Volg de match tussen KRC Genk en Beerschot AC live, samen met vele andere supporters.

Racing Genk: Kristof Van Hout, Kalidou Koulibaly, Brian Hamalainen, Ngongca Anele, Nadson, Dani Artola Fernandez, Julien Gorius, Steeven Joseph-Monrose , Jelle Vossen, Thomas Buffel, Benjamin De Ceulaer.
Beerschot AC: Stijn Stijnen, Frédéric Brillant, Funso Ojo , Tomislaw Mikulic, Dor Malul, Wim De Decker, Vuza Prince Nyoni, Hernan Losada, Alpaslan Öztürk, Joachim Mununga, Elimane Coulibaly.
1
Ref Luc Wouters fluit de wedstrijd op gang.
1
Mununga zet Hamalainen wel makkelijk in de wind en dwingt een eerste hoekschop af.
5
Beerschot doet in de eerste vijf minuten van de wedstrijd goed mee. Genk lijkt nog aan een slaapje bezig.
6
Goeie combinatie tussen Coulibaly en Mununga. Die laatste trapt niet slecht, want Van Hout moet zich helemaal strekken om de bal te pakken.
8
Een eerste schotje langs Genkse kant, maar Monrose besluit over.
13
Een mooie pass van Gorius richting Vossen, maar Stijnen kan het leer makkelijk oprapen.
14
Coulibaly wacht in eerste instantie te lang om af te drukken. Nadien kan Losada alsnog trappen, maar met zijn schot kan hij Van Hout niet verrassen.
19
Knappe actie van Benji De Ceulaer. Hij bedient zijn maatje Vossen, maar die mist zijn schot compleet en zo hobbelt de bal naast.
21
Een schot van Coulibaly wijkt af in hoekschop.
23
Opnieuw een goeie pass van De Ceulaer, maar de mee opgerukte Fernandez besluit op Stijnen. Genk zit nu toch al aan twee echt goeie kansen.
25
Beerschot treuzelt voortdurend bij het nemen van een hoekschop. De bezoekers krijgen dan ook een striemend fluitconcert over zich heen.
26

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Dani Artola Fernandez)
Racing Genk klimt op voorsprong. Dani Fernandez met de goeie voorzet en Jelle Vossen knikt het leer voorbij Stijnen: 1-0.
29
 Gele kaart voor Alpaslan Öztürk

30

Goal
Doelpunt van Steeven Joseph-Monrose (Onbekend Onbekend)
Nu gaat het wel heel snel. Eerst redt Stijnen nog een schot van Fernandez, maar in de rebound kan Monrose de bal in het lege doel schieten.
31

Goal

35
Beerschot zit in lastige papieren. Een doelpuntje voor de rust zou welkom zijn voor de bezoekers.
40
 Gele kaart voor Joachim Mununga

41
Anele zet te hard voor, waardoor de bal voorbij alles en iedereen waait. Wat later devieert Vossen een voorzet over doel.
45
Vossen legt terug op Koulibaly, maar die trapt naast het doel van Stijnen. We maken ons op voor de rust. Beerschot kon na die dubbele opdoffer niet echt nog een vuist maken.

Scheidsrechter
Rust
RC Genk mag met een comfortabele voorsprong gaan rusten. Nochtans begon Beerschot zeker niet slecht, maar halverwege de eerste helft nam de thuisploeg over en scoorde het twee keer.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.

51
Alweer een schitterende actie van De Ceulaer, maar Buffel laat de opgelegde kans nog liggen. Dit had de 3-0 moeten zijn.
53
Buffel wordt in de diepte gestuurd en neemt de bal in één tijd op de slof. Stijnen redt uitstekend.
58
Fernandez rukt nog eens mee op, maar ditmaal besluit hij naast.
62
Opnieuw een kans voor de thuisploeg. Jelle Vossen trapt van dichtbij op Stijnen, die goed staat te keepen na rust. Een halve minuut later gaat een schot van Monrose maar nipt over.
65
Beerschot kan geen vuist maken, er zit maar weinig spanning in de wedstrijd. Een goal van de bezoekers kan uiteraard veel veranderen.
68
Weer een heet standje voor het doel van Stijnen, maar uiteindelijk wordt er gefloten voor buitenspel.
68
Vervangen Steeven Joseph-Monrose
Ingevallen Glynor Plet

70

Goal
Doelpunt van Glynor Plet (Jelle Vossen)
Glynor Plet scoort zijn eerste doelpunt voor RC Genk! Op aangeven van Jelle Vossen vloert de Nederlander Stijn Stijnen.
73
De Mexican wave gaat door het stadion. De Genkse fans genieten.
78
De wedstrijd dooft nu uiteraard uit. Het doelpunt van Plet deed de boeken toe voor Beerschot.