Datum: 06/02/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom op Daknam voor het interessante treffen tussen Lokeren en KV Mechelen. De Waaslanders hebben de twijfelachtige eer bezitter te zijn van de rode lantaarn. Tengevolge daarvan stelde preses Roger Lambrecht twee weken geleden met Emilio Ferrera zijn derde coach van het seizoen aan. Benieuwd of de Spaanse Belg het tij wel kan keren. Lokeren zal het zonder de geschorste Smajic moeten doen, maar ziet met Copa wel een Africa Cupganger terugkeren. Nieuwkomer Ivan Leko start meteen in de basis, net als Frédéric Dupré en Tomo Sokota. Ook voor de Mechelaars wordt het een belangrijk duel. Zij strijden immers nog volop voor een plaats bij de eerste zes. Momenteel bezetten zij de lucratieve zesde plaats, maar worden op de hielen gezeten door STVV, G. Beerschot, KVK en zelfs KRC Genk. Bij de Maneblussers zijn Jeroen Mellemans en Olivier Renard out met blessures. Aloys Nong keert pas vanavond terug uit Kameroen en ook nieuwkomer Tom Soetaers behoort nog niet tot de selectie.
Opstellingen
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Ziv Yoav, Doll Olivier, Strul Avi, Overmeire Killian, Dupré Frederic, Carevic Mario, Gueye Ibrahima, Malki Sabah Sanharib, Sokota Tomislav,
KV Mechelen: Biebauw Wouter, Ivens Jonas, Van Hoevelen Kenny, Persoons Koen, Iddi Abdul-Yakinu, Mununga Joachim, Gorius Julien, Buyens Yoni, Destorme David, Biset Maxime, Ghomsi Antonio.
00:00
De spelers zijn met de opwarming bezig. Er hangt een lichte nevel over het Daknamstadion wat het zicht vanuit de tribune aanzienlijk beperkt.
1
KV Mechelen trapt de partij op gang.
5
Voorlopig kijken beide teams de kat een beetje uit de boom.
7
Mununga zorgt voor het eerste schot op doel. Copa heeft er de nodige moeite mee, maar kan de bal in twee tijden toch klemmen.
9
Ongeloof op Daknam. Ghomsi trekt Malki neer aan de rand van de zestien, maar het is de KV-speler die de fout meekrijgt van ref Van De Velde.
10
 Gele kaart voor Frederic Dupré
Dupré verliest de bal aan Mununga en gaat dan aan het truitje trekken van de bezoekende spits. De Lokerse rechtsachter krijgt terecht geel.
14
Een afgeweken voorzet van Mununga valt in de handen van Copa. Daar moeten we het zowat mee doen in een wedstrijd die traag op gang komt.
15
Lokeren krijgt een vrijschop op een zeer interessante plek. Met Leko en Carevic hebben de Waaslanders nu twee specialisten in huis.
16
Leko legt de bal panklaar voor Carevic, het schot van de Kroaat gaat echter in de muur.
17
Biebauw is er als de kippen bij vooraleer Carevic gevaarlijk kan zijn. De KV-doelman heeft bij zijn tussenkomst wel zijn ploegmakker Ivens neergehaald. Die moet even naar de kant voor verzorging.
19
Heel het stadion schreeuwt voor hands van Buyens aan of net in het strafschopgebied. Weer laat Van de Velde doorspelen.
20
Wat een kans voor Malki. De Syriër ontdoet zich van zijn tegenstander en besluit op doel, Biebauw kan nog net in hoekschop deviëren.
20

Goal
Doelpunt van Ibrahima Gueye (Ivan Leko)
Gueye kopt de kort genomen hoekschop binnen.
23
 Gele kaart voor Koen Persoons

