lokSporting Lokeren
cluClub Brugge
Datum: 06/12/2009 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Niemand minder dan Sinterklaas komt Lokeren een hart onder de riem steken.

Vooraf
Welkom vanuit het Daknamstadion voor de wedstrijd tussen Lokeren en Club Brugge. Sinds de komst van Jacky Mathijssen als opvolger van de ontslagen Aleksandar Jankovic behaalden de Waaslanders 1 op 12. De Limburger recupereert voor het duel tegen zijn ex-team wel Marcel Mbayo, Tshilola Tiko en Mario Carevic. Nill De Pauw, Hassan El Mouataz en Barry Boubacar Copa blijven geblesseerd langs de kant. Club Brugge behaalde vorig weekend tegen Charleroi eindelijk nog eens een driepunter na twee opeenvolgende nederlagen tegen Standard en Germinal Beerschot. Afgelopen donderdag speelde blauw-zwart knap gelijk op het veld van UEFA Cupwinnaar Shakhtar Donetsk. Bij blauw-zwart zit Antolin Alcaraz zijn laatste schorsingsdag uit; Geert De Vlieger is geblesseerd. Het wordt afwachten welke elf Adrie Koster op Daknam de wei instuurt.
Opstellingen
Lokeren: Lazic Jugoslav, Ziv Yoav, Doll Olivier, Strul Avi, Overmeire Killian, M'Bayo Marcel, Dupré Frederic, Janczyk Dawid, Carevic Mario, Smajic Sulejman, Gueye Ibrahima.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaël, Dirar Nabil, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge.
00:00
De spelers zijn zich aan het opwarmen. Bij Club is Wesley Sonck fit geraakt, maar de Ninovieter start op de bank, net als Ivan Perisic. Dorge Kouemaha maakt opnieuw zijn opwachting. Bij Lokeren keren Marcel Mbayo en Mario Carevic terug in de basis.
00:00
De stadionomroeper is duidelijk nog niet wakker: de familienaam van Dorge roept hij niet af, Gertjan wordt Desmets en bij Lokeren speelt Tiko Mbayo.


Scheidsrechter
Rust


Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
1
Kouemaha en Vargas hebben de partij net op gang getrapt.
3
Janczyk gaat neer aan de rand van de zestien, maar ref Geldof laat doorspelen.
6
 Gele kaart voor Frederic Dupré
Tot groot jolijt van de Brugse fans krijgt Dupré al meteen geel voor een fout op Dirar.
7
Kouemaha stuurt Vargas de zestien in, de Venezolaan valt nogal opzichtig na een duel met Strul. Geldof laat gewoon doorspelen.
11
Gueye met een fout op Vargas. De Venezolaan mag zelf de vrijschop nemen. De bal waait voorbij de tweede paal buiten.
12
Eerste kansje voor Lokeren. Mbayo vindt Gueye in het strafschopgebied en die legt de bal met het hoofd af voor Janczyk. De Pool kan er onvoldoende kracht achter steken.
14
Via Dirar krijgt Geraerts een vrije schietkans, het vizier van de ex-Lokerenspeler staat niet goed afgesteld. Het leer belandt ver naast.
15
Het antwoord van Lokeren laat niet lang op zich wachten. Doll met een diepe bal richting Carevic, Stijnen voorkomt een doelpunt met een voetreflex.
20
Club heeft het voorlopig moeilijk met het positiespel van Lokeren. Jacky Mathijssen heeft zijn pionnetjes goed gezet tegen zijn ex-ploeg.
21
Stijnen tikt een vrijschop van Carevic van onder de lat.
27
Lokeren stoort vroeg en daar weten ze bij Club geen raad mee.
28
Vargas probeert het dan maar van ver. Zijn schot belandt in het bovenste gedeelte van de tribune achter Lazic.
29
Een voorzet van Donk waait via het dak van het doel buiten.
34
 Rode kaart voor Ibrahima Gueye
Opschudding op Daknam. Gueye gaat met de voet vooruit in op Dirar en krijgt rood. De Lokerenspelers belagen ref Geldhof.
34
Eindelijk eens een vlotte combinatie bij Club. Blondel met een pas op Kouemaha, de Kameroener legt af voor Vargas, maar die ziet zijn schot opnieuw hoog over gaan.
35
 Gele kaart voor Avi Strul
Te hevig protest bij de rode kaart van Gueye.
36
Gueye weigert aanvankelijk het veld te verlaten. Uiteindelijk gaat hij toch naar binnen.
38
Komt dit nog goed vanavond? Weer een hoop discussie rond een beslissing van Geldhof.
40
Geraerts legt de bal af voor Dirar die hoog over knalt. Weer is er een opstootje in het midden van het veld. Geldhof zal het niet makkelijk hebben om deze match tot een goed einde te brengen.
42
 Gele kaart voor Karel Geraerts
Geraerts legt de doorgebroken Mbayo neer en krijgt prompt geel.
42
Oh la la, wat een kans voor Lokeren. Stijnen bokst een vrijschop van Carevic weg en in de rebound hinderen twee Lokerenspelers elkaar om te kunnen afwerken.
45
Opnieuw tumult op het veld. Nu hangen Carevic en Klukowski elkaar om de hals. Geldhof heeft totaal geen controle meer over de match. Het wordt tijd dat we gaan rusten. Langs de zijlijn maant Mathijssen zijn troepen tot kalmte aan.


