Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels gered, Beveren allesbehalve
Filip Van der Elst

Het Edmond Machtensstadion vierde feest zaterdagavond, want FC Brussels is nu ook mathematisch zeker van het behoud. Een hoogvlieger was de wedstrijd tegen SK Beveren allesbehalve, maar de overwinning deed de Brusselaars duidelijk wel deugd. Beveren van zijn kant, incasseerde alweer een zware klap, en zal nog zwaar moeten vechten om het eindrondeticket vast te houden. Rechtstreeks behoud lijkt nu wel heel ver weg voor de Waaslanders.

Nochtans begon Beveren niet slecht aan de wedstrijd: Gervais Gervinho dribbelde de hele Brusselse verdediging op een hoopje, maar besloot dan voorlangs. De Brusselse reactie liet niet lang op zich wachten: Zola Matumona mocht vrij aanleggen, en knalde de bal enig mooi via de lat binnen (1-0). Beveren trok in de aanval, maar een schot van Romeo Seka werd gepareerd door Patrick Nys. Brussels haalde het tempo uit de wedstrijd, en Beveren deed veel te weinig met de geboden ruimte en balbezit, en voor de rust was er verder nauwelijks nog wat te beleven.

Edy De Bolle joeg z’n manschappen na de rust naar voren, en Nys moest al snel opnieuw een poging van Seka uit z’n doel ranselen. Ook invaller Ivan Bozic was gevaarlijk, maar Nys tackelde de bal nog knap uit de voeten van de Kroaat. Brussels kreeg het wat moeilijker, en Albert Cartier bracht de Fransman Jonathan Tehoue voor de onzichtbare Hakim Bouchouari, en dat loonde: de snelle spits strafte halverwege de tweede helft een foutje van de nonchalante Joseph-Augustin af, en liet Barry Boubacar Copa kansloos (2-0). Brussels kwam nu wat op stoom, en kreeg enkele goeie kansen op een derde doelpunt: Christ Bruno mocht moederziel alleen aanleggen binnen het strafschopgebied, maar schoot op Copa. Ondertussen animeerde Flavien Le Postollec, die mogelijk definitief van het Franse Lille overkomt, het publiek met een knappe dribbel. Tehoue scoorde ei zo na zijn tweede van de avond, maar ditmaal plaatste hij de bal net naast. Beveren was nog eenmaal gevaarlijk, maar Mama Dissa schoot van dichtbij onbegrijpelijk over. De Brusselse zege kwam niet meer in gevaar, waardoor de hoofdstedelingen nu eindelijk ook aan hun voorbereiding voor volgend seizoen mogen beginnen. Voor Beveren wacht er echter nog een lange strijd om het behoud…