25
Lokeren lijkt moed geput te hebben uit die voorsprong en trekt het laken naar zich toe.
28
Dan toch nog eens Malinois. Destorme besluit zwak op Copa.
29
Bij Mechelen wordt er toch niet al te goed verdedigd. Sokota mag op wandel gaan, maar trapt dan onbesuisd over. Hier zat meer in voor Lokeren.
31
 Rode kaart voor Kenny Van Hoevelen
Carevic gaat alleen op Copa af, maar speelt de bal veel te ver voor zich uit. Van Hoevelen gaat nog domweg aan de Kroaat hangen die zich maar al te graag laat vallen.
32
Leko borstelt de vrijschop op de verste paal.
37
Lokeren is nu echt op dreef. Malki met een vrijschop die tot in de voeten van Overmeire belandt. Biebauw moet in twee tijden tussenkomen.
39
De frustratie neemt toe bij de bezoekers. Mechelen moet een hoekschop toestaan en dat bevalt Biebauw niet. De bezoekende doelman slaat de bal hard weg.
40

Goal
Doelpunt van Olivier Doll (Sabah Sanharib Malki)
Wat een doelpunt van Lokeren. Na een mooie aanval kan Malki de bal via een omhaal binnenhouden. Het leer valt aan de hoek van de grote backlijn in de voeten van Doll en die knalt in één tijd recht in de winkelhaak.
41
Vervangen Julien Gorius
Ingevallen Giuseppe Rossini

Peter Maes grijpt meteen in en brengt twee nieuwe spelers.
41
Vervangen David Destorme
Ingevallen Xavier Chen


44
Oh la la, bijna lagen de bezoekers helemaal uitgeteld tegen het canvas. Een afgeweken trap van Overmeire wijkt af op Strul en gaat in doel. De Israëliër staat echter buitenspel en Van de Velde keurt het doelpunt af.


Scheidsrechter
Rust
Lokeren gaat met een verdiende 2-0-voorsprong de rust in. De thuisploeg toonde veel meer bereidwilligheid om te winnen dan de bezoekers en zag zijn inzet met twee doelpunten bekroond. Gueye en Doll scoorden voor Lokeren. Tot overmaat van ramp zagen de Mechelaars ook nog Van Hoevelen uitgesloten worden.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Antonio Ghomsi
Ingevallen Romeo Van Dessel

Laatste wissel bij de Maneblussers en we zijn nog maar halfweg.
46
Leko en Gueye beginnen aan de tweede helft. Kan Mechelen nog een vuist maken?
48

Goal
Doelpunt van Romeo Van Dessel (Abdul-Yakuni Iddi)
Van Dessel brengt Mechelen terug in de match.
54
Lokeren kan toch nog eens tegenprikken. Na een hoge voorzet van Carevic besluit Overmeire aan de verste paal in één tijd net naast.
57
Opnieuw een goede aanval van de thuisploeg. Nu zet Malki van op links voor, de voorzet is echter iets te hoog voor Overmeire.
60
De Mechelse heropflakkering lijkt van korte duur te zijn geweest. Lokeren eist weer de bal op.
64
Gueye legt aan van ver, zijn schot zoeft naast.
65
De wedstrijd zit in een dipje. Van de Velde moet het spel vaak stilleggen voor (kleine) fouten.
67
Opnieuw een goede mogelijkheid voor Gueye. Na samenspel met Dupré vlamt de Senegalees naast het doel van Biebauw.
69
Sokota gaat neer in de zestien, Van de Velde gebaart om verder te spelen.
70
Oh la la, wat een mooie omhaal van Sokota. Carevic vindt zijn landgenoot aan de strafschopstip, maar Biebauw zweeft zijn omhaal in hoekschop.
75
Vervangen Mario Carevic
Ingevallen Marcel Mbayo


77
Bij Lokeren tikken ze de bal goed rond. Het is wel uitkijken voor de tegenaanval. Zo mag Iddi vrij aanleggen. Zijn schot vliegt naast.
79
Weer een goede kans voor Sokota. Na veelvuldig Lokers getik vindt Mbayo de Kroaat voor doel, maar die kraakt zijn schot.
82
De Mechelaars lijken de hoop op puntengewin opgegeven te hebben. Het is Lokeren dat de wet dicteert.
84
Vervangen Sabah Sanharib Malki
Ingevallen Omer Golan


87
Mbayo vindt het hoofd van Sokota, maar weer belandt de bal naast.
90
Mechelen heeft nog drie minuten om een punt uit de brand te slepen.
90+2
Vervangen Tomislav Sokota
Ingevallen Jérémy Perbet




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.