Scheidsrechter
Rust
De wedstrijd tussen Lokeren en Club stelde aanvankelijk niet veel voor. De Bruggelingen hadden het moeilijk met een kort opzittend en goed georganiseerd Lokeren. Tot Ibrahima Gueye rood kreeg voor een fout op Nabil Dirar. De vlam sloeg in de pan, het ene opstootje volgde het andere op en ref Frederik Geldhof had totaal geen controle meer over de match.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
En we zijn weer vertrokken. Hopelijk een tweede helft met minder tumult en meer voetbal.
46
Vervangen Jonathan Blondel
Ingevallen Ivan Perisic


48
Het eerste gevaar komt van Lokeren. Overmeire trapt van ver, de bal wijkt af via Perisic en belandt net naast de kooi van Stijnen.
51

Goal
Doelpunt van Ryan Donk (Karel Geraerts)
Vargas vindt op vrijschop de alleenstaande Geraerts. Zijn kopbal wordt door Lazic in eerste instantie geweerd, maar Donk is er als de kippen bij om de bal binnen te trappen.
55
Wat een kans voor Lokeren. Carevic zondert Mbayo af op links, die zet voor tot bij de vrijstaande Janczyk. De Pool trapt het leer in één tijd naast.
59
Geraerts trapt een afvallende bal zwak op Lazic.
63
Weer een enorme kans voor de Waaslanders. Smajic stuurt Janczyk diep en de Pool komt oog in oog met Stijnen te staan. De Brugse doelman heeft een goede reflex in huis. Achteraf stond de lijnrechter wel te zwaaien voor buitenspel.
65
Stijnen is weer bij de pinken op een nieuwe gevaarlijke vrije trap van Carevic. Lokeren probeert met zijn tienen toch nog iets uit de brand te halen. Het is hen voorlopig niet aan te zien dat zij met een mannetje minder spelen.
65
 Gele kaart voor Ivan Perisic
Haakfout op Smajic.
68
Vervangen Nabil Dirar
Ingevallen Mohamed Dahmane

Koster neemt het zekere voor het onzekere en haalt Dirar, door het thuispubliek fel uitgefloten, van het veld.
70
Vadis legt aan met links, Lazic klemt de bal.
72
Vervangen Frederic Dupré
Ingevallen Tomislav Sokota


73
Carevic heeft het moeilijk om zich te bedwingen. Nu pakt hij Vargas onder het oog van Geldhof bij de keel, maar hij geraakt er mee weg.
75
Zelfs tegen tien Lokeraars heeft Club het moeilijk. De thuisspelers vechten voor wat ze waard zijn.
76
 Gele kaart voor Carl Hoefkens

76
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Joseph Akpala


76
Vervangen Dawid Janczyk
Ingevallen Omer Golan


79
 Gele kaart voor Sulejman Smajic
Fout op Vargas.
80
Nog tien minuten. Kan Lokeren met zijn tienen nog terugkeren?
81
Sokota trapt de bal in de zestien tegen de hand van Hoefkens. Heel Lokeren wil een strafschop, maar Geldhof laat doorspelen.
85
Lokeren lijkt wat door zijn beste krachten heen te zitten. Club komt er weer iets meer uit, zonder echter gevaarlijk te zijn.
86
Vervangen Marcel Mbayo
Ingevallen Tsholola Tiko


87
Club krijgt nu echt wel kansen op de tegenaanval, maar speelt die te slordig uit.
88
Na een geharrewar komt de bal voor de voet van Golan, maar Stijnen heeft het schot van de Israëliër maar op te rapen.
90+2
De wedstrijd lijkt opo een zege van Club te gaan uitdraaien.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.