Datum: 07/08/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Landskampioen blijft glans- en zegeloos
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Landskampioen blijft glans- en zegeloos
Foto: © SC

Landskampioen Standard blijft ook na twee speeldagen nog zonder zege. Na de Kanaries hielden ook de Ratten de Luikenaars in bedwang. In de Vurige Stede mogen ze blij zijn dat het kampioenenbal pas in september uit de startblokken schiet.

Laszlo Bölöni verraste en hield Wilfried Dalmat en Tomislaw Mikulic op de bank voor Mousa Traore en Eliaquim Mangala. De van een spoedoperatie herstelde Aimé Anthuenis beloonde Daniel Cruz voor zijn gelijkmaker op Roeselare en zette hem naast Sherjill MacDonald in de spits. Philippe Clement maakte voor het eerst zijn opwachting bij Germinal Beerschot.

         

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste echte kans. Marcos devieerde een inzet van Bart Goor in hoekschop. Achterin hield Germinal Beerschot met het ervaren duo Kurt Van Dooren-Clement de sleutel goed op de deur en Standard, allesbehalve op kampioenenniveau, kon maar met mondjesmaat dreigen. Traore knalde recht op Tomislav Pacovski en een ondermaats presterende Milan Jovanovic kopte het leer naast.

Bij Germinal Beerschot probeerden MacDonald en Cruz zich met enkele dribbels te onderscheiden, maar de jongens van Anthuenis toonden te weinig doelgerichtheid om Sinan Bolat in verlegenheid te brengen.

Ook na rust slaagden de Rouches er niet in om de Antwerpse defensie te ontwrichten. Het was Bart Goor die de wedstrijd uiteindelijk deed openbreken. Met een schitterende knal van op ruim twintig meter liet de linkspoot Bolat geen schijn van kans: 1-0.

Standard had blijkbaar een tegendoelpunt nodig om wakker te schieten. Acht minuten na het openingsdoelpunt van Goor knalde Jovanovic van dichtbij de gelijkmaker al tegen de netten. De ingevallen Dalmat had de 1-2 aan de voet, maar zijn schot belandde via een paars-wit been in hoekschop. Ook Germinal Beerschot was nog dicht bij de winning-goal. De poging van Tosin Dosunmu belandde echter in het zijnet. (AN)

           

Opstellingen

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Van Dooren Kurt 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
De Decker Wim 90' -
Clement Philippe   90' -
MacDonald Sherjill A 85' -
Haroun Faris   90' -
Cruz Daniel 80' -
Wamfor Justice 90' -
Goor Bart 90' -
Leko Ivan 80' -
  Bank G Beoordeel
Malki Sabah Sanharib 5'  
De Man Mark 10' -
Dosunmu Tosin 10' -

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Defour Steven 90' -
Mbokani Dieumerci   90' -
De Camargo Igor A   90' -
Mulemo Landry   90' -
Camozzato Marcos 90' -
Traore Moussa 60' -
Mangala Eliaquim 90' -
Jovanovic Milan 90' -
Witsel Axel 90' -
Sarr Mohamed 90' -
  Bank G Beoordeel
Dalmat Wilfried 30' -
Herbeleef Germinal Beerschot - Standard