lokSporting Lokeren
cluClub Brugge
Datum: 24/10/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De stadionomroeper probeert er de stemming in te brengen met enkele schlagers. De tribunes zijn overigens goed volgelopen op Daknam.

Vooraf
Lokeren kijkt met het nodige vertrouwen de komst van Club Brugge tegemoet. De Bruggelingen die donderdag vol aan de bak moesten bij Dinamo Zagreb hebben niet zo'n goede herinneringen aan het Daknamstadion. De voorbije seizoenen veroverden de Waaslanders meer dan eens de scalp van Club. Lokeren verkeert momenteel ook nog eens in een uitstekende vorm en wil een vervolg breien aan de vijftien op achttien uit de laatste zes matchen. Peter Maes kan geen beroep doen op de geschorste Ivan Yagan. Hassan El Mouataz is twijfelachtig. Blauw-zwart moet het nog steeds stellen zonder Stijn Stijnen, Joseph Akpala, Jorn Vermeulen en Jonathan Blondel. Ronald Vargas keert terug in de kern na zijn Europese schorsing.
Opstellingen
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Taravel Jérémy, Maric Mijat, Tiko Tshilola Tshinyama, Overmeire Killian, Persoons Koen, De Ceulaer Benjamin, Mokulu Tembe Benjamin, Tshimanga Katuku, De Pauw Nill, Leko Ivan.
Club Brugge: De Vlieger Geert, Hoefkens Carl, Dalmat Wilfried, Dirar Nabil, Camozzato Marcos, Simaeys Jeroen, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Diaz Junior Enrique Campbell, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge.
1
Leko en De Ceulaer brengen het spel op gang.
2
Lokeren zet meteen druk op de Clubdefensie. Mokulu test de reflexen van De Vlieger.
4
En daar is Club voor het eerst. Marcos met een perfecte voorzet naar het hoofd van Vargas en de Venezolaan kopt rakelings langs het Lokerendoel.
7
De Ceulaer gaat vlot voorbij Diaz en Geraerts moet een hoekschop toestaan.
10
Club heeft het hier in de aanvangsminuten niet onder de markt bij Lokeren. Er kondigt zich opnieuw een aartsmoeilijk avondje Daknam aan.
11
Toch even een poging van de bezoekers. Via Dalmat en Kouemaha komt de bal bij Dirar op links terecht. De Marokkaan probeert opnieuw Vargas in het centrum te bereiken, maar zijn voorzet waait over iedereen heen.
12
Lokeren krijgt een vrijschop op een zeer interessante plaats. Leko, luid aangemoedigd door het publiek, zet zich achter de bal.
12
De trap van de Kroaat gaat over de grond, maar vormt geen bedreiging voor De Vlieger.
12
Lokeren krijgt een vrijschop op een zeer interessante plaats. Leko, luid aangemoedigd door het publiek, zet zich achter de bal.
14
Grote kans voor de thuisploeg. De voorzet van De Ceulaer gaat dwars door de Clubdefensie en bereikt aan de verste paal de inlopende Tiko. Het schot van de thuisspeler zoeft over de kooi van De Vlieger.
17
Wat een kans voor Geraerts. Dirar schudt een goede actie uit zijn voeten en bedient Geraerts aan de tweede paal. De middenvelder schuift het leer naast het doel van Copa.
20
Net als bij Dinamo Zagreb heeft Dalmat met de vrijschoppen. Ook dit keer is zijn bal niet hoog genoeg. Bij Lokeren kunnen ze rustig ontzetten.
27
 Gele kaart voor Nabil Dirar
Dirar, die daarnet al een stevige vermaning heeft gekregen van ref Bultynck, gaat hard in op Tiko en loopt tegen geel aan.
28
Lokeren moet even met zijn tienen voort, want Tiko moet geblesseerd het veld verlaten.
30
Persoons mag vrij aanleggen en ziet de bal al naar de kruising gaan, maar dat is buiten De Vlieger gerekend. De Brugse ouderdomsdeken heeft een mooie parade in huis en voorkomt de Lokerse voorsprong.
31
Leko verlaat het veld en gebaart dat hij een slag in het gezicht heeft gekregen van Vadis. Bultynck heeft echter niets gezien en laat gewoon doorspelen. Het thuispubliek keert zich massaal tegen de bezoekers.
35
Club lijkt voor Lokeren op het ideale moment te komen, want de Bruggelingen krijgen geen voet aan de grond. Vadis, Dirar en Dalmat moeten het afleggen tegen De Ceulaer, Overmeire en Leko.
38
Het is op dit moment geen lieve lust om Kouemaha bezig te zien. De bonkige Clubspits worstelt met alles en iedereen en moet het zelfs in de lucht afleggen tegen de thuisverdedigers.
39

