moeMoeskroen
cerCercle Brugge
0-1
Datum: 01/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Le Canonnier
Cercle wint voor het eerst op Moeskroen
Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Cercle wint voor het eerst op Moeskroen

Cercle Brugge kon nog nooit winnen in Moeskroen. Tot vandaag. Honour Gombami zorgde op Le Cannonier voor de enige treffer van de wedstrijd.

Het was vanavond niet enkel koud in Moeskroen, maar ook erg donker. Door een lichtpanne begon de wedstrijd met een kwartier vertraging. Maar eens afgetrapt, kon men zich als snel verwarmen. Beide ploegen, met bij Cercle Gombami (foto) in de plaats van Desmet, gingen vrank en vrij hun kans. Pogingen van Ouali en Sapina voor Moeskroen, en van De Sutter en Buffel voor Cercle, gingen naast. Tot daar een eerste helft dat een doelpunt verdiende.
 
Na rust gingen de bezoekers op het gaspedaal staan. Pogingen van Sergeant en Iachchouk werden nog gepareerd door Volders. Na zeven minuten in de tweede helft was het dan toch raak voor de ploeg van trainer De Boeck. Een schot van Sergeant kwam bij Gombami die het leer voorbij Volders werkte. Meteen het eerste doelpunt van het seizoen voor de 25-jarige spits uit Zimbabwe. Cercle op een verdiende voorsprong. Moeskroen kon nadien geen vuist meer maken. Het was zelfs de ingevallen Snelders die nog de beste mogelijkheid kreeg.
 
Cercle Brugge kan dus na de 0 op 6 opnieuw winnen. De Bruggelingen springen in het klassement over Kortrijk, dat vandaag verloor tegen Club Brugge. Moeskroen staat nu zesde in de stand. Morgen kan AA Gent hen nog inhalen.
 
Herbeleef Moeskroen - Cercle Brugge