Bergen wil punten pakken om het momentum te pakken richting play-off 3, terwijl OHL die play-off 3 nog wil proberen te vermijden. Wie gaat het halen? Arbiter is Tim Pots, uit Beveren.
Het Leuvenvak zit lekker vol, dat kan van de Bergenvakken nog niet gezegd worden.
Ook bijzonder lekker: het lentezonnetje, overgoten met een zacht briesje. Zelfs al wordt de match een draak, dan hebben we alvast wat vitamine D opgedaan.
Mununga is voorlopig de meest bedrijvige speler van het lot, maar echt veel zit er nog niet in de match.
13

Penalty
Penalty voor OH Leuven
Leuven krijgt een strafschop na een fout in de zestien van vermoedelijk Dusenne. Ibou gaat achter de bal staan.
13

Goal
Doelpunt van Sawaneh Ibou
OH Leuven staat op een 0-1 voorsprong in Bergen. Het kreeg een strafschop voor een fout op Ibou en die zette de elfmeter feilloos om.
16
De fans van Standard heffen Ejo Paperejo aan. Is er een doelpunt gevallen in WB - Standard of roepen ze vanuit Bergen de Rouches aan om te scoren?
18

Goal
Doelpunt van Pieterjan Monteyne (Tim Matthys)
En alles is te herdoen. Een corner van Matthys komt voor de slof van Monteyne, en die kruist de bal in de benedenhoek. Knappe trap, 1-1 en OHL heeft weer werk voor de boeg.
21
Bijna Arbeitman met de 2-1, maar Bailly kan in corner duwen.
28

Goal
Doelpunt van Shlomi Arbeitman (Joachim Mununga)
Het staat ondertussen al 2-1 in Bergen. De bal raakte niet weg achterin, nadat Matthys de achterlijn haalde. Arbeitman kon van dichtbij binnentikken. Wat nu, Leuven?

35
De poppen gaan aan het dansen tussen Reynaud en Mununga. Pots deelt zo opnieuw twee kaarten uit op een kort.
35
 Gele kaart voor Mohamed Messoudi

42
OH Leuven wordt stilaan moedeloos. Ondertussen staat nu ook Waasland-Beveren voor tegen Standard. In Bergen gaat het spel op en neer, Mununga, Dusenne en Zola kwamen dicht bij de 3-1.
45
We krijgen er een minuutje bij.
45+1
En zo gaan we rusten bij een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Kan OHL dit nog rechtzetten, of zien we hier een voorbode voor play-off 3?

Scheidsrechter
Rust
Bergen - OH Leuven: 2-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
56
Vervangen Ovidy Karuru
Ingevallen Lukas Van Eenoo

60
Nog een halfuur heeft OH Leuven. Veel maakt het niet klaar in de tweede helft, maar het zet wel druk naar voren. Enkele kopballen gingen naast of over.
63
Nu wordt een schot van Ngolok geblokt. Even later wordt hij tegen de grond gewerkt en krijgt OHL een vrije trap vanop een leuke plek.
65
Saussez redt de vrije trap van invaller Van Eenoo wonderlijk, in de herneming trapt Bandalovski onbegrijpelijk tegen de paal.
67
 Gele kaart voor Cristophe Diandy

69
Ibou zet zich door, maar Saussez redt knap en houdt zo Bergen op voorsprong.
71
Vervangen Joachim Mununga
Ingevallen Pär Ericsson

72
Terwijl het 1-1 is in Beveren - Standard, zingen de supporters van OHL: "Al wie ni springt, dat is een Waal."
74
Ruytinx zet zich door, maar hij trapt - tot genoegen van het thuispubliek - uiteindelijk naast.