Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Opnieuw geen zege voor G. Beerschot en AA Gent
Steurbaut Kersten

Germinal Beerschot en AA Gent slagen er maar niet in om in 2010 te winnen. De wedstrijd op het Kiel eindigde na 90 minuten op een 1-1-gelijkspel.

Germinal Beerschot speelde zijn eerste wedstrijd in bijna drie weken. De laatste keer dat de Antwerpenaren aan de bak moesten was op 6 februari op Westerlo.

De uitgebreide rustpauze kon de Antwerpenaren in het begin duidelijk inspireren. Binnen de minuut testte Dawid Janczyk al de paraatheid van Bojan Jorgacevic. Tien minuten later mocht de Pool dan toch de armen in de lucht steken. Met een gekruist schot liet hij de Gentse goalie kansloos.

Guillaume François, voor de tweede keer aan de aftrap bij Germinal Beerschot, ontpopte zich in de eerste helft tot één van de sterkhouders bij de thuisploeg. De jonge aanvaller gooide zich volledig in de strijd en zette ook enkele goede acties op. Aan zijn afwerking is er echter nog veel schaafwerk. Alleen richting Jorgacevic gestuurd, besloot hij onbegrijpelijk over.

AA Gent acteerde, net zoals de voorbije weken, als een ploeg zonder vertrouwen. Er slopen te veel slordigheidjes in het Gentse spel en de doelman van de tegenpartij serieus aan het werk zetten zat er, in tegenstelling tot tegen Sint-Truiden, niet echt in.

Tome Pacovski werd in de eerste helft maar één keer getest op een poging van Luigi Pieroni. Bernd Thijs plaatste de beste kans voor de bezoekers boven het kader. Randall Azofeifa kreeg nog twee vrije trappen, maar trapte deze recht in de armen van Pacovski.

Ook in de tweede helft slaagde AA Gent er niet in om de slechte prestaties van zich af te spelen. Lange tijd kwamen de Buffalo's niet verder dan wat geharrewar voor de kooi van Pacovski.

Germinal Beerschot vergat echter om de kansen af te maken -Faris Haroun besloot op Jorgacevic en Janczyk miste zijn schot- en kreeg het deksel op de neus. Een voorzet van Roberto Rosales belandde met een gelukje voor de voeten van Elimane Coulibaly. De Senegalees wachtte lang, maar prikte het leer beheerst tegen de netten: 1-1.

De bezoekers waren in de slotfase nog dicht bij de zege. Zlatan Ljubijankic verlengde een voorzet recht op Pacovski en een kopbal van Coulibaly belandde via de vingertoppen van de Macedoniër en de dwarslat terug in het speelveld. AA Gent verdiende nog een strafschop na handsspel van Martijn Monteyne, maar Luc Wouters legde de bal niet op de stip. Ook Germinal Beerschot kreeg via Janczyk nog een kansje op de zege, Jorgacevic bracht redding.

Germinal Beerschot en AA Gent blijven in 2010 zonder zege. De Antwerpenaren mogen nu zo goed als zeker een kruis maken over play-off 1. AA Gent heeft nog een kleine marge, maar als de troepen van Michel Preud'homme niet snel kunnen aanknopen met de zege, is een plaats bij de top-zes niet verzekerd. (AN)