wesWesterlo
zwaZulte Waregem
Datum: 02/02/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Het Kuipje
Westerlo vergeet het af te maken
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Westerlo vergeet het af te maken
Foto: © SC

Westerlo en Zulte Waregem hebben in Het Kuipje de punten gedeeld na een 1-1 gelijkspel. Westerlo kreeg voldoende kansen om het af te maken, maar verzuimde om Zulte Waregem kopje onder te duwen.

De ploeg van Jan Ceulemans verdiende de drie punten, maar moet dus tevreden zijn met één puntje. Zijn jongens brachten het beste voetbal op de grasmat en speelden voldoende kansen bij elkaar om er twee of drie in het mandje te leggen, maar het bleef uiteindelijk bij die ene treffer van middenvelder Wim Mennes.
 
Die treffer kwam er dan nog met een klein gelukje. De Marokkaanse balvirtuoos Nabil Dirar dweilde de linkerflank af en bracht voor tot bij Dekelver. Die kon echter niet bij het leer en via een West-Vlaams been belandde de bal voor de voeten van Wim Mennes, die het cadeautje met beide handen aannam en de 1-0 in de netten schoot.
 
Dekelver mist efficiëntie
 
Na rustkreeg Dekelver tot twee keer de toe mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar de Oost-Vlaming stuitte twee keer op een goed keepende Geert De Vlieger. Wagemakers probeerde het nog met een afstandsschot. Zijn poging ging naast de kooi van de bezoekers.
 
Wie de kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus. Ook voor Westerlo klopt dat cliché - daarom dat het waarschijnlijk ook een cliché is. Zulte Waregem dreigde via stilstaande fases en zag zijn werklust tien minuten voor tijd beloond.
 
Goede wissel Dury
 
Net als het doelpunt van Mennes was er een gelukje mee gemoeid. Sarki keerde in eerste instantie nog een mooie kopbal van de sterk ingevallen Nikica Jelavic. De bal belandde echter recht in de voeten van Kevin Roelandts die meteen uithaalde en de gelijkmaker voorbij De Winter schoot.
 
Jelavic en Van den Eede kwamen nog dicht bij het winnende doelpunt, maar het bleef in het Westelse Kuipje 1-1. (AN)