moeMoeskroen
gntKAA Gent
1-2
77' Sven Kums (pen)
Datum: 16/10/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Le Canonnier
Komt Gent naast Oostende aan de leiding?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Voorbeschouwing Moeskroen-Gent

Komt Gent naast Oostende aan de leiding?
Foto: © photonews

Royal Mouscron Péruwelz ontvangt vanavond een AA Gent in vorm. De Buffalo's kenden in het begin van het seizoen scoringsproblemen, maar in de laatste vijf wedstrijden, inclusief Beker en Champions League, gingen er toch vijftien tegen de touwen.

Probleem opgelost, zou je denken. Tegenover de Buffalo's staat een herboren Moeskroen dat in de laatste vijf wedstrijden amper vijf goals slikte. Geen slecht gemiddelde voor een mogelijke degradatiekandidaat. 

Daarbovenop haalden 'Les Hurlus' in die vijf wedstrijden drie overwinningen en twee gelijke spelen. Het zal het vanavond wel zonder Boumedienne, Scepovic, Olinga en Gulan moeten stellen.

Selectie RMP: Marciano, Vagner, Rausin, Dussenne, Hubert, Mezague, Marquet, Badri, Michel, Mohamed, Aksentijevic, Kocur, Jakolis, Markovic, Dingomé, Oussalah, Vaccaro, Frédéric Maciel, Manea, Tozé Marreco.

De partij kan wel eens gevaarlijk worden voor Gent. De vorige match was er één tegen Club, de volgende staat dinsdag in Valencia op het programma. "We mogen daar echt nog niet aan denken", aldus Neto. "Het zal in Moeskroen ook moeilijk zijn."

Ook Hein Vanhaezebrouck is die mening toegedaan. "Dat ze in een quasi leeg stadion gaan spelen? Dat moeten ze aankunnen. Voetballers moeten altijd presteren. Week in, week uit. Een tennisser kan alles op Wimbledon zetten, als hij wint is zijn seizoen geslaagd."

Een tennisscore wordt niet verwacht. “Moeskroen is een stevig team, vergeet niet dat Club Brugge er ging verliezen en ook leider Oostende bijna de boot inging op Le Cannonnier”, sluit Vanhaezebrouck af.

Selectie Gent: Sels, Vitas, Rafinha, Johansson, Coulibaly, Matton, Depoitre, Neto, Poletanovic, Mitrovic, Kums, Saief, Dejaegere, Thoelen, Asare, Nielsen, Vandenbussche, Raman, Pedersen, Foket en Milicevic.

Simon is ziek, Hannes Van Der Bruggen en Elhamed kampen met kwaaltjes. Johansson viert zijn retour.

Bij Unibet is Gent favoriet. Een goeie gok van zestig euro op de Buffalo's kan u 93 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link gratis!

Meer nieuws