Datum: 26/07/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - KV Oostende (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Lierse SK en KV Oostende live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Wie opent het nieuwe seizoen het beste en krijgen we vuurwerk op het Lisp?
19:54
De klank op het Lisp is niet optimaal, maar de opstellingen zijn doorgegeven. En ook de plaatselijke cheerleaders zijn er klaar voor in geel en zwart.
1
Lierse SK - KV Oostende: 0-0
1
En we zijn er aan begonnen. Groener en deftiger gras dan gisteren op Sclessin lijkt het wel. Lierse laat de bal al even rondgaan achteraan.
2
De eerste dribbel van de dag is er eentje van Ovono. Uiteindelijk na de wegtrap wel balverlies en via Traoré en Losada even iets wat lijkt op dreiging. De studieronde is begonnen.
4
Voorzet van Bourabia in een tijd, maar een vallende Schmisser is bij de pinken om toch te ontzetten voor iemand op doel kan afwerken. Aan de overkant meteen Canesin met dreiging.
5
Al bij al mogen we toch gewag maken van een slap begin. Lierse het balbezit, zonder daar iets mee te doen, en Oostende slecht in het uitspelen van counters.
6
Daar was hij voor het eerst aan de bal: Carl Hoefkens. Voor hem is het een speciale partij, want vorig jaar speelde hij hier nog om de twee weken. Hij kreeg voor de match overigens applaus van de Liersefans.
7
Als Menzo tijdens het WK iets heeft opgestoken van Louis van Gaal, dan is het wel het "zittende coach" zijn: in 7 minuten kwam hij nog niet van de bank, Vanderbiest staat continu recht.
8
 Gele kaart voor Fernando Matos Canesin
Via Siani komt een voorzet van Wilmet uiteindelijk bij Siani. Hij gaat voorbij zijn man en valt in de zestien. Geel oordeelt de ref, wegens schwalbe
10
Canesin alweer in het straatje. Hij kan Wilmet net niet vinden. Slecht uitverdedigen achterin stelt de speler in staat om nog 2 keer te proberen, maar zonder geluk.
10
 Gele kaart voor Frédéric Brillant
Brillant gaat gretig door op Wanderson, meteen de tweede kaart
12
Coulibaly zet zich door en stuurt Canesin vervolgens in het straatje, maar diens schot is te zwak om Berezovsky - goed plat - echt te bedreigen.
13
Coulibaly klaar om de 0-1 binnen te schroeien, maar hij maakte natuurlijk eerst hands en wordt teruggefloten.
15
Marc Coucke op post op het Lisp

17
Vanderbiest stuurt er al iemand op uit om op te warmen. Krijgen we een snelle wissel?
18
Het moge duidelijk zijn: we vervallen in randfenomeentjes omdat het op het veld helemaal is stilgevallen.
18
 Gele kaart voor Baptiste Schmisser
Grinta is er dan weer wel, alweer een serieuze fout en de derde prent van de dag al
19:55
Of hij wedstrijden van Lille of Nantes zal kunnen zien met zijn druk schema, dat weten we niet. Hier op het Lisp is hij alvast wel op zijn 'Weireldploegsje' naar de eerste punten van het seizoen te loodsen: Marc Coucke. We wachten op een tweet van hem met #LieKvo
19:58
Toch een beetje stress bij de coach van KVO. Fred Vanderbiest staat natuurlijk ook voor het seizoen van de bevestiging. En maar water slikken, al moet het gezegd: ook wij zitten te zweten. Geen 30 graden Celsius, maar wel verzengend vochtig weer.
19:59
Als daar maar geen storm van komt. U-weet-wel, waar de mannen van Oostende komen kan het waaien. Op het veld hopen we dan weer wél op een storm aan kansen. Hoppa, daar zijn de spelers!
20:00
De Pro League-hymne knalt door de boxen. Heeft u die ook zo gemist. Tweet even naar @voetbalkrant met #liekvo indien ja ;)
20
Keita met een leuke dribbel, maar zijn voorzet wordt buiten de lijnen gekegeld.
21

Goal
Doelpunt van Alhassane Keita (Hamari Traoré)
En zo staat het plots 1-0. De inworp wordt een voorzet en na wat geharrewar staat Keita plots alleen voor doel. Hij kan Ovono makkelijk passeren en maakt zo het eerste doelpunt van dit seizoen voor Lierse.
23
Lierke plezierke, part 2
In een mum van tijd twee doelpunten van Keita, vergelijkbaar. Plots staat hij alleen voor doel en heeft hij maar binnen te werken. Oostende heeft nu een berg te beklimmen.
23

