wesWesterlo
zwaZulte Waregem
0-1
1-1
1-2
90+1' Ernest Nfor
Datum: 28/08/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
Nfor doet Westerlo in slotfase dood
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Nfor doet Westerlo in slotfase dood
Foto: © SC

Westerlo en Zulte Waregem gingen in het Kuipje op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen. De fusieclub kreeg voldoende kansen om de thuisploeg forfaitcijfers aan de broek te smeren, maar wist pas in de slotfase de drie punten veilig te stellen.

In de eerste tien minuten kregen de jongens van Francky Dury al drie uitstekende pogingen. Een stiftbal van Teddy Chevalier was echter te zwak om een sterk keepende Yves De Winter te verrassen, Kevin Roelandts liet de bal de lat scheren scheerde de lat en een knik van Jeremy Taravel spatte uiteen op de kruising.

Zulte Waregem liet het tempo zakken en een slordig voetballend probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken. Roelandts trof op het halfuur opnieuw het doelhout, maar het was Westerlo dat voor rust nog het dichtst bij de openingstreffer kwam.

In tien seconden tijd wrongen de Kempenaars drie niet te missen kansen de nek om. Een schot van Glenn Van Asten werd door Franck Berrier van de lijn gekeerd. De rebound van Odita belandde opnieuw via de hakken van de Fransman en de tip van Bart Buysse’s voet bij Rachid Farssi. Ook de Marokkaan kon niet scoren en besloot in het zijnet.

Met een gelukkige vrije trap zette Berrier Zulte Waregem na rust toch verdiend op voorsprong. Het schot van de Ribéry van de Gaverbeek werd gedragen door de wind en belandde over De Winter in doel. De bezoekers vergaten echter de wedstijd te beslissen. Chris Makiese -tweemaal-, Berrier en Chevalier vonden vier keer De Winter op hun weg naar doel.

Het verhaal van de gemiste kansen, het deksel en de neus blijft een huizenhoog cliché, maar werd in Het Kuipje bijna in de verf gezet. Met een knap en laag vluchtschot op een afvallende bal bracht Rachid Farssi Westerlo uit het niets op gelijke hoogte. Westel putte moed uit de gelijkmaker en Van Asten testte de vuisten van Sammy Bossut.

Zulte Waregem leek dure punten te verspelen in Westerlo, tot Ernest Nfor in de toegevoegde tijd zijn duivels ontbond. De Kameroener kapte zich mooi vrij in de zestienmeter en schilderde het leer knap voorbij De Winter. Westerlo dood op de grond, Zulte Waregem viert feest na een verdiende driepunter. (AN)

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
De Winter Yves 90' -
Van Kerckhoven Nico 45' -
Zelenka Lukáš 55' -
Farssi Rachid 86' -
De Petter Steven 90' -
Delen Jef 90' -
Modubi Michael 90' -
Adams Moses 90' -
Van Asten Glenn 90' -
Van Hout Joris   90' -
Obiora Odita Emanuel   90' -
  Bank G Beoordeel
Sarki Emanuel 45' -
Ceesay Momodou 35' -
Dekelver Dieter 4'  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Minne Stijn   90' -
Buysse Bart 90' -
Taravel Jérémy 90' -
Roelandts Kevin   90' -
Berrier Franck 90' -
Makiese Chris 90' -
Hyland Khaleem 69' -
Nfor Ernest 90' -
Chevalier Teddy 90' -
  Bank G Beoordeel
Colpaert Steve   21' -
Waeghe Jorgo -  
Herbeleef Westerlo - Zulte Waregem