Datum: 22/09/2007 20:00
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen blijft sterk presteren

Moeskroen blijft het goed doen in de hoogste voetbalklasse. De ploeg van trainer Marc Brys won met 2-0 van Lokeren. Door de overwinning komt Moeskroen op een vijfde plaats in het klassement. Vooral derde doelman Descamps van Moeskroen werd de held. Hij stopte een strafschop en hield zijn ploeg in de wedstrijd.

Lokeren-coach Georges Leekens stuurde voor de derde keer op rij dezelfde elf het veld op. Door de schorsing van zowel Volders als Grondin kregen Martin en Huyghebaert hun kans. Dribbelkont Carles Coto kreeg de voorkeur op Niçoise die deze week enkele trainingen moest overslaan wegens kniepijn.

Moeskroen begon het beste aan de wedstrijd. Oussalah dook in de rechthoek, zijn voorzetschot was iets te scherp voor zowel Tomou als Custovic. Moeskroen hield er een hoekschop aan over. Nieuwkomer Huyghebaert schilderde die op het hoofd van Sapina die simpel de bal tegen de netten kopte; 1-0. Lokeren was wat aangeslagen, maar probeerde toch iets terig te doen. Een poging van Vukomanovic ging maar net naast. Vijf minuten voor de rust was er een goede reactie van Martin op een knappe omhaal van Tambwe en zo bleef het 1-0.

Tien minuten na de rust kreeg Lokeren de kans op de gelijkmaker. Tambwe werd neergehaald in de zestien door Martin. Scheidsrechter Geldhof wees naar de stip en trok de rode kaart voor de invallersdoelman. Derde keeper Descamps kwam in het doel staan en stopte meteen de penalty van Joao Carlos. Tien minuten na de strafschopfase stuurde Leekens Armoumen als tweede spits naast Tambwe in de vuurlinie, maar dat had een ander effect. Op een counter versierde ook Moeskroen zijn strafschop. El Mouataz werd als dader aangewezen en Custovic knalde de 2-0 binnen. Moeskroen hield met tien stand en zo bleef het 2-0.