Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Standard komt op bezoek bij KV Mechelen. Dat ze een warm onthaal zullen krijgen bij de kakkers staat vast. Ze snoepten immers spits Aloys Nong weg bij KVM net voor het afsluiten van de transferperiode. Standard huurling Benteke is niet speelgerechtigd tegen zijn ex-club, dit door een clausule in zijn huurcontract. Scheidsrechter van vanavond is Laurent Colemonts.
KV Mechelen: Renard Olivier, Chen Xavier, Van Hoevelen Kenny, Pandza Boris, Ghomsi Antonio, Buyens Yoni, Geudens Kevin, Gorius Julien, Wilmet Jonathan, Mununga Joachim, Diabang Boubacar.
Standard: Bolat Sinan, Ciman Laurent, Mangala Eliaquim, Felipe, Opare Daniel, Goreux Réginal, Witsel Axel, Defour Steven, Mbaye Leye, Nong Aloys, Tchite Mohammed.
1
De westrijd wordt op gang gefloten door scheidsrechter Colemonts
5
Beide teams tasten elkaar even af. Een voorzet van Wilmet wordt door Bolat simpel uit de lucht gepakt.
10
KV Mechelen moet het spel ondergaan en kan voorlopig geen druk zetten op de Rouches.
13
De thuisploeg komt beter in de match, zonder gevaar tot nu toe.
15
Duwfout van Felipe. Gorius mag de vrije trap nemen.
16
De vrije trap levert niets op, de bal wordt weggewerkt uit het strafschopgebied.
20
Het is nog steeds wachten op de eerste echte kans. Het spel gaat op en neer maar de doelpogingen blijven nog even uit.
23
 Gele kaart voor Kenny Van Hoevelen
Ook Van Hoevelen krijgt geel na protest bij ref Colemonts.
23
 Gele kaart voor Mbaye Leye
Mbaye Leye gaf een harde elleboogstoot aan Yoni Buyens
25
Na het tumult is Yoni Buyens na lichte verzorging weer op het veld gekomen.
26
Overtreding van Van Hoevelen die moet gaan oppassen na zijn eerste gele kaart. Hij ging trekken aan Tchité.
27
Eerste doelkans, Steven Defour neemt plaats achter een vrije trap, maar trapt een halve meter over het doel.
32
Beide clubs strijden ten volle in deze wedstrijd, maar echt beklijvend is het allemaal niet.
35
Voorzet van Mununga, Geudens en Diabang die willen beiden koppen, maar uiteindelijk kopt Geudens pal naar de grond. Weg kans. Hier zat meer.
36
Mechelen zet door, Diabang komt alleen voor Bolat maar Defour komt nog uitstekend tussen Diabang en de bal, waardoor er geen schot op doel volgt.
38
KVM steekt de neus nog eens aan het venster. Dianbang draait goed weg, maar besluit al te zwak op Bolat.
40
Opare gleed uit, waardoor Chen de bal naar Wilmet kreeg, maar die kopte hem voorlangs.
41
Nog vijf minuten spelen voor het rustsignaal, kan Standard de Mechelse storm overleven tot aan de rust?
44
Standard komt ook nog eens met de neus aan het venster. Een schot van Nong wordt door Renard goed gepakt.
46
Een voorzet van Opare, Nong staat goed, maar kopt de bal op Renard. Een sterke start van de Rouches in de tweede helft.
46
Geen vervangingen bij beide teams. Hopelijk herpakt Standard zich na een ontgoochelende eerste helft.

Scheidsrechter
Rust
De wedstrijd kwam maar traag op gang en pas na een halfuur kwam de eerste kans voor de thuisploeg. Daarna drukte Mechelen door en Standard moest naar adem happen. Ze konden echter volhouden tot de rust, maar zullen in de tweede helft toch uit een ander vaatje moeten tappen willen ze punten naar Luik meenemen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
51
KV Mechelen krijgt de match weer meer in handen, de combinaties vlotten weer, kansen zijn er voorlopig nog niet.
53
Opare maakt zich mooi vrij, probeert op doel te trappen, maar zijn schot gaat helemaal de mist in. Nong stond veel beter gepositioneerd en dat maakt hij zijn ploegmaat ook duidelijk.
55
 Gele kaart voor Daniel Opare
Opare blokkeert de doorgang van Chen, die zich blesseert bij de charge.
57
Mooie doorsteekpass naar Diabang, maar Bolat komt goed tussen, weg kans.

70
Nog twintig minuten te spelen en het blijft wachten op doelpunten en spektakel.
73
 Gele kaart voor Axel Witsel

75
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Gohi Bi Cyriac

Cyriac mag nog een kwartiertje meedoen hij komt in de plaats van Leye.
76
Tchité krijgt een bal op het hoofd, maar Renard haalt de bal uit doel met een kattensprong.
78
Defour neemt een vrije trap, Ciman kopt de bal met de rug tegen doel, maar kopt tegen Renard.
80
Vervangen Jonathan Wilmet
Ingevallen Tom Soetaers

Wilmet heeft niet zijn beste match gespeeld en wordt vervangen door Tom Soetaers
81
Vervangen Mohammed Tchite
Ingevallen Luigi Pieroni

D'Onofrio gooit er nog een nieuwe spits in, hij komt Tchité vervangen.
85

Goal
Doelpunt van Boris Pandza (Onbekend Onbekend)
1-0 Boris Pandza kopt de bal staalhard achter Sinan Bolat, zodat KVM op voorsprong staat tegen Standard.
86
Nu moet Standard wel komen, nog vijf minuten resteren er plus de minuten extra tijd. Houdt Mechelen stand?
88
Soetaers mag nog een corner nemen, Opare kopt buiten met een nieuwe corner tot gevolg.
89
Vervangen Boubacar Dialiba Diabang
Ingevallen Bjarni Vidarsson

Bjarni Vidarsson mag ook nog proeven van de wedstrijd vanavond, hij komt in de plaats van de verdienstelijke Diabang.
90
3 minuten extra tijd worden er gespeeld
91
Kan KV Mechelen voor de eerste keer in 14 jaar winnen van Standard? De tijd begint te korten.
93
Defour mag nog een laatste corner nemen, maar Colemonts fluit voor een overtreding