kvmKV Mechelen
lokSporting Lokeren
Datum: 23/05/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Europa League Play-offs - Finale
Stadion: King Power at Den Dreef
Achter de Kazerne of aan Den Dreef; KV Mechelen een maatje te sterk voor Lokeren
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Achter de Kazerne of aan Den Dreef; KV Mechelen een maatje te sterk voor Lokeren
Foto: © photonews

KV Mechelen speelde zaterdagavond de finale van play-off 2 voor de gelegenheid aan Den Dreef, maar ook daar was het een maatje te sterk voor een ietwat teleurstellend Lokeren. Met een vroeg doelpunt in de eerste en een vroeg doelpunt in de tweede helft had KV zijn schaapjes snel op het droge.

Timothy Collard & Aernout Van Lindt in Leuven

We deden de test in Google Maps een halfuur voor de match: van Achter De Kazerne naar Den Dreef ben je 38 minuten onderweg om 26,5 km af te leggen. Maar in het verkeer van zaterdagavond was het wellicht een uur. Man, wat was het namelijk druk  in het stadion van Leuven.

Dat we nog niets gezegd hebben over opstellingen? Dat klopt, maar Jankovic en Maes hielden het simpel: dezelfde 22 namen verschenen aan de aftrap. Malinwa vloog er meteen in en na amper zes minuten was het al raak.

Heerlijke goal Hanni, Dessers mist onbegrijpelijk

Paulussen leverde een perfecte voorzet af en Hanni plaatste het leer staalhard tegen de touwen: 1-0 en de ‘thuisploeg’ meteen op rozen. Mechelen was heer en meester, maar het kwam goed weg toen Dessers voor een leeg doel in de handen van Biebauw besloot.

Maar bij de Waaslanders was het gewoon té weinig. Niemand durfde initiatief nemen en de bal werd keer op keer breed of zelfs achteruit gespeeld. De 2-0 was dan ook dichterbij dan de gelijkmaker, maar Naessens en Veselinovic lieten na om te scoren. Stand aan de rust? 1-0.

Dubbele wissel bij Lokeren, maar veel levert het niet op...

Maes greep in aan de rust en gooide Abdurahimi en Leye in de ploeg ten koste van De Pauw en Ngolok. Goeie bedoelingen dus, maar ook het begin van de tweede helft was voor Mechelen. Kosanovic kreeg iets voor het uur te veel ruimte en haalde dan maar eens uit. De lage schicht ging voorbij Verhulst in de verste hoek en plots stond het 2-0.

Een aangeslagen Lokeren probeerde er nog wat van te maken, maar makkelijk was dat niet. Zelfs met twee spitsen zorgden de bezoekers nauwelijks voor doelgevaar. Al mogen we het natuurlijk niet allemaal op de spitsen steken, want veel steun kregen ze niet van hun ploegmakkers.

Rood voor Vanaken

Er kwam in de slotfase meer ruimte, en dat klonk als muziek in de oren van Naessens. De ex-spits van Zulte Waregem mocht alleen op doel af en de 3-0 leek in de maak, maar hij mikte over de kooi van Verhulst.

Maar om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen hoefde KVM geen doelpunt meer te maken. Vanaken, al een volledige wedstrijd geïrriteerd aan het voetballen en vaak in discussie met de scheids, liep een kwartier voor tijd tegen zijn tweede gele kaart van de partij aan en mocht gaan douchen.

Penalty voor Lokeren

In de slotfase verzachtte Mijat Maric de pijn nog enigszins voor de Waaslanders. Na een contact(je) met Biebauw ging Leye tegen de vlakte en ging de bal op de stip. Maric faalde niet en knalde de 2-1 recht door het midden binnen. Even geloofden ze er bij Lokeren nog in, maar het bleef bij 2-1.

En zo is het niet Sporting Lokeren, maar wel KV Mechelen dat nog steeds in de running is voor een Europees ticket. Volgende week maakt het in een dubbele confrontatie met de nummer vijf van play-off 1 uit wie naar de voorrondes van de Europa League mag.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Paulussen Laurens A 90' -
De Witte Seth 90' -
Kosanovic Milos  90' -
Obradovic Ivan 90' -
Cisse Ibrahima A 90' -
De Petter Steven 83' -
Hanni Sofiane 90' -
Naessens Jens 75' -
Veselinovic Dalibor 90' -
  Bank G Beoordeel
Claes Glenn 15' -
Van Damme Joachim 7'  
Bateau Sheldon -  
Wolski Rafal -  
Rits Mats -  
Matthys Tim -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Ingason Sverrir Ingi   90' -
Maric Mijat 90' -
Odoi Denis 90' -
Overmeire Killian 90' -
Ngolok Evariste 45' -
Vanaken Hans     74' -
Patosi Ayanda 90' -
Dessers Cyriel 70' -
De Pauw Nill 45' -
  Bank G Beoordeel
Leye Mbaye 45' -
Abdurahimi Beshart 45' -
Ansah Eugene 20' -
Trompet Jore -  
Remacle Jordan -  
Copa Barry Boubacar -  
Ridwan Gyselinck -  
Herbeleef KV Mechelen - Sporting Lokeren

Jupiler Pro League

 Europa League Play-offs - Finale