Datum: 03/08/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - Zulte Waregem (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Lokeren en Zulte Waregem likken de wonden. Krijgen we opnieuw een tactisch duel of een duidelijke winnaar? Volg het hier LIVE...
14:41
De nieuwe tribune is ongeveer half gevuld, maar het is wel erg knap hoe snel deze is opgetrokken.
Sporting Lokeren - Zulte Waregem
14:11
Bij Zulte Waregem krijgt de beloftevolle Portugees Tiago Ferreira - bij afwezigheid van Colpaert - zijn kans.
14:21
Beide ploegen zijn bijna klaar met de opwarming. Voorlopig nog een matig sfeertje hier, maar dat heeft te maken met het uur natuurlijk.
14:26
Zulte Waregem heeft er - volgens de speaker althans - weer een speler bij: Trajkovic.
14:29
Daar zijn de spelers. Overmeire en D'Haene op kop, en "O wat zijn we blij met Sporting" knalt door de speakers.
14:31
Toch opvallend: het is luttele maanden na de bekerfinale en vooral bij Zulte Waregem staat er vandaag toch een heel ander team op het veld. Conté mag je stilaan een "oude krijger" gaan noemen op die manier.
1
Sporting Lokeren - Zulte Waregem: 0-0
1
De bezoekers hebben de wedstrijd op gang getrapt. Verboom meteen aan de bal, hij was twijfelachtig, maar kon toch starten.
1

Goal
Doelpunt van SĂ©rgio Dutra JĂșnior (Nill De Pauw)
Boem, paukeslag. Het staat al 1-0 voor Lokeren. Dutra neemt de bal aan en trapt met een prachtige omhaal binnen.
2
 Gele kaart voor SĂ©rgio Dutra JĂșnior
Dutra trekt na zijn goal zijn shirt uit en krijgt - zo zijn de reglementen dit seizoen - terecht geel. Jammer wel.
4
Alweer Dutra. Deze keer kapt hij zich enig mooi vrij op rechts. De voorzet raakt net niet bij Vanaken, D'Haene buffelt weg. De bezoekers zijn wel nog wat van slag lijkt het.
5
Vanaken en Remacle willen het te mooi doen. Via Verboom komen ze toch weer in balbezit, maar deze keer is Bossut hoog op de afspraak.
6
Dan toch eens een schuchtere poging van Zulte Waregem, maar probleemloos verdedigd.
8
Aneke loopt een Lokerenaar aan en moet op reprimande bij de scheidsrechter. Hij komt wel zonder kaart weg. De eerste storm is wat gaan liggen, maar de fans zijn wel helemaal wakker.
9
En ondertussen nog eens Remacle met een erg gevaarlijke voorzet. Dutra en Vanaken kunnen er niet bij, bal voorlangs.
11
Tien minuten ver, Lokeren is veruit de gevaarlijkste ploeg en staat dan ook met recht en reden op voorsprong. Essevee heeft net als tegen Soligorsk een snelle opdoffer gekregen, kunnen ze herstellen?
12
Vanaken kapt naar binnen en vuurt een pijltje af, maar daar is Bossut niet van onder de indruk.
13
Aan de overkant dan toch ook eens dreiging voor de kooi van Verhulst bij monde van een voorzet van Conté, maar een echte kans zien we niet.
14
Opnieuw Essevee, maar na combinaties tussen ContĂ© en Aneke komt de bal via SkĂșlason bij Isci, die de bal via een hobbeltje ziet buitengaan.
15
Dutra toont zich weer gevaarlijk, deze keer op links. De voorzet is afgemeten, maar De Pauw kan niet bij de bal. Vanaken loopt op rechts achter de achterlijn.
16

offsite
Dutra bijna weer door de mazen van het net, maar hij wordt afgevlagd recht op onze hoogte. Het lijkt juist, of zag u het beter?
17
Scholz zet zich heerlijk vrij tussen SkĂșlason en ContĂ©, de pass van Remacle op Dutra is ook afgemeten. Hij speelt terug, Remacle krult het leer naast de verste paal. 2-0 is dichterbij dan 1-1, lijkt het wel.
18
Conté met een voorzetje op Plet, maar Verhulst is niet onder de indruk en plukt zonder te moeten springen. De bezoekers zijn zoekende, de thuisploeg voelt zich echt thuis.
20
Op het veld probeert Essevee het evenwicht te herstellen, de beste kansen blijven wel voor de thuisploeg.
21

