Datum: 26/12/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Guldensporenstadion
Valt Gent uit de top-zes op Boxing Day?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Valt Gent uit de top-zes op Boxing Day?
Foto: © Photonews

AA Gent neemt het vanmiddag in het Guldensporenstadion op tegen KV Kortrijk. De Buffalo's zitten in een mindere periode in de competitie. De troepen van Yves Vanderhaeghe zitten in bloedvorm. We zitten klaar voor een interessante Boxing Day in Kortrijk.

De thuisploeg kan buigen op een uitstekende vorm. Was de wedstrijd tegen Genk niet ontsierd door die spookcorner, KVK had wellicht zeven overwinningen op rij geboekt. Vanderhaeghe is klaar om opnieuw zijn leermeester te kloppen. In Gent kwam Kortrijk immers weg met een hold-up.

Benoit Poulain was oververmoeid, maar haalde toch de selectie. Topschutter Ivan Santini en de wervelwind op rechts, Adam Marusic, zijn geblesseerd. Teddy Chevalier zal de grootste last in de aanval moeten dragen, ondersteund door Matton en De Smet.

Selectie Kortrijk: Darren Keet, Laurent Henkinet, Rémi Pillot, Maxime Chanot, Landry Mulemo, Dylan Ragolle, Gregory Mahau, Robert Klaasen, Gertjan De Mets, Baptiste Ulens, Benoit Poulain, Zarko Tomasevic, Stijn De Smet, Brecht Capon. Lukas Van Eenoo, Anthony Van Loo,Thomas Matton, Tuur Dierckx, Nebosja Pavlovic en Teddy Chevalier.

AA Gent heeft er een reeks frustrerende wedstrijden opzitten. De verplaatsing in de Beker uitgesloten, haalden de troepen van Hein Vanhaezebrouck al een tijdje geen overwinning meer. Tegen Racing Genk en Standard werd er barslecht afgewerkt. Tegen Kortrijk moet het beter. Gent dreigt immers uit play-off I te vallen.

Hein Vanhaezebrouck kan niet rekenen op Danijel Milicevic. Het creatieve brein achter de Buffalo's ondervindt te veel last van de dij. De afwezigheid van de Servische Zwitser is een aderlating voor de Gentenaars. Zonder hem zaten de Buffalo's verlegen om creativiteit tegen Standard.

Selectie Gent: Matz Sels, Uros Vitas, Rafael Rafinha Scapini, Karim Belhocine, David Pollet, Laurent Depoitre, Renato Neto, Benito Raman, Kenny Saief, Hannes Van Der Bruggen, Brecht Dejaegere, Nana Asare, Sébastien Locigno, Lasse Nielsen, Yaya Soumahoro, Brian Vandenbussche, Christophe Lepoint, Thomas Foket, Danijel Milicevic.

Wie haalt het in Kortrijk?

Zowel Gent als Kortrijk hebben volgens UNIBET even veel kans op de zege. Bij een goeie gok van zestig euro op één van beide teams, kan u 157 euro opstrijken. Die zestig euro krijgt u via deze link gratis!

Meer nieuws