cluClub Brugge
lieLierse SK
Datum: 05/05/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Jan Breydel
Overtuigend Club zet Lierse opzij
T. Coremans
| 0 reacties
Overtuigend Club zet Lierse opzij
Foto: © SC

Overtuigend Club zet Lierse opzij
Twee fel geplaagde coaches verschenen vanavond langs de zijlijn in het Jan Breydelstadion. Thuiscoach Janevski spaarde enkele spelers voor de belangrijke bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag tegen AA Gent. Stijnen en Balaban bekeken, door blessures, de wedstrijd vanuit de tribune. Vier jeugdspelers, waaronder Brecht Capon en Gert-Jan De Mets, stonden op de reservenlijst. Zij stonden te trappelen om een invalbeurt te versieren. Kjetil Rekdal had op zijn beurt de taak om te stunten in Brugge. Hij kon niet rekenen op Thompson, Jarju en Tailson, wat voor een aanvallende leemte zorgde. Eén van de acteurs tijdens de halve finales in de Champions League, scheidsrechter Frank De Bleeckere, leidde de wedstrijd.
Een moeizaam op gang komende eerste helft weerspiegelde de huidige situatie van beide teams. Al na drie minuten werd een doelpunt van Ishiaku, na een botsing tussen Moons en Andic, onterecht afgekeurd. De thuisploeg controleerde wel maar miste enige scherpte in zijn spel. Lierse kon een eerst keer dreigen op het kwartier via Snelders maar die miste compleet. Een goed infiltrerende Priske zorgde op rechts voor het meeste gevaar. In de 24e minuut kreeg Club een strafschop. Leko bracht Brugge vanop de stip op 1-0. Een eerste helft die niet echt veel in zijn mars had kabbelde verder naar zijn einde. In de 38e minuut viel Bob Peeters nog uit en kreeg zelfs van het thuispubliek een hartelijk applausje.
Lierse begon het snedigst aan de tweede helft. Verbauwhede moest tot tweemaal goed tussenkomen op kansen van Snelders en Janssens. De West-Vlamingen kregen de storm snel geluwd en namen het initiatief terug in handen. Na een knap uitgevoerde aanval volgens het boekje en een prachtige voorbereiding van Priske mocht Ishiaku de 2-0 binnentikken. De Pallieters moesten nu lijdzaam toezien op een goed georganiseerd blok van Club. Na 68 minuten belandde de bal voor de voeten van Gvozdenovic die onmiddellijk uithaalde. Zijn schot werd afgeblokt maar door zijn aandringen verzeilde de bal dan toch in doel, 3-0. Brugge kon de wedstrijd nu rustig uitspelen maar het wou het publiek ook nog wat gunnen. Het bleef nu constante druk zetten en dat zorgde voor nog enkele kansen. Yulu-Matondo zette met de 4-0 en een exotisch dansje de kers op de taart.
Club geraakte nog eens autoritair voorbij zijn tegenstander. Voor Lierse SK komen er cruciale weken aan in de strijd om het behoud. Die andere degradatiekandidaat, SK Beveren, reist morgen met een veredeld elftal naar Anderlecht.
Club Brugge: Verbauwhede, Priske, Maertens, Valgaeren, Klukowski, Englebert, Clement, Blondel, Leko, Yulu-Matondo en Ishiaku. Invallers : Lenaerts, De Cock, Vermant, Gvozdenovic, Lutun, Capon en De Mets.
Lierse SK: Moons, Andic, Muslin, Verheyen, Janssens, Kums, Snelders, Miller, Van der Zijl, Peeters en Ingrao. Invallers: Van der Jeugt, De Corte, Mamouni, Buyens, Ernandes, Develer en Weuts.
DOELPUNTEN: 24' Leko (1-0), 63' Ishiaku (2-0), 68' Gvozdenovic (3-0), 78' Yulu-Matondo (4-0)
GEEL: 54' Maertens
ROOD:
LEIDING: Dhr. De Bleeckere
TOESCHOUWERS: 21000

Vooraf

Jupiler Pro League

 Speeldag 32