Goal
Doelpunt van Alhassane Keita (Hernan Losada)
En meteen na de 1-0 staat het nu ook al 2-0. Ow ow ow, de defensie van Oostende laat zich wel makkelijk aftroeven.
25
Keita is een speler die komt van Metz. Duidelijk een man die de goal weet staan, terwijl het spel even stilligt omdat er een Oostendespeler geblesseerd neerligt. Het blijkt Hoefkens te zijn.
27
Hij moet er klaarblijkelijk met een draagberrie af. De harde kern van Lierse schreeuwt zijn naam, maar dit zit er niet goed uit!
29
Vervangen Carl Hoefkens
Ingevallen Niels De Schutter

En zo krijgen we meteen de eerste wissel
30
Halfuurtje ver en Oostende toch in de problemen. 2-0 achter, Hoefkens kwijt (hoe ernstig zal zijn blessure blijken?) en met wat gele kaarten achterin extra opletten als die rappe Keita er straks nog eens tussendoor probeert te gaan.
32
Hoge voorzet tot bij Wanderson, die zelf schrikt van de vrijheid die hij had, want slechte controle en bal kwijt.
34
Wanderson met een scherpe voorzet, Ovono bij de pinken. Alweer was het Losada die de lijnen makkelijk kon uitzetten, KVO zal een ander vaatje moeten zoeken.
35
Om ons punt te staven, een lekkere boogbal van Losada. Een metertje over en naast wel.
37
Ow ow ow, na een fout gaan de poppen helemaal aan het dansen. Jali gaat wat duwen, maar komt weg zonder kaart.
38
De vrije trap is een makkelijke prooi voor Berezovskiy.
39
De muziek gaat al eventjes aan, maar toch geen 3-0 via Wanderson. Keita deze keer als aangever, maar Ovono kan nog pakken met al wat in zijn mars ligt. Geen derde doelpunt van de Lierenaars dus.
40

42
Losada ziet het gat, maar Schmisser kan met een vliegende tackle de bal buitenwerken. Anders lag daar weer een zee van ruimte op links.
44
En zo ziet ook 'Sterke Jan' Ceulemans Lierse domineren, terwijl we stilaan naar de koffie gaan. Hij heeft een link met beide teams natuurlijk.
45
Welke band? Dat zullen we later moeten uitleggen, want Keita is weer op wandel. En zijn knal gaat via een Oostends been in corner. En de corner levert niet meer dan een nieuwe corner op.
45+1
We krijgen er vier minuten bij. Extreem veel voor een eerste helft, maar we kregen al een wissel en twee langdurige blessurebehandelingen.
45+2
Keita kan ook iets slecht doen, jawel: belabberde poging tot dieptepass met rug naar doel. De fans vergeven het hem graag, terwijl De Schutter aan de overkant iets doet wat lijkt op een schot. Bijna tegen de cornervlag!
45+3
Ook Ruytinx loopt al op te warmen. Keert hij het tij na de koffie? Ondertussen Berrier tot bij Canesin, maar iets te hard en de Liersegoalie goed in de voeten.


Scheidsrechter
Rust
Lierse SK - KV Oostende: 2-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:52
En zo kunnen we gaan rusten bij 2-0. Lierse was de hele helft baas, Keita toonde zich de efficiëntie zelve.
21:07
Door een speling van het lot zitten we voor de tweede keer op rij bij de openingsmatch van Lierse. Vorig seizoen werd verloren van Essevee, nu lijkt men te gaan winnen tegen het Weireldploegsje. Er lijkt wat minder volk te zijn dan vorig jaar, maar kabaalmatig is het minstens zo sfeerrijk.
46
Vervangen Jonathan Wilmet
Ingevallen Bjorn Ruytinx

