Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Regenboogstadion
Habibou redt verdiend punt voor Charleroi
Fabian Morren

Charleroi heeft na het ontslag van Stephane Demol gereageerd op het veld: de Zebra's speelden 2-2 gelijk bij Zulte Waregem na een doelpunt in de 93ste minuut van Habib Habibou.

Charleroi kende alvast niet de ideale wedstrijdvoorbereiding. Stephane Demol besliste zaterdagochtend om op te stappen en lichtte zijn beslissing toe aan de spelers en de technische staf. Zo vertrok het team zonder trainer richting Zulte Waregem.

Het motiveerde de spelers blijkbaar extra, want al na negen minuten trapte Mujangi Bia de bal tussen de benen van doelman Sammy Bossut. Zulte Waregem reageerde niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Franck Berrier stak zich opnieuw in de rol van aangever en Kevin Roelandts werkte koelbloedig af: 1-1.

Habibou in blessuretijd

Na de rust kreeg Charleroi enkele uitstekende kansen; Een kanon van Mujangi Bia werd door Bossut gered met de vuisten en meteen nadien was Bossut paraat om een kopbal van Théréau uit zijn doel te ranselen. Een kwartier voor affluiten viel de goal aan de overkant. Ludwin Van Nieuwenhuyze trapte van dichtbij raak.

Charleroi leek niet meer langszij te zullen komen, maar drie minuten in blessuretijd ontbond invaller Habib Habibou zijn duivels. Na wat geharrewar stelde hij met een omhaal alsnog gelijk.