Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard overwint met man minder
Thomas Dubois

Standard mag zich de winnaar van de speeldag noemen, de Rouches wonnen maandagavond met 2-1 van een stug Westerlo. Standard kon pas een tiental minuten voor tijd het winnende doelpunt scoren nadat het eerst een volledige helft met tien tegen elf gespeeld had.

Standard-trainer Preud’homme kon nog steeds geen beroep doen op topschutter Milan Jovanovic, Mbokani en De Camargo startten in de basis. Evens is er bij de ploeg van Jan Ceulemans niet bij, hij is geelgeschorst. Standard kon geen betere start kennen. Al na één minuut mochten ze op Sclessin een eerste keer vieren. Een vrije trap werd door Toama enig mooi in doel gedraaid. Westerlo leek even van slag maar herpakte zich goed. Westerlo kwam daarna beter in de wedstrijd, Dirar kon enkele keren dreigen. En die dreiging leverde ook resultaat op. Na 20 minuten kreeg hij de bal voor z’n linker en scoorde, 1-1. Het gaf Westerlo vertrouwen en dat maakte hen ook de betere ploeg. Toch was het Standard dat nog het gevaarlijkst kon zijn, een stifter van Mbokaniwerd nog nipt gered door De Winter. Opschudding was er nog net voor rusten, Sarr pakte uit met een verschrikkelijke tackle en mocht meteen gaan douchen.

Ondanks de man minder speelde Standard na de rust toch iets beter dan voor de rust, tot kansen leidde dat niet. Aan de overkant kreeg Van Hout een kans, maar Renard redde. De grootste kans was echter voor Dirar, die onbegrijpelijk miste. Dé kans op de 1-2, en naar later zou blijken ook het keerpunt in de wedstrijd.
Op wilskracht vochten de Rouches zich in de wedstrijd, dat leverde een kans op voor Toama. Ook De Camargo kon dreigen. Bij Standard vochten ze voor elke meter en dat werd ook beloond kort voor tijd. De winnende treffer kwam er op gelijkaardige manier als de openingstreffer. Standard kreeg een vrije trap net buiten de zestien en opnieuw Toama legde aan. Die scoorde meteen z’n tweede treffer van de wedstrijd en van het seizoen. Westerlo probeerde nog in een slotoffensief iets te doen, maar Renard stond pal.