lieLierse SK
ohlOH Leuven
Datum: 01/03/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse verzekert behoud na gelijkspel tegen 9 Leuvenaars
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Lierse verzekert behoud na gelijkspel tegen 9 Leuvenaars
Foto: © SC

Lierse heeft zekerheid verworven van het behoud, al gebeurde dat niet met een glansprestatie. De Pallieters mochten na rode kaarten voor Ngolok en Kostovski meer dan een helft tegen 9 man voetballen, maar OHL slaagde er met een groot strijdershart in de 0-0 op het scorebord te houden.

Robby Morren in Lier

Paniek maakte zich meester van de Leuvense bestuurskamer na nederlagen tegen Waasland-Beveren en Club Brugge en daarom werd begin deze week beslist om Ivan Leko aan te stellen als coach.  Hij voerde bij OH Leuven twee wijzigingen door. Van Eenoo en Van Goethem werden naar de bank verwezen, Messoudi en Ngolok namen hun plaatsen in. Ruytinx werd niet voldoende fit geacht om te starten en nam plaats op de bank. Bij Lierse verraste Menzo door de voorkeur te geven aan El Messaoudi ten koste van Thomas Wils. Watt verving de geschorste Losada.

Voor de aftrap mocht Carl Hoefkens een grote ruiker bloemen in ontvangst nemen. De verdediger speelde immers zijn 400e wedstrijd in de Jupiler League. De handen gingen op elkaar op het Lisp. Dat moet zowat de enige keer zijn geweest in het eerste halfuur, want wat Lierse op de grasmat bracht was echt te weinig. We kunnen heel kort zijn over de kansen van de Pallieters: Diagne krulde een bal een metertje over de kooi van Bailly.

OH Leuven maakte het Lierse dan ook niet makkelijk. Leko had zijn verdedigers de opdracht  gegeven hoog te verdedigen waardoor de ruimte tussen de linies erg klein was. Het plannetje van de kersverse coach klopte,  hoewel ook OHL geen huizenhoge kansen bij elkaar voetbalde.

OHL pakt twee keer rood in twee minuten

Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Leuvenaars tot minuut 38. Luc Wouters stuurde Ngolok met een tweede gele kaart richting douches. Twee minuten later grepen de bezoekende spelers zich naar het hoofd toen de ref ook Kostovski een rood karton onder de neus duwde nadat die te fel doorging op Watt. OHL moest nog meer daneen helft met 9 tegen 11 voetballen.

Menzo greep in tijdens de rust en bracht Wanderson voor El Messaoudi. De Nederlander had zijn troepen de opdracht gegeven om OHL onmiddellijk bij de keel te grijpen, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Bailly heerste in de lucht en Lierse speelde veel te slordig. De supporters begonnen te morren en de 9 Leuvenaars konden zowaar enkele keren opduiken voor Berezovskyi.

Zeker van play-off 2

Met nog twintig minuten op klok kwam Lierse eindelijk tot een echte kans, maar Bourabia kopte nipt naast. Dichter kwamen de Pallieters, die de indruk gaven blij te zijn met een punt, niet meer bij een doelpunt. Dat hoefde ook niet want met deze puntendeling is Lierse ook mathematisch zeker van het behoud. 

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Berezovskiy Igor 90' 0
Jääger Enar   90' 0
Hoefkens Carl 90' 0
Swinkels Arjan 90' 0
Corstjens Wouter 90' 0
El Messaoudi Ahmed 45' 0
El Sayed Ghaly Hossam 90' 0
Bourabia Rachid 90' 0
Limbombe Anthony 64' 0
Diagne Mbaye 85' 0
Watt Anthony 90' 0
  Bank G Beoordeel
Maciel Sousa Campos Wanderson 45' 0
De Jonghe Jimmy 26' 1
Hazurov Kostadin 5'  
Wils Thomas -  
Traoré Hamari -  
Frans Frederic -  
Goris Nathan -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' 1
Bandalovski Ivan 90' 0
Reynaud Romain 90' 0
Robson Severino da Silva 90' 0
Thompson Kenny   63' 0
Karuru Ovidy 90' 0
Geraerts Karel 90' 0
Ngolok Evariste     38' 0
Messoudi Mohamed   72' 0
Kostovski Jovan   39' 0
Ibou Sawaneh 81' 0
  Bank G Beoordeel
Buysens Ludovic 27' 0
Wijns David 18' 0
Ruytinx Bjorn 9'  
Van Eenoo Lukas -  
Van Goethem Kenneth -  
Lenaerts Yves -  
Pettersson Tom -  
Herbeleef Lierse SK - OH Leuven

Vooraf