Datum: 01/03/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Lotto Park
Hasi kiest voor Marin, Vanderhaeghe voor Van Eenoo
Hasi kiest voor Marin, Vanderhaeghe voor Van Eenoo
Foto: © SC

Ooit stonden ze samen op het veld in het Astridpark, nu nemen ze het tegen elkaar op: Besnik Hasi en Yves Vanderhaeghe. En dat in een match met veel inzet voor beide ploegen. Al ligt de druk misschien toch vooral bij de thuisploeg.

"Zij moeten misschien wel wat meer dan wij", maakte Yves Vanderhaeghe zich sterk. "Wij willen ons eigen spel spelen, maar als we een puntje kunnen wegkapen zou dat ook al mooi zijn", aldus de Kortrijkcoach.

"Of er een verschil is tussen Kortrijk thuis en uit", speelt Hasi de vraag terug. "Op dit moment zijn ze gewoon goed. Ze spelen goed met veel enthousiasme en pressie naar voren. Zij zitten in de goee flow en hebben niets te verliezen. Ze staan er goed voor richting play-off 1, het wordt een moeilijke match tegen hen."

Bij Anderlecht geen Mbemba of Praet, beiden zijn nog out. Conte zit op de bank. Achterin zien we opnieuw Rolando bij gebrek aan Mbemba.

De Kortrijkzanen hadden deze week dan weer heel wat geblesseerden en zieken, maar vooralsnog lijken verschillenden onder hen - inclusief Gouden Stier Ivan Santini - de match tegen paars-wit toch te gaan halen.

Stunts in de maak? Een overwinning van de West-Vlamingen maakt van onze gratis bonus van 60 euro al 309 euro, en zelfs een gelijkspel kan zomaar nog 240 euro opleveren.

Meer nieuws