Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Charles Tondreau
Perbet maakt einde aan zegereeks Beerschot
Sam Soetaers

Bergen heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Beerschot. Jérémy Perbet schoot in de allerlaatste minuut van de wedstrijd het winnende doelpunt voorbij Stijnen.

Beerschot speelde op bezoek in Bergen een zwakke eerste helft. De bezoekers kregen nauwelijks kansen en mochten blij zijn dat het ze met een 0-0 konden gaan rusten. Coach Enzo Scifo had voor de wedstrijd zijn elftal helemaal herschikt. Zo stond Berthelin in doel en verscheen ook Perbet aan de aftrap.

De beste kans van Beerschot in de hele eerste helft kwam er via een vrije trap van Losada. De Argentijn trapte die in de handen van Berthelin. Verder speelden de bezoekers nauwelijks iets klaar en konden ze de thuisploeg niet in problemen brengen.

Bergen kon op zijn beurt wel een paar keer voor dreiging zorgen. Tot twee keer toe was het zelfs dicht bij een doelpunt. Een eerste keer was dat op een hoekschop van Matthys. Die werd door Sapina op doel gekopt, maar Malul stond klaar om de bal van de lijn te halen. Een tweede grote kans was er voor Jarju. De spits trapte een lage voorzet van Nong hard op de lat. Doelman Stijnen was kansloos geweest. Goals vielen er dus niet in die eerste helft.

Aanvallend Beerschot
De tweede helft kregen we een ander spelbeeld. Beerschot kreeg nu de beste kansen en Bergen moest terug. Maar het was Bergen dat uiteindelijk met de drie punten ging lopen.

Beerschot was al vroeg in de tweede helft gevaarlijk. Mununga kopte een voorzet van Ojo over. Diezelfde Funso Ojo had de beste kans van de tweede helft aan de voet. De middenvelder van Beerschot trapte in de loop, op de voet van doelman Berthelin. De bezoekers leken op weg naar een goal, maar de bal wilde er niet in. Mikulic zag zijn knal knap gepakt worden door de doelman van Bergen.

Perbet
De thuisploeg zag in die tweede helft Tim Matthys uitvallen met een blessure en Le Postollec werd in de slotfase nog uitgesloten met een gele kaart. Maar Bergen slaagde er toch nog in om het verlossende doelpunt te scoren. Mikulic ging in de fout op een voorzet van De Belder. De bal kwam bij Perbet, die niet miste.