Datum: 14/11/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Francky Dury houdt Arbeitman, de laatste weken de scorende man, op de bank. Zijn plaats wordt ingenomen door Coulibaly. Ook voor De Smet is enkel een plaatsje op de bank weggelegd. Azofeifa krijgt de voorkeur. Bij Anderlecht zijn alle twijfelgevallen fit voor de dienst bevonden. Zowel Legear, Juhasz als Biglia staan in de basis. Suarez en Kljestan verdwijnen naar de bank.

Vooraf
Welkom in het Ottenstadion voor de topper van de laatste speeldag in de heenronde tussen AA Gent en Anderlecht. De Buffalo's konden nog geen enkele keer zegevieren in een topmatch. De wedstrijden tegen Genk, Standard en Club gingen allemaal verloren. De Buffalo's deden het in de andere wedstrijden niet onaardig en delen momenteel de tweede plaats met Anderlecht. Voor Gent komt de landskampioen op het ideale moment, want bij paars-wit puilt de ziekenboeg uit. Boussoufa, Deschacht, Marecek, Rnic en Wasilewski zullen er niet bij zijn. Juhasz, Biglia en Legear zijn wel speelklaar geraakt. Francky Dury moet het stellen zonder de geblesseerden Bruzzese, Edson, Duarte, Lepoint en Myrie.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Hanstveit Erlend, Smolders Tim, Thijs Bernd, Azofeifa Randall, El Ghanassy Yassine, Thompson Kenny, Baric Mario, Coulibaly Elimane, Ljubijankic Zlatan.
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Biglia Lucas, Lecjaks Jan, Polak Jan, Kanu Rubenilson Dos Santos Da Rocha, Legear Jonathan, Lukaku Romelu, Kouyate Cheikhou, Juhasz Roland, Gillet Guillaume.
1
Ljubijankic en Coulibaly trappen de eerste helft op gang.
1
Ondertussen is het weer hard beginnen regenen in Gent.
2
Anderlecht tikt de bal achteraan rond en eist het balbezit op. Niet dat ze daar veel gevaar uit creëren.
3
El Ghanassy probeert zich voorbij Mazuch te dribbelen, maar de Tsjech staat stevig op zijn poten.
4
Thompson laat zich aan de achterlijn in de luren leggen door Legear. Anderlecht houdt er een vrijschop aan over.
5
Eerste schot(je) tussen de palen. Gillet trapt de afvallende bal met een boogje naar Jorgacevic.
7
El Ghanassy snijdt door de paars-witte verdediging, maar Coulibaly staat buitenspel als hij diens pass in ontvangst neemt.
9
Legear gaat een sprintduel aan met Thompson. De flankspeler belandt daarbij tegen de reclameborden en blijft even groggy liggen. Hij haalt er wel een hoekschop uit, maar die levert niets op.
11
De beste kans van de wedstrijd: Legear wordt het straatje ingestuurd door Lukaku. De snelle Brusselaar legt panklaar voor Kanu, maar die trapt onbesuisd over.
12
En ze hebben bij Gent werk met Legear. Nu snelt hij Hanstveit voorbij en kan bijna Kanu bedienen.
13
Legear blijft met de goede voorzetten strooien en Kanu blijft ze missen. Al moet wel gezegd dat deze laatste niet makkelijk was om in één keer op de slof te nemen.
14
Coulibaly wordt afgeblokt in de zestien door Juhasz. Lecjaks kan zelfs nog een corner voorkomen.
16
Ljubijankic kan vrij de zestien inlopen en heeft daar alle tijd om een maat uit te kiezen. Hij legt terug, maar Mazuch kan er zijn teen nog tegenkrijgen.
18
Het is een aangename wedstrijd om volgen. Het spel gaat goed over en weer. Een goal kan het spektakel nog verhogen.
19
El Ghanassy dwingt Kouyate een corner toe te staan.
19
Thompson kan uithalen van net buiten de zestien. Kouyate kan nog net zijn hak tegen het leer zetten anders stond Gent op voorsprong.
25
Het Gentse publiek is zeer ontevreden over één van de lijnrechters die nu al voor de zoveelste keer zijn vlag omhoog steekt.
27
Gent probeert een ingestudeerd nummertje bij een vrije trap. Thompson haalt er een corner uit.
28
Gent zet Anderlecht vast op eigen helft. Het krijgt nu weeral een vrije trap na een fout van Kouyate.
29
Die vrije trap levert bijna gevaar op, maar drie Buffalo's lopen voorbij de bal.
30
Legear geeft een schitterende assist aan Lukaku die uit de rug van zijn verdediger opduikt. Hij omspeelt Jorgacevic, maar schiet dan te zwak in. Hanstveit brengt redding voor de lijn.
32
De wedstrijd heeft een doelpunt nodig, want de snelheid verdwijnt wat uit de partij.
33
Een Gentse hoekschop waait voorbij alles en iedereen tot bij Thompson. De linksback haalt uit, maar ziet zijn schot hoog over gaan.
34
Azofeifa is duidelijk de gevaarlijkste man op het veld. Zijn dribbels en voorzetten laten de Anderlecht-verdediging bibberen. Nu kan Proto een voorzet van hem net wegplukken voor de neus van Coulibaly.
36
Bijna gaat Suler zwaar in de fout, maar Lukaku kan niet profiteren van zijn foute controle.
37
Bij Gent zit het achteraan toch ook niet snor. Weeral Suler laat zich aftroeven door Legear. Jorgacevic ligt goed in de weg en kan uiteindelijk het leer oppakken.
38
Kanu zet voor vanop de linkse flank, maar Jorgacevic is paraat op de linke bal van de Braziliaan.
41
Biglia waagt eens een poging van ver, maar ziet het leer ook ver over gaan.
42
El Ghanassy vindt Coulibaly in de zestien. De Senegalees kan bijna vrij trappen, maar Proto heeft een uitstekende redding in huis.


