Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot pakt eerste zege
T. Coremans

Germinal Beerschot heeft zijn eerste ege van het nog jonge seizoen beet. Na een moeilijke eerste helft kon het zich na de pauze herpakken. Lokeren ging in Antwerpen met 2-1 de boot in.

Kersvers Germinal Beerschot-coach Jos Daerden gokte meteen met een verrassing in de basis. Hij hield smaakmakers als Daniël Cruz en Tosin Dosunmu op de bank en dropte Bavon Tshibuabua in de aanvalslinie. De Congolees stelde alles behalve teleur. Hij leverde meermaals knappe passes af, afgewisseld met enkele doordachte aanvallende impulsen waarmee hij zijn ploegmaats ei zo na in stelling bracht. Tshibuabua zorgde eveneens voor de knappe openingstreffer. Van op de rand van de zestien knap aanpakken, draaien en subliem in de hoek binnentrappen, het getuigt van klasse en zelfvertrouwen.

De bezoekers moesten enkel tot de vroege tegengoal het onderspit delven. Na de 1-0 leek Lokeren ontwaakt uit een korte slaap en sloeg meteen terug. Dawid Janczyk mocht de gelijkmaker naast Pacovski in doel trappen. Germinal Beerschot rijgde de slordige passes aan elkaar en liet de tegenstander domineren. Lange ballen en dito voorzetten zorgden bij de fans tot vocale ergernis. De Antwerpse doelman werd voor de pauze nog enkele malen door de aanvallers van de bezoekers op de korrel genomen. Ex-speler Sanharib Malki kwam het dichtst bij de 1-2 maar trof het been van Pacovski.

Bij het begin van de tweede helft leken de twijfels alsmaar meer gegrond bij de thuisploeg. Lokeren bleef dominanter en liep via Malki andermaal een doelpunt mis. Toch kwam de thuisploeg voor een tweede maal op voorsprong na een hemelse uithaal van Faris Haroun. De start van een nieuw begin want de thuisploeg trok eindelijk het beste van het spel naar zich toe. Germinal Beerschot kwam warempel aan vlot combineren toe en dat leverde een pak minder balverlies op.

Het lichtpunt van de avond was zonder enige twijfel Bavon Tshibuabua. Een kwartier voor tijd knokte de Congolees, tot krampen toe, een nieuwe aanval op de mat. Ivan Leko knalde de levensgrote kans binnen het bereik van doelman Copa. Meteen de laatste schicht van de 18-jarige aanvaller die met vermoeidheidsverschijnselen het veld moest verlaten. Tosin Dosunmu mocht de nieuwe smaakmaker komen vervangen.

De Antwerpenaars kregen meermaals de kans om de score verder uit te diepen maar vooral Bart Goor moest in Copa zijn meerdere herkennen. Lokeren kon de sterke prestaties uit de eerste helft niet doordrukken. In de slotminuten konden de bezoekers nog met een mannetje minder verder. Cruz en El Mouataz kregen beide geel na een kleine worstelpartij. El Mouataz trakteerde Luc Wouters op een cynisch applausje en kreeg zijn tweede gele kaart binnen de minuut aangesmeerd.

Germinal Beerschot pakte zijn eerste zege van het seizoen en de bijhorende levensbelangrijke driepunter. Het gaat over Lokeren naar de twaalfde plaats in de rangschikking. Jos Daerden leidt zijn Kielse Ratten naar de eerste zege.