zwaZulte Waregem
wesWesterlo
Datum: 18/08/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Regenboogstadion
Westerlo krijgt niet wat het verdient
Ruben Claesen
| 0 reacties
Westerlo krijgt niet wat het verdient
Foto: © SC

Westerlo is na drie speeldagen haar maximum kwijt. Het ging verliezen bij Zulte Waregem met het kleinste verschil, dat zo haar eerste punten binnenrijfde. Nochtans verdienden de Kempenzonen minstens een punt, na het grootste deel van de wedstrijd op de helft van de thuisploeg gekampeerd te hebben.
 
De troepen van Jan Ceulemans kwamen het vinnigst aan de aftrap. Westerlo wou graag haar maximum langer handhaven en zocht meteen naar de openingstreffer. Thuisploeg Zulte Waregem was daar op voorzien, het speelde vanuit een strakke organisatie en probeerde via fikse tegenprikken het doel van De Winter te belagen. Eén van die counters leverde na twintig minuten zelfs een doelpunt op. Tim Matthys kon profiteren van het slechte wegwerken van een voorzet van Leye en schoot de bal hard binnen. Westerlo liet zich niet van de wijs brengen en zocht meteen naar de gelijkmaker, maar  Delen wringde twee kansen de nek om. Even voor het halfuur kreeg Van Kerckhoven nog de grootste mogelijkheid. De Lintenaar was mee opgerukt en kon koppen, maar de deklat voorkwam erger voor de thuisploeg. Het was al Westerlo dat de klok sloeg; vlak voor rust stond Ogunsoto aan het kanon. De Nigeriaan trapte in één tijd op doel, maar De Vlieger redde knap.
 
Ook in de tweede helft beet Westerlo haar tanden stuk op de verdedigende muur van Essevee. Even voorbij het uur kreeg Van Imschoot een uitstekende mogelijkheid na doorkoppen van Ogunsoto. Zijn poging strandde echter op centimeters van de touwen. Ceulemans gooide met nog een kwartier te gaan breekijzer Van den Eede in de ploeg voor Van Kerckhoven, maar ook hij kon de bakens niet meer verzetten. Franky Dury en zijn ploeg mogen niet tevreden zijn met hun prestatie, maar zijn wel verlost van de (gedeelde) laatste plaats en de vervelende nul.