Goal
Doelpunt van Jérémy Taravel (Ivan Leko)
Taravel wordt volledig vrijgelaten bij een vrijschop van Leko en devieert het leer simpel in het Clubdoel. Al bij al een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.
42
Kan Club de rug rechten en eindelijk betere voetbalpatronen op de mat gaan leggen?
44
Dalmat geraakt maar niet voorbij een bijzonder sterk spelende Tshimanga. De jonge thuisverdediger heerst over de Fransman.
46
Kouemaha en Vargas trappen de tweede helft op gang.
46
Vervangen Nabil Dirar
Ingevallen Ivan Perisic




Scheidsrechter
Rust
Lokeren trekt met een verdiende 1-0-voorsprong de kleedkamers in. De thuisploeg zette meteen goed druk op een bijzonder slap acterend Brugge. Vijf minuten voor de pauze scoorde Taravel op aangeven van Leko. De bezoekers konden op geen enkel moment een vuist maken en mogen blij zijn dat het maar 1-0 staat.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De Clubfans zijn duidelijk niet tevreden met het geleverde spel van hun ploeg en scanderen dat ze bloed, zweet en tranen willen zien op het moment dat de spelers het terrein opnieuw betreden.
48
Club eist nu wel de bal op en probeert Lokeren vast te zetten. Vargas met een poging van ver die over en naast waait.
50
Vadis stuurt Vargas de Lokerse zestien in en opnieuw gaat de Venezolaan zijn kans. Ook dit keer is zijn schot niet gekadreerd.
53
Vadis schudt een individuele actie uit zijn voeten en gaat het strafschopgebied in, maar op het moment dat hij wil voorzetten steekt een Lokerse verdediger een voetje tussen. Via Vadis gaat de bal over de achterlijn. Uit frustratie trapt de Clubmiddenvelder de bal keihard tegen een camera.
57
Maric trapt over een voorzet van Diaz, maar de bezoekende spitsen zijn niet bij de les.
58
 Gele kaart voor Killian Overmeire
Vadis snelt voorbij Overmeire en de thuismiddenvelder trekt zijn opponent aan het shirt. Daardoor haalt hij de Brugse counter eruit. Terecht geel.
60
Wat scheelt er toch met Kouemaha? De Kameroener is nog maar een schim van zichzelf. Zelfs met de simpelste controles heeft de Clubspits problemen.
62
De bezoekende supporters eisen opnieuw bloed, zweet en tranen. De boodschap dringt niet echt door bij de spelers.
65
Vargas gaat na een duel met Taravel neer in de Lokerse zestien, maar Bultynck laat doorspelen. Bij de Lokerse tegenaanval scoort Mokulu bijna de 2-0. Zijn afgeweken schot belandt maar net naast de kooi van De Vlieger.
67
De Pauw legt aan van ver en ziet zijn schot niet zo ver over gaan.
68
Bloed, zweet en tranen krijgen de bezoekende supporters alleszins niet te zien. Lokeren dicteert opnieuw de wet. Het is wachten op de definitieve doodsteek.
69
Vervangen Wilfried Dalmat
Ingevallen Maxime Lestienne

Een bleke Dalmat mag zich gaan douchen. Perisic schuift door naar de rechterflank, Lestienne vat post op links.
72
Ei zo na viel de gelijkmaker uit de lucht. Het voorzet-schot van Lestienne scheert rakelings langs de verste paal.
75
Vervangen Marcos Camozzato
Ingevallen Ryan Donk


78
De Ceulaer probeert Mokulu door de buitenspelval te loodsen, maar dat is buiten de assistent-scheidsrechter gerekend.
78
 Gele kaart voor Karel Geraerts
Protest.
80
Wat een geklungel in de Clubdefensie. De Ceulaer mag zomaar op wandel, maar stuit dan op De Vlieger.
83
 Gele kaart voor Vadis Odjidja
Hou u vast: Vadis krijgt eerst geel voor protest en ...
83
 2e gele kaart voor Vadis Odjidja
blijft maar doormekkeren tegen Bultynck, waardoor hij luttele seconden later een tweede geel karton onder de neus geduwd krijgt.
85
Vervangen Benjamin De Ceulaer
Ingevallen Laurens De Bock

Applausvervanging voor De Ceulaer.
87
Het ziet ernaar uit dat Club tegen een logische nederlaag zal aanlopen. Op geen enkel moment kon het een vuist maken tegen een vinnig spelend Lokeren.
89
Diaz illustreert de Brugse onmacht. Zelfs een inworp kunnen ze bij Club al niet meer op een correcte manier doen.
90
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Geir Ludvig Fevang


90
Copa pakt half naast de bal, waardoor Lestienne vrij mag uithalen. De middenvelder van blauw-zwart jaagt het leer in de tribune.
90
Vervangen Killian Overmeire
Ingevallen Ibrahima Gueye




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.