Datum: 25/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Genk boekt zuinige zege tegen Cercle
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk boekt zuinige zege tegen Cercle
Foto: © SC

Na twee opeenvolgende nederlagen heeft Genk zondag zijn derde zege van het seizoen gepakt tegen Cercle Brugge. De Ceulaer scoorde de enige treffer van de partij al had de score hoger kunnen oplopen.

Robby Morren in Genk

Mario Been probeerde tegen Cercle weer eens wat anders uit. Hij posteerde Camus centraal op het middenveld naast Hyland. De flanken werden bevolkt door Buffel en De Ceulaer en Vossen en Mboyo liepen voorin. Centraal achterin keerde Anele terug waardoor Simaeys weer vrede moest nemen met een plaats op de bank. Lorenzo Staelens wijzigde zijn elftal slechts op één plaats: doelman Verbist moest plaatsruimen voor nieuwkomer Joris Delle.

Snelle voorsprong

Been moet peper in de schoenen van zijn spelers gestoken hebben want, in tegenstelling tot de wedstrijden tegen Standard en Lokeren waarin Genk snel op achterstand kwam, schoten de Limburgers nu verschroeiend uit de startblokken. Al na drie minuten knalde De Ceulaer, na een mooie pass van Mboyo, de bal hard onder het lichaam van de nieuwe Cercle-goalie Joris Delle. Genk bleef druk uitoefenen in de aanvangsfase en Mboyo kwam heel dicht bij de 2-0.

De thuisploeg liet het tempo gaandeweg zakken, Cercle kwam meer in de match en kon af en toe dreigen. Kort na het halfuur hield de Cristal Arena even de adem in toen D'Haene een pegel richting kruising mikte. De Cercle-speler had pech dat Köteles een fantastische redding uit zijn mouw schudde want anders had zijn treffer een nominatie voor doelpunt van de week verdiend.

Geen tweede treffer

De thuisploeg zocht de ganse tweede helft naar een bevrijdende tweede goal maar het was telkens het verhaal van net niet. De Genkse voorhoede legde aardige combinaties op de grasmat maar de laatste pass geraakte niet op bestemming. Telkens zat er wel een voet van een Cercle-verdediger tussen. Zelfs toen Tshimanga zijn schot kraakte en Buffel de bal in het lege doel kon trappen, kwam Gregory Mertens nog van ver aangegleden.

Toen Camus in de slotfase diep werd gestuurd kon Buysse in de zestien de bal nog uit zijn voeten halen en Jelle Vossen mikte een open schietkans slordig naast. Cercle voetbalde geen enkele doelrijpe kans meer bij elkaar en zo eindigde de partij op een te zuinige 1-0.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Hyland Khaleem 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Vossen Jelle 90' -
Mboyo Ilombé A 85' -
Anele Ngongca 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Camus Fabien 90' -
De Ceulaer Benjamin 90' -
Buffel Thomas 72' -
  Bank G Beoordeel
Limbombe Anthony 18' -
Kumordzi Bernard Yao 5'  
Schrijvers Siebe -  
Hamalainen Brian -  
Van Hout Kristof -  
Simaeys Jeroen -  
Gorius Julien -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Mertens Gregory   90' -
Buysse Bart 90' -
Van Acker Thibaut 90' -
Smolders Tim 61' -
Van Eenoo Lukas 79' -
Boi Frederik 73' -
Kabananga Junior 90' -
D'Haene Kristof 90' -
  Bank G Beoordeel
Etock Gaël Junior 29' -
Uchebo Michael 17' -
Monachello Gaetano 11' -
Staelens Alessio -  
Van Roose Karel -  
Coppens Jo -  
Dewaele Gilles -  
Herbeleef KRC Genk - Cercle Brugge

Vooraf