Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

AA Gent trekt na de bekerstunt op het veld van Club Brugge naar Westerlo. Kunnen de Buffalo's die prestatie ook in het Kuipje bevestigen?
Westerlo: De Winter Yves, Quina Nelinho Minzun, De Petter Steven, Corstjens Wouter, Iakovenko Oleksandr, Ruiz Jaime Alfonso, Farssi Rachid, Annab Lens, Ceesay Momodou, Mravac Adnan, Vanaudenaerde Günther.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Myrie Roy, Hanstveit Erlend, Wils Stef, Leye Mbaye, Azofeifa Randall, El Ghanassy Yassine, Custovic Adnan, Lepoint Christophe, Grondin Christophe.
1
De wedstrijd is op gang gefloten door Bourdouxhe.
5
De eerste dreiging richting doel komt van Westerlo. Een schot van Annab waait een paar meter naast de kooi van Jorgacevic.
9
Yves De Winter verijdelt de openingstreffer. Leye kapt zich vrij in de zestien en trapt richting doel. De Westelsde doelman bokst het leer naar veiliger oorden.
12
Jaile Ruiz met zijn eerste actie van de avond. De Colombiaan ontfutselt het leer van Suler en gaat dan neer in de zestien. Bourddouxhe ziet er geen strafschop in en laat doorspelen.
14
Westerlo speelt goed mee en komt er uit na een knappe actie via Ruiz, Annab en Iakovenko. De afwerking van Ruiz is echter ondermaats.
15
Het spel gaat nu goed heen en weer. Leye glipt door de buitenspelval, maar wordt dan teveel gehinderd door twee verdedigers om kracht in zijn schot te leggen.
18
Iakovenko is twee keer gevaarlijk binnen de minuut. Eerst draait hij een hoekschop bijna rechtstreeks in doel. Daarna zet hij met een indraaiend schot Jorgacevic opnieuw aan het werk.
21
Annab is in een heel opportunistische bui. De Westelse middenvelder legt aan van op 25 meter, maar ziet zijn poging ver over en naast de kooi van Jorgacevic vliegen.
25
De Buffalo's maken voorlopig geen al te beste beurt en moeten het initiatief aan Westerlo laten. De Winter heeft al een tijdje geen bal meer gezien.
26
Iakovenko, de gevaarlijkste pion bij de thuisploeg, probeert opnieuw Jorgacevic te verrassen. Zijn vrije trap belandt deze keer op het dak van het doel.
28
Suler krijgt in een duel de arm van Ceesay in het gezicht en gaat tegen de vlakte. Het blijkt echter nog mee te vallen want de Sloveen kan meteen verder.
32
Aiaiai, wat een misser van Leye. De Gentse aanvaller wordt perfect gelanceerd door El Ghanassy, maar stift alleen voor De Winter het leer naast. Dit had de 0-1 moeten zijn.
33
 Gele kaart voor Roy Myrie

35
 Gele kaart voor Günther Vanaudenaerde
Fout op El Ghanassy
41
Schitterende parade van De Winter. Met een uitstekende reflex houdt hij een vluchtschot van El Ghanassy uit zijn doel. Dit is al de derde goede kans voor AA Gent, dat terug iets beter in de wedstrijd zit.
43
Ex-Westerlo-speler Stef Wils tekent voor de vierde kans voor de bezoekers. Hij kopt een hoekschop een half metertje naast.

Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten zonder doelpunten in Westerlo - AA Gent. De thuisploeg probeerde de wedstrijd in handen te nemen, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Leye mikte een dot van een kans naast en El Ghanassy dwong De Winter tot een uitstekende parade.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Ceesay en Ruiz trappen de tweede helft op gang. Vinden beide ploegen nu wel de weg naar doel?
47
De eerste Gentse actie na rust is niet meteen succesvol. Een pass van Suler richting El Ghanassy vliegt gewoon over de zijlijn.
50
Myrie flirt met de tweede gele kaart. De verdediger trapt het leer weg na een fout, maar Bourdouxhe laat begaan.
51
 Gele kaart voor Momodou Ceesay
Ceesay gaat wel het boekje in na een fout op Wils.
55
Custovic hinkt naar de kant. De aanvaller moet verzorgd worden aan de knie. Moet Michel Preud'homme zijn eerste vervanging doorvoeren?
57
De eerste doelpoging na de rust is voor Westerlo. Een schot van Farssi wordt afgeblokt door Wils.
58
El Ghanassy probeert op z'n eentje de ban te breken, maar de middenvelder loopt zich te pletter op Mravac.
59
Vervangen Adnan Custovic
Ingevallen Roberto Rosales

Custovic kan niet meer verder en wordt vervangen door Rosales.
60
Westerlo en Gent bieden de supporters voorlopig een spektakelarme tweede helft. Geen van beide ploegen slaagt er in om de doelmannen aan het werk te zetten.
61
Bijna een kans voor Ruiz, maar de Colombiaan verslikt zich in de bal?
63
Westerlo krijgt voet aan de grond. Annab probeert Ruiz nu alleen voor doel te brengen, Jorgacevic duikt goed in de voeten.
66
Eindelijk dreiging van de bezoekers. Randall Azofeifa legt aan vanuit de tweede lijn, het schot van de Costa Ricaan gaat naast.
70
Ook Iakovenko probeert het van op afstand. Het schot van de Oekraïener gaat een metertje naast.
73
Heet standje voor het Westelse doel, maar het leer wordt tot tweemaal toe weggewerkt.