wesWesterlo
lokSporting Lokeren
1-1
79' Joao Carlos (pen)
1-2
Datum: 03/05/2008 20:00
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Het Kuipje
Lokeren in extremis voorbij Westerlo
T. Coremans

Lokeren is na de vele gelijke spelen aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Het won vanavond op Westerlo met 1-2. Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd stond de thuisploeg nog op voorsprong.

In het Kuipje stonden twee elftallen tegenover elkaar die een aanvaardbaar seizoen achter de rug hadden. De bezoekers uit Lokeren speelden meer gelijk dan hun lief was en wilden daar de twee resterende wedstrijden verandering in brengen.

Na een lange studieronde stak Lokeren als eerste aan wal. Golan zag zijn poging gepareerd door doelman De Winter. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Eén van de revelaties bij Westerlo, Odita, trapte een voorzet van Farssi tegen de netten. De Oost-Vlamingen legden zich niet neer bij deze achterstand en bracht enkele knappe combinaties op de grasmat. Opnieuw Golan wist een sublieme kans niet te verzilveren. De thuisploeg mocht gaan rusten met de kleinste voorsprong.

Na de pauze hielden beide teams elkaar in evenwicht. De troepen van Leekens konden hun stempel niet na een fout op Golan. Joao Carlos trapte het leer feilloos tegen de touwen, 1-1. Opnieuw een gelijkspel dacht iedereen. In de blessuretijd bracht de opvallendste speler bij de bezoekers, Golan, Lokeren in extremis op voorsprong, 1-2.