lokSporting Lokeren
lieLierse SK
Mijat Maric (pen) 19'
1-0
Datum: 16/08/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Daknam
Debutant Abdurahimi helpt Lokeren aan makkelijke zege tegen Lierse
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Debutant Abdurahimi helpt Lokeren aan makkelijke zege tegen Lierse
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren kende vanavond bitter weinig problemen met Lierse. De Waaslanders hadden aan een efficiënte eerste helft genoeg om de bezoekers opzij te zetten. Debutant Abdurahimi toonde zich meteen trefzeker voor de Waaslanders.

Peter Maes wijzigde zijn elftal in tegenstelling tot de wedstrijd tegen KRC Genk op één positie. De onlangs aangetrokken Besart Abdurahimi kwam meteen in de ploeg en verving Eugene Ansah. Ook Stanley Menzo opteerde met Apostolos Vellios voor een andere spits. Goaltjesdief Alhassane Keita moest geblesseerd afhaken.

Penalty zet Lokeren op weg

Lierse probeerde in de aanvangsfase de bal in eigen rangen te houden, maar had heel wat moeite met de hoge pressing van Lokeren. De thuisploeg nam het balbezit – én het spel – gauw zelf in handen en dat resulteerde na een goed kwartier in een strafschop.

Abdurahimi trok zich op de rechterflank op gang en snelde alles en iedereen voorbij. Remacle nam over in de zestien, en daar werkte Messaoudi de blonde winger tegen de grond. Stafschop en een koud kunstje dus voor specialist Mijat Maric, die de bal over de grond naast een aan de grond genagelde Berezovskiy plaatste.

Abdurahimi meteen trefzeker

Lokeren op toerental en Lierse van slag, dat moest voor meer gevaar vanwege de Waaslanders zorgen. Abdurahimi kon alleen op doel af en in tegenstelling tot De Pauw – die wat eerder een dot van een kans miste – deponeerde de Macedoniër het leer keurig in de verste hoek met zijn linker.

Geleidelijk aan kwamen de Pallieters opnieuw in de wedstrijd, maar verder dan enkele keren de neus aan het venster steken via stilstaande fases kwamen de mannen van Menzo evenwel niet. De Pauw had de wedstrijd op slag van rust kunnen doodmaken, maar hij duwde de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Rode kaart Wanderson haalt angel volledig uit match

Lierse kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer, maar kon Lokeren allesbehalve overmeesteren. Integendeel, de troepen van Maes bleven zonder al te veel moeite overeind en konden er bovendien zelf af en toe goed uitkomen.

Maric was dicht bij zijn tweede goal, maar Berezovskiy pakte uit met een prima redding op zijn kopbal. De Pauw kon ook zijn derde goede kans niet verzilveren en voor het overige leek de thuisploeg best tevreden met de tussenstand. Lierse kon geen aanval meer in elkaar steken en Wanderson – die rood kreeg na een té stevige tackle – hielp zijn team niet bepaald in de zoektocht naar de aansluitingstreffer.

Ook Leye en Ngolok debuteren

De Lokeren-aanhang moest enkel nog eens de adem inhouden toen Vellios rakelings naast schoot, maar verder mochten de thuisfans enkel nog applaudisseren. Zo maakten naast Abdurahimi (in de basis) ook Leye en Ngolok hun debuut in loondienst van de Waaslanders.

Na een uitschuiver op speeldag 1 nestelt Lokeren zich nu toch alweer tussen de topteams. De ploeg van Peter Maes pakt opnieuw punten en het spel kan er – met een druk programma voor de boeg – alleen maar beter op worden.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Scholz Alexander 90' -
Odoi Denis 90' -
Overmeire Killian   90' -
Persoons Koen 90' -
Vanaken Hans 90' -
De Pauw Nill A 74' -
Abdurahimi Beshart  64' -
Remacle Jordan 81' -
  Bank G Beoordeel
Leye Mbaye 26' -
Ngolok Evariste 16' -
Kaya Onur 9'  
Copa Barry Boubacar -  
Mertens Gregory -  
Dessers Cyriel -  
Ansah Eugene -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Berezovskiy Igor 90' 4
Traoré Hamari 90' 5
Bensebaini Rami 87' 2
El Messaoudi Ahmed   90' 4
Hanin Florent 90' 5
Sayed Ahmed 90' 4
José da Luz Correia Curto Manuel 62' 2
Bourabia Rachid   72' 5
Losada Hernan 90' 4
Vellios Apostolos 90' 0
Maciel Sousa Campos Wanderson   79' 6
  Bank G Beoordeel
Buysens Ludovic 28' 4
Benson Manuel 18' 4
Ngawa Pierre-Yves   3'  
Wils Thomas -  
Goris Nathan -  
Tahiri Anas -  
Helal Mohamed -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Lierse SK

Vooraf