Datum: 12/03/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Kehrweg Stadion

Herbeleef Eupen - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Eupen en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Anderlecht kampt met grote personeelsproblemen vanavond. Op het veld van Eupen moet trainer Ariël Jacobs maar liefst drie van zijn belangrijkste basisspelers missen. De kans voor Eupen om de redding te bewerkstelligen? Volg het hier live... Anderlecht is zelfs niet in staat om 18 namen op het wedstrijdblad te zetten in het post-Boussoufa tijdperk. Naast Suarez en Biglia is gisteren op training immers ook Jonathan Legear uitgevallen. De flankspeler verzwikte de enkel en is niet mee afgereisd naar de Oostkantons. Zijn vervanger noemt Ziguy Badibanga, de laatste weken zelfs niet in de kern te bespeuren. Geen Tom De Sutter dus, die wel in de basis verwacht werd. Eupen-trainer Cartier laat Matthias Lepiller op de bank. Anderlecht-huurling Pablo Chavarria staat wel in de basis naast Kevin Vandenbergh.
Opstellingen
Eupen: Petr Radek, Iandoli Alessandro , Zukanovic Ervin , Hendrikx Marc, Milicevic Danijel , Saglik Enes , Vinamont Olivier, Panizzolo Daniel, Chavarria Pablo, Jadid Abderrazzak, Vandenbergh Kevin.
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Kanu , Lukaku Romelu, Kouyate Cheikhou, Kljestan Sacha, Juhasz Roland, Wasilewski Marcin, Gillet Guillaume, Badibanga Ziguy, Lecjaks Jan.
1
Chavarria en Vandenbergh trappen de wedstrijd aan de gang.
5
Eupen ruikt blijkbaar zijn kans tegen een verzwakt Anderlecht. De jongens van Albert Cartier zitten heel kort op de man. En daar weten die van Anderlecht zich blijkbaar geen raad mee.
9
Milicevic met een goede voorzet, maar Proto plukt voor de aanstormende Chavarria.
10
Nog meer pech voor Anderlecht. Kanu doet teken naar de kant dat hij niet meer verder kan. De Sutter is zich reeds aan het warmlopen.
12
Vervangen Rubenilson Kanu
Ingevallen Tom De Sutter


14
Vandenbergh ligt spartelend op het terrein na een schijnbaar onschuldig schouderduel met Mazuch.
15
Veel comedie bij de blessure van Vandenbergh. Hij staat al weer rond te hossen op het veld.
17
Jadid trapt een vrije trap recht in de muur. Die van Eupen lijken soms wel gewoon dood te vallen na een tackle. Het is ook een tactiek...
18
Het mag gezegd: die van Eupen zijn momenteel beter dan de Brusselaars. Het gemis van hun creatieve spelers laat zich gevoelen, want ze hebben nog geen enkele degelijke aanval in elkaar kunnen flansen.
20
 Gele kaart voor Cheikhou Kouyate

24
Zukanovic ontdoet zich vrij makkelijk van Lecjaks, maar zijn schot is dan te wild en vliegt meters over de goal van Proto.
26
De twee doelmannen hebben nog maar weinig moeten tonen. Het spel lijdt onder veel slechte passes en een desorganisatie die bijna schreiend is.
28
Eindelijk eens een kansje voor Anderlecht. Badibanga brengt de bal goed voor, maar De Sutter wordt genoeg gehinderd om niet gericht te kunnen koppen.
30
Het veld ligt er ook - om het licht uit te drukken - niet geweldig bij. De bal hotst en botst alle kanten op. Goed voetbal is hier onmogelijk.
31
De Sutter en Badibanga knutselen dan toch een aardige aanval in elkaar. Anderlecht haalt er een hoekschop uit.
32
Wat een kans voor Kljestan na een aflegger van Kouyate. De Amerikaan plaatst het leer tegen de paal. Iets te zacht ingeschoten misschien.
38

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Silvio Proto)
Hij had het deze week nog gezegd Silvio Proto: "Ik zal misschien meer assists moeten geven". En de doelman van paars-wit hield woord: met een verre uittrap lanceerde hij Lukaku die zijn eerste sinds lang tegen de netten kopte.
43
Voor Lukaku is het de eerste treffer sinds 26 december. Toen kon hij tegen Lierse er eentje maken.
45
De Sutter haalt eens uit: Petr moet zich strekken om de bal in hoekschop te duwen.


Scheidsrechter
Rust
Anderlecht begon heel aarzelend en Eupen nam het initiatief. Gaandeweg begon Anderlecht dan toch combinaties op de mat te leggen. Toch moest de assist voor de goal van Lukaku van doelman Proto komen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er terug aan begonnen...
51
Anderlecht heeft vertrouwen geput uit de laatste tien minuten van de eerste helft en voetbalt nu op de helft van Eupen. Een heel goede De Sutter dirigeert Anderlecht momenteel.
52
Diezelfde De Sutter knalt in één tijd over het doel van Petr. De voorzet kwam van een bedrijvige Badibanga.
57
Er zit weinig punsh in de wedstrijd. Eupen probeert nu wel, maar de spitsen van de Oostkantonners lopen constant buitenspel.
59
 Gele kaart voor Jan Lecjaks

62
 Gele kaart voor Kevin Vandenbergh

64
Anderlecht komt er bijwijlen gevaarlijk uit. De Sutter kan Lukaku wegzenden op de rechterflank en Kljestan komt maar een voetje te kort om Petr te verrassen.
68
Als het op creativiteit niet meer kan, zal het op werkkracht moeten gebeuren, moeten die van Anderlecht nu denken. Het is opmerkelijk hoe veel werk de hele ploeg verricht.
70
Lukaku kraakt zijn schot, maar de bal hobbelt slechts een klein metertje naast.
72
Vervangen Marc Hendrikx
Ingevallen José Espinal


79
Gillet mist de kans op de geruststellende tweede treffer. Een voorzet van Badibanga waait tot bij hem, maar na Petr uitgekapt te hebben, knalt hij op een Eupense verdediger.
80
Lukaku met een paar overstapjes en hij verrast bijna Petr.
82

Goal
Doelpunt van José Espinal (Onbekend Onbekend)
Anderlecht krijgt de bal niet weg voor doel en Espinal duikt samen met het leer in doel.
84
Vervangen Tom De Sutter
Ingevallen Dalibor Veselinovic


84
Niemand begrijpt de wissel van De Sutter, toch de man die de ommekeer inluidde. Ook het Anderlecht-publiek lijkt het niet eens te zijn met de wissel.