Wissel tijdens de rust, die voor heel wat boegeroep zorgt: daar is El Toro. El Bullo Del T'zeetje!
46
En we zijn er terug aan begonnen.
47
Meteen een welkomstcadeautje van El Toro. Verschrikkelijke charge op Losada langs achteren, maar wel bal inclusief.
49
De thuisploeg blijft voorlopig baas, maar het vindt nog geen grote openingen. Wanderson is wel geweldig gretig begonnen en danst als een hinde iedereen voorbij.
51
En het gefluit aan het adres van Ruytinx gaat verder. Dat kan geen deugd doen voor El Toro, al is hij wel meer gewoon.
52
Oostende via Berrier en Canesin door, maar buitenspel ... aan de overkant. Regelneverij van ref Geldhof, die het moeilijk heeft na de koffie.
54
De Schutter decimeert Hanin, maar komt weg zonder kaart. Een bits begin van de tweede helft, dat nu toch meer op en neer gaat.
56
Op het veld valt het toch weer wat stil, Ruytinx kan voorlopig geen zoden aan de dijk van Oostende brengen.
58
Dan maar even iets over Jan Ceulemans, naast ons in de tribunes. Hij speelde van 1974 tot 1978 bij Lierse en speelde er ook in de jeugdreeksen. Wat hij dan met Oostende te maken heeft?
60
Bourabia met een lobpasje, iets te hard voor Keita en zo Ovono ertussen.
61
Wat kwam Ovono daar doen? Gelukkig kan Bourabia niet profiteren. Daarna toch nog een mogelijke duw van Schmisser, maar Geldhof gaat vandaag zeker geen strafschoppen geven. Zag hij het ook deze keer goed?
63
Daar was Keita weer in het straatje. Zijn pijp lijkt wel uit, want hij vergaloppeert en moet terug op Wanderson, die zijn controle half mist en weg kans.
65
Vervangen Sébastien Siani
Ingevallen John Jairo Ruiz Barrantes

De wissels zijn al op bij Oostende. Deze mannen moeten het tij keren in de laatste 25 minuten.
67
Er valt echt NIETS meer te beleven. Geef ons een doelpunt, voor de spanning het liefst eentje van KV Oostende.
69
Ceulemans, part 3 dan maar bij gebrek aan iets vanop het veld. Caje was deze zomer tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels in Oostende te vinden voor "Brazil aan Zee", het Duivelse evenement op en rond de Wellington Renbaan.
71
Beterschap op het veld? Neen! Oostende bikkelt zich naar voren, maar het raakt niet door de muur die Lierse stilaan begint op te zetten.
72
Gelukkig hebben we de harde kern van Lierse nog. Zij fluiten wanneer nodig en joelen wanneer het kan. "Everybody wants the know who we are and where we come from". Vanop het Lisp me dunkt.
74
Vrije trap Berrier. Canesin gaat neer in de zestien, krijgt geen strafschop en komt vervolgens als een slangenmens overal doorheen. Afdrukken lukt niet.
76
Nog een kwartier krijgen de Kustboys om iets terug te doen, maar dat zien we op dit moment niet meer gebeuren. Het plaatje klopt nog niet helemaal in de opbouw, al zijn er wel soms leuke moves bij - vooral van Canesin.
78

80
Iets wat lijkt op een schot van Jali, maar neen - ook zo zal je vandaag Berezovskiy niet echt bedreigen.
82
Bij Lierse worden ze nu toch wat slordiger achterin, maar Oostende kan er vooralsnog niet van profiteren om de spanning toch nog even in de match te blazen.
83
 Gele kaart voor Jimmy Hempte
Dan toch nog een prent. Eerst goed wait-and-see en als de Lierenaars de bal buiten trappen, toch de kaart
85
Eviva Losada knalt van de banken. Een hilarische verwijzing naar het liedje van vorige jaren op OHL (Eviva El Toro). De Supporters van Lierse zijn baas na de koffie. Dat zegt veel over de partij natuurlijk.
88
Het zit de bezoekers ook niet mee: nu leken ze op weg naar een doelpunt, wordt het afgefloten voor een fout - en of voor buitenspel.
90
Vervangen Hernan Losada
Ingevallen Apostolos Vellios

Applausvervanging voor Losada. Eviva Losada!
90
Canesin met een schicht, maar niet op doel. En nog een wissel voor Lierse.
90+1
We krijgen er nog drie minuten bij. Lierse begint met een overwinning aan het seizoen.
90+2
Vervangen Rachid Bourabia
Ingevallen Manuel José da Luz Correia Curto


90+3
Berrier nog met een knal, maar geblokt. Uitspelen die partij nu met hinde Wanderson.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.