Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent nadert op Standard
Guillaume Belaey

Met een ruime zege tegen middenmoter Bergen naderen de Buffalo’s, waarbij de geschorsten Lombaert en Pavlovic ontbraken, tot op vier punten van de derde plaats. Aanvankelijk liep het niet van een leien dakje tegen de Henegouwse bezoekers. De wedstrijd was amper 7 minuten ver toen de infiltrerende Dalmat in de zestien werd neergehaald. De strafschop werd meteen omgezet door Mohammed Dahmane

De thuisploeg reageerde zoals het moest hoewel Foley het aangeven van Grégoire in de handen knikte van Bergen-doelman Berthelin. Stilaan begon Gent het evenwicht te herstellen waarbij Bergen vaker in de problemen kwam. Immers één minuut later kon De Beule na een mooie actie Foley-Grégoire de Buffalo’s op gelijke hoogte brengen. Blijkbaar begonnen de bezoekers de pedalen te verliezen want even voor het halfuur zorgde De Beule voor de aanzet van een prima combinatie waarbij Foley doorstak naar tussenstation Stoica. De kleine tovenaar tikte door naar Azofeifa die de verdubbeling tegen de touwen schoof.

In het derde kwartier werden nog weinig kansen weggegeven aan beide kanten hoewel even voordien één Gentse versnelling voldoende was om Bergen met achterstand naar de kleedkamers te sturen.

In de tweede helft verliep bleef het vaker evenwichtig met weinig kansen waarbij Gent zelden problemen had om de lichte Bergense dreiging te neutraliseren. Azofeifa knalde overigens nog een vrijschop over doel, Grégoire vond Olufade die hard afdrukte hoewel Berthelin bij de zaak bleef. Langzamerhand begonnen de Buffalo’s weer vat te krijgen op de wedstrijd.

Op hoekschop zag Stoica zijn volley op de lijn gekeerd. Een controlerende thuisploeg tilde toen het tempo enigszins op zodat Bergen nog nauwelijks kon dreigen. In het slotkwartier zou Gent uiteindelijk de Henegouwers op de knieën krijgen. Alweer met een perfect opgebouwde aanval via Olufade die vanop rechts Stoica bereikte die pienter doortikte naar assistman Grégoire met een derde treffer als resultaat. En nog bleken de Buffalo’s niet tevreden.

In de slotminuten opende Stoica immers de weg naar een vierde doelpunt via Grégoire die met zijn 14e assist van het seizoen de ingekomen Ruiz de kans gaf om de 4-1 op het bord te prikken.