22
Aneke haalt eens ferm uit, Verhulst laat zien dat zijn vuisten van staal zijn en bokst weg.
24
Plet onderuitgelopen, heel veel misbaar voor de vrije trap kan worden getrapt. Vanaken trapt tot twee keer toe weg.
26
Nu toch ook iets meer slordigheden bij de thuisploeg, het grote overwicht is weg - al blijft Dutra wel dartelen.
28
Lokeren zet weer op, maar het centrale duo van Essevee - Ferreira/D'Haene voor de gelegenheid - duikt tot drie keer toe goed op de bal. Zeker op de doorsteekpass Dutra-De Pauw zat de Portugees er heel goed tussen.
29
Dutra gaat tegen de grond als een twijgje, fout van Verboom oordeelt de ref. Hele lekkere plaats voor een Vanaken om de bal tegen de touwen te werken.
30
En daar is de vanishing spray. Duidelijk toch van een B-merk in vergelijking met wat we op het WK te zien kregen, want na 5 seconden is hij weer weg.
31
En ook de kans is snel weg, want Vanaken trapt laag naast de muur, waar Bossut op de bal stond te wachten.
32
Conté op Plet, maar die kan zijn man niet voorbij en kan zo niet afdrukken. Na de pauze gaan we toch terug Sylla krijgen bij Essevee in de spits.
33
Bongonda legt De Pauw over de rug, maar mag door. Via SkĂșlason een gevaarlijke voorzet, maar niemand klaar om binnen te tikken.
35
De bezoekers kunnen een corner versieren, maar kunnen daar weinig mee doen. In het vertrekken stampt De Pauw op Conté, maar hij mag verder.
37
Wat we deze week bij Zulte Waregem duidelijk missen is die goede opbouw van achteren uit. Door blessures en andere pech is het met andere mannen te doen, maar het oogt soms wat moeilijk allemaal.
39
En een lange bal versturen kan natuurlijk wel, maar dan moet je iemand in de spits hebben die de bal kan bijhouden. Dat is Plet vandaag nog niet gelukt, ook niet op deze bal van Ferreira.
40

offsite
ContĂ© met een leuk lobvoorzetje, SkĂșlason kopt tegen de paal ... maar wordt afgefloten wegens buitenspel. Terecht? Wij kunnen het van hier moeilijk zien.
41
Fantastische doorsteekballetje van Aneke op Plet, maar die vergeet af te werken. Lokerenfans zullen het houden op een fantastische redding van Verhulst, maar dit was zwak ingeschoten. Sylla warmte zich alvast op.
43
Bongonda - vorig jaar in de play-offs was hij hier de man met het heerlijke doelpunt - moet er even af met verzorging. Hij lijkt wel verder te zullen kunnen.
44
De thuisploeg probeert de bal in de ploeg te houden, maar dat lukt niet. Nu loopt Verhulst met de bal in corner: toch nog wat spanning voor de koffie.
45
Enfin, of het mag op deze toch wel warme namiddag misschien ook een koudere drank zijn. Een minuutje extra in ieder geval.
45+1

Goal
Doelpunt van Bryan Verboom (Mamatou N'Diaye )
En het staat 1-1, met dank aan Bryan Verboom. Hij wordt perfect in de loop aangespeeld door N'Diaye en trapt overhoeks binnen.


Scheidsrechter
Rust
Sporting Lokeren - Zulte Waregem: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
15:19
Doelpunt in minuut 1 en 46: 1-1 op Daknam
En zo gaan we meteen rusten. Aftrappen moet zelfs niet meer voor de arbiter, meteen naar de kleedkamers.
15:33
Sylla is zich aan het warmlopen. Maar is het straks voor Bongonda of voor Plet dat hij zal inkomen?
15:35
Lokeren is al present, op Zulte Waregem is het iets langer wachten. Voorlopig nog geen wissels, Sylla moet terug naar de kan en gaat verder opwarmen naast de lijn.
46
Lokeren trapt de tweede helft af en speelt meteen naar voren.
47
Dutra meteen op weg naar de 2-1 lijkt het, maar Bossut zit heel goed in de voeten.
48
En nu krijgt De Pauw een vrije kopkans, maar hij doet er niets mee. Aj aj aj, dit is doodzonde, recht in de handen van Bossut.
50
Overmeire haalt het mes eens boven, N'Diaye ziet even af, maar kan verder. Ook een moeilijke situatie zopas voor Bossut, maar na veel vijven en zessen kan hij toch wegboksen.
52
De sfeer wordt wat grimmiger. Zopas Verboom op reprimande, nu Aneke & Overmeire. Een klappeke doen, zegt de ref.
53
De Pauw wacht veel en veel te lang, zijn voorzet wordt uiteindelijk weggekopt en Persoons kan aanleggen. Iets te ver naast om nog van een echte kans te spreken, maar er zat meer in.
55
Vervangen Theo Bongonda
Ingevallen Aleksandar Trajkovski

