Speeldag: Speeldag 5
Stadion: King Power at Den Dreef
Ruytinx bezorgt Lokeren eerste nederlaag
Marc Van Den Noordgaete

OHL heeft na een felbevochten tweede helft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Harbaoui bracht Lokeren wel op voorsprong, maar Ngolok stelde gelijk en Ruytinx voltrok het vonnis met een schuiver voorbij Copa. De eerste nederlaag meteen voor de Waaslanders.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

OHL miste de geblesseerden Raymaekers, Vanaudenaerde en Dehond. Op de rechtsachter werd de rood geschorste Bandalovski vervangen door Buysens, waardoor Pettersson terug centraal in de verdediging kwam postvatten. Ibou - wellicht weg bij OHL - stond zelfs niet in de selectie. Bij Lokeren zijn Patosi, Corryn, Taravel buiten strijd. Scholz vervangt die laatste. Harbaoui was twijfelachtig door enkele hechtingen in het gezicht, maar startte toch tegen zijn ex-ploeg.

OHL nam in het begin het meeste initiatief, maar meer dan een hoekschop kon Azevedo op aangeven van Thompson niet afdwingen. Het duurde tot de 20ste minuut voor de bezoekers de neus aan het venster staken. Remacle bediende Odoi op links, Bailly had geen enkele moeite met de zwakke poging van het OHL-jeugdproduct. Vijf minuten later dan eindelijk de eerste echte grote kans, Buysens knalde nipt over na slecht uitverdedigen van Odoi.

Geen balvoordeel

De wedstrijd bleef gesloten, ondanks de pogingen van beide ploegen. Lokeren stuitte echter op een goed georganiseerde Leuvense verdediging, al dwong Remacle wel Bailly het leer in hoekschop te ranselen. OHL speelde te traag om de Waaslanders in verlegenheid te brengen, tot Messoudi door twee tegenstanders gleed. Ondanks een duwfout van De Pauw zette de spelmaker door tot het strafschopgebied, maar tot zijn eigen verbazing verzuimde Laforge balvoordeel te geven.

Ex-spitsenduo

De Pauw bleef na de rust ook in de kleedkamer, wellicht om hem tegen zichzelf te beschermen na zijn gele kaart vlak voor rusten. De thuisploeg probeerde het heft in handen te nemen, maar Copa kende geen enkele moeite met de plaatsbal van Messoudi.
OHL duwde door met behulp van zijn twaalfde man, maar werd in de 57ste minuut koud gepakt door Remacle, die het leer op de voet van Harbaoui schilderde. OHL op achterstand door zijn ex-spitsenduo.

El Toro

De thuisploeg hing echter niet in de touwen, want op het uur buffelde Ngolok zijn tweede van het seizoen binnen op inzenden van de steeds beter spelende Messoudi. Het Leuvense publiek ging helemaal uit zijn dak toen de ingevallen publiekslieveling Ruytinx zijn ploeg op 2-1 bracht nadat Azevedo zomaar door het centrum van de bezoekende defensie mocht wandelen. El Toro - om wie de voorbije week zoveel te doen was - had zelfs de 3-1 aan de voet, maar besloot voorlangs. Lokeren probeerde in een prangend slotoffensief nog een punt uit de brand te slepen, tevergeefs.