cluClub Brugge
lieLierse SK
Datum: 13/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Lierse SK (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De grasmat in het Jan Breydelstadion ziet er meer dan behoorlijk uit, ondanks de massale regenval.

Vooraf
Welkom in Jan Breydel waar Club Brugge vanavond Lierse SK ontmoet. De West-Vlamingen kijken niet bepaald uit naar de komst van ex-spits Wesley Sonck. De Ninovieter werd vorig seizoen door Adrie Koster opzijgeschoven en is dat duidelijk nog niet vergeten. Sonck treft zijn ex-ploeg op een goed moment, want blauw-zwart verkeert in crisis. Goed nieuws bij de thuisploeg is de ziekenboeg die stilaan leegloopt. Stijn Stijnen neemt zijn plaats onder de lat weer in. Enkel Junior Diaz is geblesseerd. Van Ivan Perisic is geen speur te bekennen, ook niet op de bank. Bij Lierse kan Eric Van Meir geen beroep doen op de geblesseerden Mensah en Gilberto. Nicaise is geschorst.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Camozzato Marcos, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Van Gijseghem Daan, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge.
Lierse SK: Kawashima Eiji, El-Gabas Mohamed , Sonck Wesley, Vandooren Gonzague, Radzinski Tomasz, Claasen Daylon, Frans Frederik, Gaxa Sibonsio, De Graef Garry, Davids Lance, Van Dooren Kurt.
1
Vargas en Kouemaha trappen de partij op gang.
3
Vargas laat meteen zijn waarde voor Club zien. De Venezolaan passeert vlot langs enkele bezoekers, maar ziet zijn voorzet nog in hoekschop gewerkt worden.
4
Simaeys kopt de hoekschop van Vargas staalhard op doel, maar de bal kan door een Lierenaar voor de lijn gekeerd worden. De 1-0 hing hier in de lucht.
7
Vandooren legt Vargas neer, maar volgens ref Virant speelt de linksachter de bal. Heel het stadion ziet dit anders en gaat massaal aan het fluiten.
9
De Graef torpedeert Marcos. Virant fluit, maar vindt het voldoende om de Nederlander de levieten te lezen. De kaarten blijven op zak.
12
 Gele kaart voor Mohamed El Gabas
El-Gabas duwt Blondel omver en kijkt verdiend tegen geel aan.
13

Goal
Doelpunt van Ronald Vargas (Onbekend Onbekend)
Vargas trapt de vrijschop van redelijk ver rechtstreeks in doel. Kawashima wordt gehinderd door Kouemaha en ziet de stuitende bal tegen de netten gaan.
17
Vargas, zonder masker, schuwt de duels niet. Op voorzet van Geraerts probeert de Venezolaan de bal in doel te koppen.
19
Mooie actie van Club. Kouemaha zet zich door en speelt Geraerts vrij in de zestien. Het schot van de Limburger belandt in het zijnet.
22
Weer krijgt Club bijna een doelpunt binnen na een stilstaande fase. Sonck kopt de vrijschop van Claasen centimeters naast.
28
Club ziet de 2-0 tegen de paal uiteenspatten. Kouemaha opent mooi op Marcos die in één tijd voorzet. De Kameroener knikt de bal tegen de staander.
31
Club blijft met de kansen morsen. Nu is het Geraerts die voor open doel de bal in de Brugse spionkop trapt.
35
Claasen snijdt door de Brugse defensie. Eerst wil hij Sonck bereiken, maar daar steekt Club een voetje voor, in de herneming trapt de bezoekende middenvelder de bal niet zo ver naast de verste paal.
39
 Gele kaart voor Garry De Graef

42
Van Dooren legt Kouemaha neer aan de hoek van het strafschopgebied. Vargas legt de bal klaar voor de vrijschop.
44
Oh la la, nu ontsnapt Club aan de gelijkmaker. Vargas verspeelt de bal en Radzinski kan alleen op Stijnen afgaan. De Brugse goalie komt goed uit, waardoor de Canadese Pool het leer veel te ver voor zich uit speelt en over de achterlijn hobbelt.


Scheidsrechter
Rust
Club trekt met een krappe, maar verdiende voorsprong de rust in. De thuisploeg speelde gretig en versierde heel wat kansen. Vargas trapte een vrijschop van halverwege de eigen helft in doel. Toch mocht blauw-zwart zich gelukkig prijzen dat het vizier bij Lierse niet op scherp staat, want Sonck, Claasen en Radzinski wrongen wenkende kansen de nek om.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Radzinski en Sonck brengen de bal opnieuw in het spel.
46
Wat een kans voor Club. Kouemaha kapt Gaxa uit en legt de bal panklaar op de borst van Geraerts. Die ontdoet zich van zijn tegenstander, maar glijdt dan uit op het moment dat hij de bal maar in doel te trappen heeft.
47

Goal
Doelpunt van Jeroen Simaeys (Marcos Camozzato)
Daar staat dan toch de verdiende 2-0 op het bord. Marcos dropt het leer in de zestien en Simaeys schuift in twee keer binnen.
49
Stijnen staat scherp. De Clubdoelman gaat goed in de voeten van El-Gabas en voorkomt zo de aansluitingstreffer.
57
Man man man. Vargas poeiert de bal met links tegen de paal. Kouemaha kan eigenlijk niet meer missen, maar ziet toch nog kans om het leer over het doel van Kawashima te trappen.
58
 Gele kaart voor Carl Hoefkens
Hoefkens verspeelt de bal aan Sonck en gaat dan aan het truitje van zijn ex-ploegmakker hangen. Terechte kaart.
62
Vargas gaat neer na een duel en grijpt naar het gezicht. Het ziet ernaar uit dat de neus van de Brugse middenvelder opnieuw geraakt is. Toch lijkt hij te kunnen voortspelen.
63
Van Gijseghem, aan een goede partij bezig, haalt een schot van El-Gabas van de lijn.
64
 Gele kaart voor Ronald Vargas
Virant is wel heel gul met zijn kaarten. Voor een niet eens zo zware fout krijgt Vargas geel.
66
Vervangen Lance Davids
Ingevallen Peter Kovacs


72
Virant voelt het spel niet aan en fluit voor een overtreding op Geraerts. Als hij balvoordeel laat, kan Vargas alleen op doel afgaan.
73
 Rode kaart voor Frederic Frans
Kawashima haalt een kopbal van Simaeys van de lijn en Kouemaha lijkt te gaan scoren, maar wordt aan het truitje getrokken door Frans. De Lierse captain mag zich gaan douchen en Club krijgt een strafschop.
75
Hoefkens ziet zijn strafschop door Kawashima gestopt.
76
 Gele kaart voor Jonathan Blondel

76
Vervangen Garry De Graef
Ingevallen Bruno Camacho


78
Vervangen Peter Van Der Heyden
Ingevallen Ryan Donk

Onder een striemend fluitconcert betreedt Donk het terrein.
81
Ongelofelijk hoe inconsequent Virant te werk gaat. Vargas krijgt geel voor een licht vergrijp, maar Vandooren die echt inhakt op de Venezolaan komt er zonder kaart vanaf.
82
Kawashima zweeft de 3-0 van Vargas uit de hoek.
83
Vervangen Mohamed El Gabas
Ingevallen Joeri Dequevy


83
Vervangen Marcos Camozzato
Ingevallen Jorn Vermeulen


86
Weer zit Kawashima er goed tussen of Vargas had zijn tweede van de avond gescoord.
89
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Wilfried Dalmat

Vargas krijgt een staande ovatie bij het verlaten van het terrein.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.