Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Kehrweg Stadion
Doelhout houdt Eupen van overwinning
Anthony Van der Planken

Eupen speelde thuis tegen Cercle een goede wedstrijd, maar slaagde er niet in de drie punten thuis te houden. Het doelhout stond tot drie keer toe in de weg.

In de slaapverwekkende eerste helft viel bijzonder weinig te beleven. Enkel Neto gaf de supporters even een warm gevoel: met een sterke kopbal dwong hij Petr tot een knappe redding. Daar bleef het bij, de 0-0 aan de rust was dan ook de logica zelve.

Na de pauze tapte Eupen uit een ander vaatje. De thuisploeg domineerde en creëerde ook enkele uitstekende mogelijkheden. Eerst was er Vandenbergh, die zijn poging via de buitenkant van de paal naast doel zag belanden. Niet veel later was Saglik er zo mogelijk nog dichter bij: zijn poging belandde via de rechter- én linkerpaal terug in het veld, waarna de rebound van Dahmane door een Brugs been werd weggeveegd.

Tot overmaat van ramp stond ook de lat in de weg van de thuisploeg. Espinals kopbal botste terug het veld in, maar Vandenberghs rebound was te zwak om te scoren.

Cercle moest de wedstrijd zelfs nog uitspelen met tien man na rood voor Portier, maar kwam nog het dichtst bij de overwinning. Reynaldo kwam oog in oog met doelman Petr, maar stuitte op diens voeten.

Het bleef dus 0-0, een punt waarmee vooral Cercle blij mag zijn. Eupen schiet hier bijzonder weinig mee op en ziet zelfs Charleroi naderen tot op drie punten.