Datum: 06/02/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Kan Anderlecht revanche nemen voor de nederlaag uit de heenronde op Stayen en zet paars-wit zo zijn imponerende reeks verder? Ariël Jacobs laat voor de confrontatie met de Limburgers Olivier Deschacht en Romelu Lukaku op de bank. Jonathan Legear zit niet in de selectie. Matias Suarez, Kanu en Nicolas Frutos zijn hun vervangers
Opstellingen
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Biglia Lucas, Van Damme Jelle, Suarez Matías, Kanu Rubenilson Dos Santos Da Rocha, Boussoufa Mbark, Kouyate Cheikhou, Frutos Nicolas, Juhasz Roland, Gillet Guillaume.
Sint-Truiden: Mignolet Simon, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Cantaluppi Mario, Buysens Ludovic, Odoi Denis, Wilmet Jonathan, Chimedza Cephas, Delorge Peter, Schouterden Nils, Sidibé Ibrahim.
1
Kanu en Frutos trappen de wedstrijd op gang.
2
Anderlecht zet STVV meteen onder druk en dwingt al snel een hoekschop af. Die levert paars-wit niets op.
6
Sint-Truiden zet zich een eerste keer door en zorgt meteen ook voor het eerste gevaar. Schouterden laat de bal echter te ver van de voet springen en besluit in het zijnet.
9
Anderlecht slaagt er voorlopig niet in om Mignolet aan het werk te zetten. De bezoekers krijgen ook iets meer voet aan de grond in het Astridpark.
13
Kanu zorgt voor het eerste paars-witte schot richting doel. De poging van de Braziliaan gaat meters naast.
16
De eerste keer echte dreiging van Anderlecht. Boussoufa legt aan van op de positie waaruit hij Stijnen woensdag verschalkte. Deze keer is de poging iets minder. Mignolet bokst weg voor de aanstormende Kouyaté.
21
Het loopt niet lekker voor de competitieleider. Sint-Truiden weet Anderlecht zonder enige moeite in bedwang te houden. Het tempo van de wedstrijd ligt ook veel te laag om te animeren.
23

Goal
Doelpunt van Jelle Van Damme (Mbark Boussoufa)
En uit het niets komt Anderlecht dan toch op voorsprong. Van Damme klimt het hoogst op een hoekschop van Boussoufa en knikt het leer over Mignolet in doel.
24
Buysens werkte een voorzet terug richting doel. Mignolet moet zich strekken om het leer over de dwarsligger te tikken. Deze keer levert de hoekschop niets op.
25
Na een vrije trap van Sint-Truiden gaat Anderlecht op de counter op zoek naar de 2-0. De pass van Suarez op Boussoufa is net te kort.
27
Kanu laat de kans op de 2-0 liggen. De Braziliaan krijgt het leer na een knappe actie van Suarez via Mignolet voor de voeten, maar besluit naast.
28

Goal
Doelpunt van Peter Delorge (Nils Schouterden)
Wie zelf niet scoort krijgt het deksel op de neus. Ook Anderlecht wordt er mee geconfronteerd. Een hoge voorzet van Schouterden belandt voor de voeten van Delorge. De kapitein van STVV twijfelt niet en knalt het leer via de voeten van Proto binnen.
29
 Gele kaart voor Jonathan Wilmet
Fout op Van Damme.
31
 Gele kaart voor Ludovic Buysens

33
We zijn al meer dan een half uur bezig en Nicolas Frutos heeft bijna nog geen bal goed geraakt. De Argentijn scoort dus niet altijd snel een doelpunt.
34
 Gele kaart voor Guillaume Gillet
Fout op Delorge.


Scheidsrechter
Rust
Anderlecht slaagt er voorlopig niet in om te overtuigen tegen Sint-Truiden en duikt met een 1-1-ruststand de kleedkamers in. Jelle Van Damme kopte de eerste bal tussen de palen meteen tegen de netten. Kanu liet de kans op 2-0 liggen, maar het was Delorge die aan de overkant via de voeten van Proto de gelijkmaker binnenknalde.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang gefloten.
47
En STVV schiet het best uit de startblokken. Sidibé heeft de 1-2 aan de voet, maar speelt het leer iets te ver voor zich uit waardoor Proto makkelijk kan tussenkomen.
49
Romelu Lukaku is zich langs de zijlijn aan het opwarmen. Moet de 16-jarige spits het verschil maken met een goede invalbeurt?
50
 Gele kaart voor Peter Delorge

54
Boussoufa probeert met een scherpe voorzet Simon Mignolet te verrassen. De bezoekende doelman is echter attent en plukt de bal aan de eerste paal.
57
Ook na rust is er nog niets aan het spelbeeld veranderd: weinig tempo, weinig kansen en weinig opwinding.
58
Lukaku gaat naar de bank om zich klaar te maken voor zijn invalbeurt. Kan hij het verschil maken voor Anderlecht?
59
Odoi zorgt voor het eerste schotje tussen de palen in de tweede helft. De poging van de rechtsback is echter te zwak om Proto te verontrusten.
61
Vervangen Nicolas Frutos
Ingevallen Romelu Lukaku

Een onzichtbare Frutos wordt vervangen door Romelu Lukaku.
62
Anderlecht krijgt een vrije trap op de rand van de zestien. Een ideale plaats om gevaarlijk te zijn, maar Boussoufa trapt het leer veel te zwak in Truiense voeten.
66
Eindelijk nog eens dreiging van de thuisploeg. Boussoufa zet zich door op de rechterflank en legt terug. Mignolet boktst weg voor iemand gevaarlijk kan worden.
67
Vincent Euvrard gaat aan het truitje van Lukaku hangen. De jonge spits zet zich echter door, maar loopt zich dan vast op Mignolet. Het Anderlechtpubliek wil dat Breda nog een fout fluit, maar de ref gaat niet in op die smeekbede.
70
Sinds de inbreng van Lukaku is Anderlecht nadrukkelijker aanwezig in de zestienmeter. De jonge Belg heeft op tien minuten al meer werk verricht dan Frutos in het eerste uur.
74
Het Astridpark veert bijna recht. Boussoufa schildert een voorzet op het hoofd van Lukaku, maar die knikt het leer over.
75
Vervangen Cheikhou Kouyate
Ingevallen Bakary Sare


77
Vervangen Nils Schouterden
Ingevallen Sébastien Siani


78
De 2-1 hangt in de lucht voor Anderlecht. Kanu vergeet echter om die tegen de netten te schieten. De Braziliaan krijgt het leer in de zestien voor zijn voet, maar knalt hoog in de tribunes.
81
Kanu is niet aan zijn beste wedstrijd bezig en plaats een schot ver naast. Het thuispubliek fluit de Braziliaan nu zelfs uit.
83
Vervangen Rubenilson Kanu
Ingevallen Tom De Sutter


87
Consternatie in de slotfase. Breda legt de bal op de stip voor STVV.
88

Goal
Doelpunt van Cephas Chimedza (Onbekend Onbekend)
Chimedza zet de strafschop om. Proto komt er nog bij met de handen, maar kan het leer niet stoppen.
90
De SUtter is nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal wordt nog net van de lijn gekeerd.
90+3
Vervangen Cephas Chimedza
Ingevallen Issame Charaï




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.