Bongonda kreeg daarnet nog een voetje op zijn voet en wordt nu - deels uit voorzorg, deels uit 'bleke partij' naar de kant gehaald.
56
De Pauw moet ver uitwijken en gaat dan maar hangen ... bij de lijnrechter. Grappig momentje eventjes.
57
Remacle mag ook even op de koffie bij de ref, na al te lang mekkeren. Kaarten blijven wel uit.
58
Een voorzet komt bijna bij Aneke, maar Verhulst is weer baas in zijn kleine rechthoek. Aan de overkant meteen Dutra op wandel, maar hij raakt niet voorbij D'Haene.
59
Keiharde trap van Galitsios op het gezicht van Trajkovski, die neerzijgt. "Op zen bakkes", klinkt het bij de thuisaanhang. Even wakker worden en terug klaar voor de arbeid.
60

offsite
Lokeren speelt verder, terwijl de lijnrechter al een kwartier met de vlag in de lucht staat. Was dat nu buitenspel of niet?
61
Aneke met een leuke move tot bij Trajkovski. Hij speelt door de benen van Verhulst, die toch nog half kan afweren en via Vanaken wordt het een corner.
62
Conté met vreselijk dom balverlies. De thuisploeg vergeet te profiteren: Remacle is net te laat op de voorzet van Dutra om binnen te leggen.
63
Vervangen Glynor Plet
Ingevallen Idrissa Sylla

Daar is dan toch de wissel die we aan de rust al een beetje hadden verwacht. Wat kan Sylla op een klein halfuurtje?
64
Zulte Waregem drukt nu toch wat door, vooral via de linkerflank. Galitsios uiteindelijk met de tackle op de bal, nadat Verboom hem voorbij was.
65
En daar zijn ze opnieuw op links: Verboom tot bij Trajkovski, die Sylla vindt. Door de benen van zijn rechtstreekse tegenstander, maar wel te hard en zo in de voeten van Verhulst.
66
Aan de overkant probeert De Pauw zich vrij te maken, maar Verboom met een goede tackle op de bal.
67

Goal
Doelpunt van SĂ©rgio Dutra JĂșnior (Hans Vanaken)
En zo is het 2-1 voor Lokeren. Zal het u verbazen dat Sergio Junior Dutra op de afspraak is om een voorzet van Vanaken helemaal alleen tegen de touwen te koppen. Knap in het hoekje, Lokeren staat weer op voorsprong.
68
 Gele kaart voor Ólafur SkĂșlason
De IJslander gaat iets te driest in en krijgt een gele prent.
70
De bezoekers terug in de aanval nu, maar veel levert het veldoverwicht in de eerste fase niet op. Iets te slordig allemaal tot op heden.
71
Vanaken probeert het eens, maar over. Nog een kleine 20 minuten, wat krijgen we nog?
72

73
En zo zijn de fans van Lokeren ook weer helemaal wakker: "Waar is die Beker heen", "Europees Europees Europees" en andere pogingen tot humor knallen van de tribunes. Dat is de charme van een voetbalpartij.
74
 Gele kaart voor Alexander Scholz
Scholz kan enkel foutief Aneke afstoppen en krijgt geel. Terecht?
75
Trajkovski lepelt de vrije trap mooi voorbij de muur, maar Verhulst kan van onder zijn lat wegranselen.
76
Drie corners later is het gevaar even geweken. Doeltrap Verhulst.
78
 Gele kaart voor Karel D'Haene
Remacle zet zich door, D'Haene laat het voetje hangen en krijgt een terechte prent.
78
Persoons vergeet de opgelegde kans binnen te koppen. Ondertussen ligt Dutra geblesseerd neer, drinkt Conté bij Lokeren en gaat Lokeren wisselen.
80
Vervangen Jordan Remacle
Ingevallen Onur Kaya


82
Eerst bijna Sylla bij de bal, daarna Trajkovski met de knal op de paal.
84
Aneke haalt uit, maar Verhulst kan zijn bal in twee tijden plukken. Essevee dringt wel wat aan.
86
Vervangen Sefa Isci
Ingevallen Raphaël Caceres


86
Applausvervanging voor Sergio Dutra. Staande ovatie!
87
Vervangen SĂ©rgio Dutra JĂșnior
Ingevallen Eugene Ansah


88
Zulte Waregem nog eens met een knalletje, maar hoog over.
90
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Jore Trompet


90
We krijgen er nog vijf minuten bij. Dat lijkt veel en dat vinden de thuisfans ook.
90+2
Vanaken en Aneke gaan beiden voor de bal, maar botsen hard met elkaar.
90+2
 Gele kaart voor Chuks Aneke

90+4
Bossut nog twee keer geweldig goed in de voeten om de 3-1 van het bord te houden. Op de counter kunnen de bezoekers echter ook niets meer.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
16:29
En zo kunnen de Lokerse Feesten helemaal losbreken. Sporting wint van Essevee met 2-1, met dank aan een sterke Junior Dutra.