Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Regenboogstadion
KV Kortrijk verdiend onderuit aan de Gaverbeek
Jim Bogaert

De derby tussen Zulte Waregem en aartstrivaal KV Kortrijk is op een 1-0 overwinning geëindigd. Zulte Waregem kwam pas op het uur op voorsprong via Maréval, nadat het voortdurend domineerde. De bezoekers waren vanavond nergens in het Regenboogstadion.

Zulte Waregem nam met een bedrijvige Habibou meteen het heft in handen. Van Hout mocht na vijf minuten al plat gaan op Habibous schot. Niet veel later miste Rossini voor open doel op een gemeten voorzet van Chevalier. Essevee bleef dreigen via Habibou, Rossini en Chevalier, maar scoren lukte de thuisploeg niet.

Kortrijk was nog het dichtst bij een doelpunt. Oussalah profiteerde van Bossuts flater, maar besloot op de paal. Dit was veelbetekenend de enige kans voor Kortrijk voor de rust.

Na rust was het opnieuw Zulte Waregem dat het beste van het spel had. Op het uur was het dan toch raak. Remi Maréval kopte een kort genomen corner enig mooi voorbij een aan de grond genagelde Van Hout. Een verdiende voorsprong voor Essevee. De troepen van Kalezic verslapten niet, maar een tweede doelpunt bleef uit. Kortrijk voetbalde in negentig minuten geen kans bijeen. Het was dan ook de terechte verliezer van een weinig boeiende West-Vlaamse derby.