Datum: 01/09/2013 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Freethiel
Club voorbij Waasland-Beveren in incidentrijke partij
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Club voorbij Waasland-Beveren in incidentrijke partij
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich voorbij Waasland-Beveren geknokt. Het werd 1- 2 in het Waasland. Bij de thuisploeg werd een doelpunt van Oumarou onterecht afgekeurd. Diezelfde Oumarou vloog er even later terecht af.

Sander De Graeve in Waasland-Beveren

Waasland-Beveren stond in het prille seizoensbegin al bekend voor de stugge achterhoede. Deze keer schoten de Waaslanders zichzelf meteen in de voet. Na nog geen halve minuut speelde Milos Maric veel te kort in op Bas Sibum, die andere kale knikker bij Waasland-Beveren.

Balverlies was het gevolg en luttele seconden later scoorde Maxime Lestienne de 0-1. Hij werkte alleen op Coosemans erg koelbloedig af. De thuisploeg was meteen van slag en Club creëerde de ene mogelijkheid na de andere.

Toen na goed twintig minuten de Brugse storm wat ging liggen, kon Waasland-Beveren het evenwicht herstellen. Vooral een sterke Oumarou zorgde voor dreiging. Hij zette Trickovski tien minuten voor de koffie enig mooi alleen voor Coosemans. De winger, nog steeds in Brugse loondienst verprutste de kans.

Het luidde een sterke tien minuten in voor Waasland-Beveren waarin Club goed weg kwam. Een knal van Veselinovic dwong Ryan tot een tweede uitstekende tussenkomst en ook Sterckx kon niet scoren. Hij dook de mooie bal van Jorn Vermeulen net naast de goal.

Na de rust ging de partij evenwichtig op en neer. Maric vijzelde ook zijn niveau wat op na een mindere eerste helft. Hij stak de sterke Oumarou prachtig diep, maar diens poging werd nog gestuit. Aan de overkant was het wel al snel raak.

Onterecht afgekeurde goal

Jesper Jorgensen, die nog eens mocht starten, kreeg de bal knap van Hogli. De middenvelder trok een streep tot in de linkerhoek. De uitbarsting van vreugde was enorm bij Jorgensen, hij sloeg meermaals met de vlakke hand op het logo op zijn shirt.

Het werd daarna een hectische bedoening op de Freethiel. Oumarou zag de aansluitingstreffer onterecht afgekeurd voor buitenspel. Een streep door de rekening voor Waasland-Beveren.

Aboubakar 'I believe I can fly' Oumarou

Na de streep van Jorgensen en die door de rekening zette Oumarou nog een derde streep. Ditmaal door de hoop van Waasland-Beveren om nog een punt te puren uit de partij. De nochtans sterk spelende aanvaller vloog er na even volledig airborne te zijn met twee voeten vooruit in bij Adu. Meteen rood was een logisch verdict.

Boeken toe dus voor de thuisploeg. Daar kon streep nummer vier niets meer aan veranderen. De kogel van Rowell spatte uiteen op de lat. Blondelle kon helemaal op het eind dan toch nog de aansluitingstreffer maken. Hij kopte een vrijschop van Maric tegen de touwen.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Vermeulen Jorn 90' -
Sibum Bas 90' -
Belhocine Karim 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Maric Milos A 90' -
Sterckx René 74' -
Henkens Robin   90' -
Trickovski Ivan 68' -
Veselinovic Dalibor 85' -
Oumarou Aboubakar   76' -
  Bank G Beoordeel
Lebbihi Fayçal 22' -
Rowell Jonathan   16' -
Emond Renaud 5'  
Luyckx Alec -  
Bojovic Mijusko -  
Cale Hrvoje -  
Steppe Kenny -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 8.3
Høgli Tom A 90' 6
Mechele Brandon 90' 5.8
Duarte Óscar 90' 5.3
Bolingoli Mbombo Boli 90' 5
Adu Enoch Kofi 88' 6
Simons Timmy 90' 5.3
Jørgensen Jesper  90' 6.3
Refaelov Lior A 74' 5
De Sutter Tom 78' 4
Lestienne Maxime 90' 6.8
  Bank G Beoordeel
Meunier Thomas   16' 5.8
Odjidja Vadis 12' 3.3
Wang Shangyuan 2'  
Dierckx Tuur -  
Kujovic Vladan -  
Engels Björn -  
Verstraete Birger -  
Herbeleef SK Beveren - Club Brugge

Vooraf