berBergen
moeMoeskroen
Datum: 08/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Charles Tondreau
Scoreloze Henegouwse derby
Dirk Pieters
| 0 reacties
Scoreloze Henegouwse derby

Zaterdagavond stond de Henegouwse derby tussen Bergen en Moeskroen op het programma. De wedstrijd eindigde zoals ze begonnen was: 0-0. Bergen kreeg heel wat kansen, maar het was Herpoel die in de slotfase zijn ploeg nog moest redden.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd, maar een kopbal van Jarju werd onschadelijk gemaakt door Volders. Even later was Jarju er opnieuw, maar opnieuw stond de Moeskroen-goalie op de juiste plaats. De bezoekers konden daar weinig tegenoverstellen. Verder dan een schotje van Ouali kwam Moeskroen niet in de eerste helft. Jarju kreeg wel nog genoeg mogelijkheden, maar de ex-aanvaller van Lierse kreeg de bal maar niet tussen de palen en zo bleef het 0-0.

Ook na de pauze bleef Bergen de beste ploeg en moest Volders zijn ploeg in de wedstrijd houden. Eerst hield de doelman Dahmane van een doelpunt en even later stond hij opnieuw goed te keepen op een bal van Oris. Ook Moeskroen kon een kwartier voor tijd nog eens dreigen met een ver schot van Walasiak, maar Herpoel hield zijn netten schoon. In de slotfase redde Herpoel de meubelen voor de thuisploeg toen hij een schot van Jaycee wist te pakken en zo bleef het 0-0. (AN)
Herbeleef Bergen - Moeskroen