cluClub Brugge
cerCercle Brugge
1-0
Datum: 20/11/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Club Brugge neemt het zondagavond op tegen stadsgenoot Cercle Brugge. Voor Christoph Daum wordt het zijn eerste wedstrijd als nieuwe trainer van blauw-zwart. Ook Bojan Jorgacevic maakt zijn debuut.
Opstellingen
Club Brugge: Jorgacevic Bojan, Høgli Tom, Almebäck Michael, Hoefkens Carl, Zimling Niki, Refaelov Lior, Dirar Nabil, Akpala Joseph, Donk Ryan, Meunier Thomas, Odjidja Vadis.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Mertens Gregory, Vidarsson Arnar, Vetokele Igor , Cornelis Hans, Iachtchouk Oleg, Reis Nuno, Rudy , Neto Renato , D'haene Kristof.
1
Delferière fluit de stadsderby op gang. Het publiek heeft duidelijk veel zin in deze partij en werd voor aanvang van de match nog getrakteerd op vuurwerk.
3
In de eerste minuten is het vooral de thuisploeg die druk zet. Als Cercle Brugge aan de bal is, weerklinken heuse fluitconcerten.
5
Club Brugge wil snel een eerste doelpunt maken, maar in de afwerking gaat het er toch wat slordig aan toe. Dirar zijn schot op doel is te zwak om voor gevaar te zorgen.
8
Rudy zet wat meer druk op de thuisploeg. Hij weet een vrije trap te versieren, maar die levert niets op.
9
Je zou gaan denken dat Club Brugge tegen AA Gent speelt. In het vak van de bezoekers klinkt namelijk "Buffalo, olé, olé". Het brengt Bojan Jorgacevic niet van de wijs.
15
Cercle probeert blauw-zwart af te troeven bij counters, maar dat lukt niet echt zoals het hoort. De slordigheden stapelen zich op in het openingskwartier.
18
Het tempo is uit de wedstrijd en ref Delferière moet de eerste brandjes beginnen blussen. Zo krijgt Zimling een waarschuwing.
24
Akpala had de mogelijke openingstreffer aan zijn voet, maar de controle was iets minder. Gevaar geweken.
30
Club Brugge vindt geen mogelijkheid om door de verdediging van groen-zwart te breken. Cercle doet ook veel te weinig met de bal aan de voet. Waar blijft die derbysfeer?
33
De bezoekers komen nog eens oprukken. Rudy passt naar Evens, maar die raakt de bal verkeerd waardoor die meters naast het doel in het publiek vliegt.
38
De 1-0 stond bijna op het scorebord, maar Akpala vergeet in de zestien zijn voet tegen de bal te zetten. Wat een kans die Club hier laat liggen.
40
Ook aan de overkant kon een doelpunt vallen, maar Rudy besluit net over het doel van Jorgacevic. Gaan we de rust in met een brillenscore?
44
Club Brugge zet opnieuw wat meer druk, maar de afwerking ontbreekt. Akpala had weer een kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar die besluit de bal in de armen van Verbist.


Scheidsrechter
Rust
We gaan de rust in zonder enig doelpunt te zien vallen. Toch wel een magere eerste helft in deze stadsderby. Beide ploegen vonden geen manier om echt druk uit te oefenen. Club Brugge had tweemaal de kans om op voorsprong te komen via Akpala, maar die wist niet goed wat te doen met de bal. Cercle voetbalde welgeteld één grote kans bij elkaar, Rudy legde de bal net over het doel van de thuisploeg.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft wordt op gang gefloten. Brengt die wat meer? Club Brugge is alvast fris uit de kleedkamer gekomen en wringt zich meteen naar het doel van de stadsgenoot.
50
De duels spelen zich vooral weer af op het middenveld. Voorlopig krijgen we een vervolg te zien van de eerste periode.
53

Goal
Doelpunt van Nabil Dirar (Onbekend Onbekend)
Dirar haalt keihard uit met een afstandsschot en ziet zijn bal in de netten verdwijnen.
58
Het doelpunt zorgt voor meer vertrouwen bij de thuisploeg en het begint nu toch wat meer te voetballen. Als Cercle de mogelijkheid ziet om de bal af te snoepen, rukt het wel op maar zijn ze even snel de bal weer kwijt.
63
Vrije trap voor groen-zwart na een fout van Hoefkens. Maar ook die kans weten de bezoekers niet te benutten.
65
Rudy mist een ongelooflijk grote kans op de gelijkmaker. Hij ziet zijn schot op de lat afketsen.
67
Vervangen Kristof D'Haene
Ingevallen Lukas Van Eenoo


71
Club Brugge voert de druk nu wat meer op. De 2-0 lijkt eerder te vallen dan de gelijkmaker.
75
Vervangen Lior Refaelov
Ingevallen Victor Vazquez


79
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Björn Vleminckx


80
Nog tien minuten te gaan. Kan Club de voorsprong in handen houden?
85
Vervangen Tom Høgli
Ingevallen Jimmy De Jonghe


85
Vervangen Carlos Wilson Cachicote da Rocha
Ingevallen Yang Wang


90
We krijgen drie minuten extra. Club Brugge lijkt de derby met het kleinste verschil te gaan winnen.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.