moeMoeskroen
lokSporting Lokeren
Datum: 29/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Le Canonnier
Lokeren loopt een blauwtje op
Geoffrey Verbruggen
| 0 reacties
Lokeren loopt een blauwtje op

Moeskroen heeft in eigen huis een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van Lokeren. De bezoekers waren slechts een schim van zichzelf en keken zo tegen hun tweede nederlaag van het seizoen aan. Moeskroen wipt in de stand over Lokeren.

Lokeren zakte met vertrouwen af naar Le Canonnier. De Waaslanders boekten tegen Anderlecht, Standard en Germinal Beerschot een knappe zeven op negen. Bovendien verloren de bezoekers dit seizoen nog maar één wedstrijd en waren ze al tien weken op rij ongeslagen. Moeskroen zakte de voorbije weken terug na een knap seizoensbegin en hoopte vandaag nog eens de drie punten thuis te houden.

Al vroeg in de partij nam Moeskroen afstand van Lokeren. Copa liet een stuitende vrijschop van Adnan Custovic (foto) knullig door de benen glippen. De Bosniër krikt zo zijn doelpuntentotaal op tot zes. Kort daarop toonde Custovic met opnieuw een staalharde vrijschop waarom hij incontournable is voor Les Hurlus.

Moeskroen putte vertrouwen uit de voorsprong en drukte Lokeren terug op eigen helft. Oussalah profiteerde van de ruimte en loste een nieuw schot, maar de Belgische Marokkaan mikte het leer buiten het kader.

Op het halfuur stak Lokeren voor het eerst de neus aan het venster: Golan was echter te verrast en wrong de kans de nek om. Vlak voor de pauze kopte de Israëlier alweer een reuzekans naast. Een onmondig Lokeren kon zijn status van revelatie niet waarmaken en ging met kopzorgen de rust in.

Moeskroen voert druk op

Na de koffie drukte de thuisploeg het gaspedaal in. Christophe Lepoint trapte van dichtbij op de lat en de Lokerse defensie had erg veel moeite met een bedrijvige Ouali en een sterk ingevallen
Sishuba.

Tien minuten voor tijd kwam de verlossing er dan toch voor Moeskroen. Sishuba bediende Lepoint, die het lot van de bezoekers bezegelde. Ook topschutter Maazou kon Lokeren niet meer behoeden van een tweede seizoensnederlaag.

Moeskroen wipt hierdoor over Lokeren naar de zesde plaats. De Waaslanders verliezen de voeling met de topvijf.

Herbeleef Moeskroen - Sporting Lokeren