Scheidsrechter
Rust
We kregen een aangename eerste helft, maar de kers op de taart, een goal, die ontbrak. Niet dat beide ploegen geen kansen kregen, maar beide doelmannen stonden secuur te keepen en ook de aanvallers faalden bij de afwerking.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Krijgen we in de tweede helft wel doelpunten? We hopen het met u mee.
46
Vervangen Cheikhou Kouyate
Ingevallen Matías Suarez

Jacobs kiest voor meer creativiteit en brengt Suarez het veld in.
48

Goal
Doelpunt van Rubenilson Kanu (Romelu Lukaku)
Mooie aanval van Anderlecht. Legear snijdt naar binnen en geeft de bal in de rug van de Gentse verdediging. Lukaku loopt zich goed vrij en hij bedient de aankomende Kanu, die simpel binnen te schieten heeft. Gent helemaal uit verband gespeeld.
50
En daar was bijna de 0-2. Jorgacevic verkijkt zich op een afgeweken voorzet van Suarez. Gelukkig voor de Gentse goalie gaat de bal tegen de paal en kan Lukaku in de herneming niet binnenduwen.
56
Azofeifa probeert het heel oportunistisch van buiten de zestien. Zijn schot is echter veel te hoog en slecht gericht.
57
Vervangen Elimane Coulibaly
Ingevallen Ibrahima Conte


57
Vervangen Tim Smolders
Ingevallen Shlomi Arbeitman


58
Dury kiest vroeg voor een dubbele wissel. Hij brengt twee verse aanvallende krachten. Zwaar tegen de zin van Coulibaly moet wel gezegd worden.
62

Goal
Doelpunt van Zlatan Ljubijankic (Yassine El Ghanassy)
El Ghanassy dribbelt zich een weg naar binnen en wordt daarbij door de Anderlecht-verdediging weinig in de weg gelegd. Zijn schot wordt in eerste instantie gered door Proto, maar in de herneming is Ljubijankic sneller op de bal dan Juhasz en Mazuch.
67
Polak blijft liggen en heeft verzorging nodig na een duel op het middenveld.
69
 Gele kaart voor Bernd Thijs

69
Anderlecht krijgt een penalty, maar eigenlijk had de 1-2 al op het bord moeten staan. Suarez schiet de voorzet van Lukaku - moederziel alleen voor doel - op Jorgacevic. Maar dan wordt Legear gehaakt door Thijs en wijst Nzolo naar de stip.
71

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Onbekend Onbekend)
Lukaku trapt de zestienmeter staalhard voorbij Jorgacevic.
72
Vervangen Ondrej Mazuch
Ingevallen Victor Bernardez


76
Een afgeweken vrijschop van Azofeifa gaat maar nipt naast het doel van Proto. De paars-witte doelman kon er enkel naar kijken.
78
Het Ottenstadion schreeuwt om een penalty na een dubieuze fase in de zestien waarbij Ljubijankic opeens tegen de grond lag.
81
Gent probeert met man en macht de achterstand weg te werken. Het lijkt daarbij te rekenen op een penalty, maar Nzolo laat zich niet beïnvloeden.
83
Juhasz klimt aan de tweede paal hoger dan Suler, maar hij treft de paal. Hij wordt tevens afgevlagd voor buitenspel.
83
De Smet (nog aan het opwarmen) heeft blijkbaar geel gekregen omdat hij bij de verzorging van Juhasz commentaar had op de -volgens hem - geveinsde blessure.
88
Suarez had de beslissing aan de voet, maar Jorgacevic redt met een knappe save. Thompson kan wegwerken voor Legear de bal kan binnenduwen.
88
Vervangen Erlend Hanstveit
Ingevallen Stijn De Smet


89
Vervangen Jonathan Legear
Ingevallen Sacha Kljestan


90
Anderlecht rekt tijd, maar er worden minstens nog vier minuten gespeeld.
92
Gent dringt aan en krijgt de ene corner na de andere. Zelfs Jorgacevic staat in de zestien.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.