkt uiteindelijk een maat voor niets geweest : vijf minuten voor tijd komt de bal voor de voet van Tambwe en de spits schuift zijn vijfde van het seizoen in doel. Dit is een oververdiend doelpunt voor de Waaslanders. De Vroe redt dan nog een schot van Ba, het blijft dus 1-1. Moeskroen is zo goed als zeker gered, Lokeren moet hopen dat de rivalen uit Gent zondag de momenteel nog grotere rivalen uit Beveren kloppen. Tambwe redde voor de tweede keer op rij een puntje voor zijn team.