Datum: 27/09/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Luminus Arena
Spoelt Racing Genk de pijnlijke bekereliminatie snel door?
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Spoelt Racing Genk de pijnlijke bekereliminatie snel door?
Foto: © Photonews

Racing Genk boekte vorige week bij Moeskroen- Péruwelz nog zijn eerste zege onder Alex McLeish. Afgelopen woensdag kreeg het herwonnen vertrouwen een serieuze knak door de bekeruitschakeling tegen Racing Mechelen.

De Limburgers draaiden tot dusver een grijs seizoen. Hoewel de laatste zeven duels niet verloren gingen, oogt de puntenoogst mager. Bovendien kwam er woensdag nog dat bekerfiasco bij. Toch ziet de Schotse oefenmeester het niet zo somber in.

"We haalden 8 op 12 in onze jongste vier competitieduels", aldus McLeish op de persconferentie vrijdag. "Als we dat ritme aanhouden, halen we zéker play-off 1." Een uitspraak met een grond van waarheid in. De Limburgers kamperen tenslotte op amper twee puntjes van plek 6.

Kijken de Genkenaars echter de andere richting uit, dan zien ze Charleroi opdoemen als naaste belager. Toevallig de tegenstander van vanavond. De Zebra's schoten bijzonder moeizaam uit de startblokken, maar rukten na een 9 op 12 danig op in de klassering. Is dat geen rapport PO1 waardig, Alex McLeish?

Springen de Karolo's over Genk of niet?

Welke richting gaat de partij van vanavond volgens u uit? Ziet u Racing Genk zich herpakken in de Cristal Arena en haar publiek de bekereliminatie helemaal doen vergeten? Dan levert een gokje van 60 euro op winst van de thuisploeg u al een aardige duit van 108 euro op. Voetbalkrant.com zet u alvast op weg met een gratis wedtegoed bij UNIBET.

Meer nieuws

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent