lieLierse SK
cluClub Brugge
Datum: 20/03/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse viert feest na gelijkspel tegen Club Brugge
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Lierse viert feest na gelijkspel tegen Club Brugge
Foto: © SC

Lierse haalt opgelucht adem. De club speelt ook volgend seizoen nog in eerste klasse nadat het gelijkspeelde tegen Club Brugge en Eupen verloor tegen KV Mechelen.

In de eerste helft was er veel goede wil bij Lierse, het begon sterk aan de wedstrijd en dwong al snel een eerste hoekschop en een eerste kans af. Het was Maric die zijn knal zag afwijken, de bal ging maar net naast. Lierse bleef gedurende de eerste 20 minuten de wedstrijd dicteren, zonder dat het daarbij nog doelrijpe kansen bijeen voetbalde.

Het was wachten tot de 22e minuut voor de eerste Brugse doelpoging. Een schot van Perisic ging over en naast het doel van Kawashima. Lierse probeerde wel en kwam via een bedrijvige Radzinski regelmatig in de buurt van de Brugse goalie Coosemans maar het leverde geen echt gevaar op. Club Brugge kon er ook weinig tot niets tegenover stellen. Dat blauw-zwart zijn eerste hoekschop pas in de 39e minuut af wist te dwingen, was veelzeggend.

Lierse begon, net zoals in de eerste helft, ook bijzonder gretig aan de tweede helft. Het leverde enkele kleinere mogelijkheden op, vaak langs Radzinski en enkele hoekschoppen. Club Brugge kwam in de buurt van Kawashima toen Dalmat een voorzet van Junior Diaz naast kopte.

Lierse bleef het doelpunt zoeken en er kwam een vrije trap op een mooie plaats maar Sonck trapte in de muur. Wat daarop volgde was veel middenveldspel waarbij Lierse er toch in slaagde Club Brugge van het eigen doel weg te houden. Brugge-coach Koster trachtte in te grijpen door Lestienne en Kouemaha in te brengen maar dat veranderde weinig aan het spelbeeld.

10 minuten voor tijd ging Radzinski neer in het strafschopgebied. 11000 toeschouwers gingen recht op banken om samen met de spits een penalty te claimen maar Gumienny trok een geel karton voor een schwalbe. Club Brugge kon de ganse tweede helft geen enkele doelrijpe kans bijeen voetballen. Indien 1 ploeg verdiende te winnen, was het Lierse maar het gelijkspel volstond voor het behoud.

Herbeleef Lierse SK - Club Brugge

Vooraf