Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Lotto Park
Lukaku schenkt Anderlecht opnieuw de zege
Steurbaut Kersten

Anderlecht heeft een zuinige maar verdiende overwinning geboekt tegen Germinal Beerschot. Net als tegen Moeskroen zorgde Romelu Lukaku voor de bevrijdende treffer. Anderlecht staat (even) alleen aan de leiding.

Germinal Beerschot was na de 9 op 9 naar Anderlecht gekomen om de drie punten te pakken, maar de troepen van Jos Daerden maakten tegen de Brusselaars nooit aanspraak op de zege. Bart Goor was de enige speler die doelman Silvio Proto wist te bedreigen. De Rode Duivel tikte het schot van zijn ex-ploegmaat over de dwarsligger.

Kanu blundert

Anderlecht domineerde de wedstrijd en gaf achterin amper kansen weg. In de eerste helft liet de doelgerichtheid van de thuisploeg echter ook te wensen over. Kanu kreeg de beste mogelijkheid, maar trapte het leer onbegrijpelijk naast. De Braziliaan is duidelijk niet zo lichtvoetig als de meeste van zijn landgenoten.

Ondanks het overwicht moest Anderlecht opnieuw op de 16-jarige Romelu Lukaku rekenen om het verschil te maken. De rijzige aanvaller dribbelde net na rust Tome Pacovski en legde het leer rustig in doel. Mama Lukaku vierde het derde doelpunt van zoonlief met een Afrikaans dansje in de tribune.

Wanyama over de schreef

Anderlecht vergat echter de klus af te maken. Kanu miste twee kopkansen en er was een uistekende redding van Pacovski nodig om Jonathan Legear van de 2-0 te houden. De paars-witte zege kwam echter nooit meer in gevaar.

Victor Wanyama werd met een vuile tackle op Matias Suarez nog met rood van het veld gestuurd. De hartslag van het paars-witte bestuur ging meteen de hoogte in, het incident met Marcin Wasilewski in het achterhoofd. Suarez kwam er echter zonder kleerscheuren vanaf. Lukaku werd bij zijn wissel beloond met een staande ovatie van het publiek. (AN)