Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Freethiel
Gent boekt hele moeilijke zege op Waasland-Beveren
Robby Morren

AA Gent heeft, met het schaamrood op de wangen, de drie punten meegenomen uit Beveren. In een wedstrijd aan een laag tempo boekte Gent de zege dankzij twee doelpunten in het slot van de wedstrijd. Van Der Bruggen brak de ban, Bruls zorgde voor de 0-2 eindstand.

Robby Morren in Beveren

Beide coaches voerden heel wat wijzigingen door aan hun elftallen. Trond Sollied begon met een halve nieuwe ploeg aan de wedstrijd. Skarabot, Wallace, Conte, Messoudi en Rodgers liepen er niet meer bij. Cedros, Gecov, Arbitman, N'Diaye en Arzo kwamen aan de aftrap.
Ook Dirk Geeraerd sleutelde aan zijn elftal. Hij bracht Cavens, D'Ulivo en Ladriere aan de aftrap terwijll Van Hemert en Blondelle vrede moesten nemen met een plaats op de bank.

Drinkpauze
Het wedstrijdniveau was bedroevend. Misschien is het meest vermeldenswaardige wel dat de ref de partij halfweg de eerste helft stillegde voor een drinkpauze. Daarvoor had Bruls twee keer van ver op doel getrapt. Verder een boel slordige passes en een laag tempo. Veelzeggend was dat het thuispubliek de handen op elkaar zette toen Plut de bal zo'n 10 meter voorlangs kopte.

Naarmate de eerste helft vorderde kon de thuisploeg het evenwicht herstellen en regelmatig tegenprikken op de counter zonder daarbij voor reëel doelgevaar te zorgen. Gent versierde een pak hoekschoppen maar deed er niets mee. In de slotminuut van die eerste helft was Ladriere zowaar nog dicht bij de openingstreffer. Hij ging neer in de zestien maar ref Boucaut reageerde niet. Hij heroverde de bal en stuitte van dichtbij op doelman Padt.

Bruls treft de lat
Na een kwartier in de tweede helft was de voorsprong voor Gent bijna een feit maar het afstandsschot van Bruls spatte uiteen op de lat. De ingevallen Conte besloot van dichtbij op doelman Clepkens. Aangevuurd door het publiek ging Waasland-Beveren er meer in geloven en naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er mogelijkheden. Zo was er een vrije trap van Farssi en een actie van diezelfde Farssi in de zestien maar hij vond geen ploegmaat. De ingevallen Da Silva kwam niet veel te kort om een voorzet van Plut binnen te tikken en trapte kort daarna nipt over de kooi van Padt.

Verschil in de slotfase
Tegen de gang van het spel in scoorde Gent 4 minuten voor affluiten toch de openingstreffer. Het was Van Der Bruggen die de bal ter hoogte van de zestienmeter op de voet nam en mooi voorbij Clepkens trapte. Twee minuten later was de zege een feit toen Conte de bal in de zestien prima opzij legde tot bij de vrijstaande Bruls die de 0-2 eindstand vastlegde.

Waasland-Beveren blijft zo, onverdiend, achter met lege handen. Trond Sollied heeft nog veel werk maar de drie punten heeft Gent wel op zak.