Datum: 18/01/2020 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Herbeleef KAA Gent - Moeskroen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Moeskroen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 28 reacties...
1-0 voor de Buffalo's na een vrij magere eerste periode.
21:30
Daar zijn de spelers weer, maar het is nog even wachten op ref Laforge.

Vooraf
Zaterdagavond neemt AA Gent het op tegen Moeskroen. De Buffalo's kunnen mits een overwinning (voorlopig) alleen op de tweede plaats komen. Giorgi Kvilitaia vervangt de geblesseerde Roman Yaremchuk in de basis. Moeskroen zakt wel met vertrouwen af naar de Ghelamco Arena want Les Hurlus wonnen vier van de vijf laatste onderlinge duels. Bij de bezoekers staat Jean Butez na een armbreuk weer onder de lat. Aanvoerder Dimitri Mohamed keert ook terug.
1
KAA Gent-Moeskroen: 0-0
20:32
De opwarming is achter de rug en de spelers maken zich stilaan klaar om het veld op te komen. Nog vijf minuten!
2
AA Gent en Moeskroen zijn aan de match begonnen. Olinga schiet meteen enkele meters over het doel van Kaminski.
4
AA Gent heeft intussen het balbezit en zoekt een eerste opening. Moeskroen verdedigt goed in blok.
5
Kvilitaia krijgt meteen een serieuze kans!
Castro-Montes zet goed voor tot bij Kvilitaia, maar de Georgiër kan de bal niet voorbij Butez duwen. Meteen prima kans voor de Buffalo's!
9

Goal
Doelpunt van Laurent Depoitre (Giorgi Kvilitaia)
AA Gent klimt al vroeg op voorsprong tegen Moeskroen. Depoitre duikt in de rug van de defensie na een goede inspeelpass van Kvilitaia en schuift de bal voorbij Jean Butez: 1-0! De Buffalo's hebben meteen een voorsprong beet.
12
Kums, Owusu en Odjidja amuseren zich en spelen de bal onder hun drietjes rustig rond. Moeskroen moet momenteel ondergaan.
15
Olinga gaat met wat geluk voorbij Castro-Montes en stoomt de zestien binnen. Ngadeu let goed op en kan zijn pass richting de vrijstaande Perica onderscheppen.
18
Ciranni legt de aalvlugge Mohammadi over de knie en krijgt een uitbrander van Laforge. Gent heeft opnieuw het balbezit.
19
Moeskroen houdt het goed gesloten, maar aan de flankwissels van Kums en Castro-Montes valt weinig te doen. Mohammadi zoekt vervolgens Odjidja maar zijn pass verdwijnt over de achterlijn.
23
Het is dit keer Sven Kums die blij mag zijn dat hij wegkomt zonder gele kaart na een overtreding op Fabrice Olinga. Het tempo is intussen wel wat gezakt.
24
Castro-Montes heeft het op rechts bijzonder moeilijk met Olinga. De Kameroener duikt opnieuw de zestien in en het is dit keer Plastun die met een ultieme tackle redding moet brengen.
26
Castro-Montes gaat de fout in en geeft de bal zomaar cadeau aan Perica. De aanvaller krijgt de bal na een tikje van Garcia terug, maar heeft te veel tijd nodig om af te werken. Even later gaat het schot van Frank Boya via de vingertoppen van Kaminski over.
31
Het is plots AA Gent dat overneemt! Eerst kunnen Castro-Montes en Depoitre net niet op doel schieten en enkele seconden later kopt Kvilitaia recht in de handen van Butez.
34
Op de rechterkant blijven ze het bij Gent bijzonder moeilijk hebben. Dit keer is het Pietrzak die voorzet, Ngadeu kopt weg. In de herneming knalt Boya uit de kluts op doel, Kaminski duwt over.
38
Jonathan David zit nog niet in de wedstrijd. De jonge Canadees heeft het moeilijk met het uitstekende blok van Moeskroen.
40
 Gele kaart voor Elisha Owusu

40
Gent heeft het moeilijk met de rappe Olinga. Het is dit keer Owusu die hem tegen de grond werkt net voor het strafschopgebied. Het lijkt Pietrzak te worden die mag aanleggen voor de vrije trap.
41
De vrije trap van de Poolse international gaat via de muur in hoekschop. Die levert niets op.
45
De eerste helft kabbelt intussen naar het einde. Gent heeft z'n zaakjes momenteel onder controle.


Scheidsrechter
Rust
KAA Gent - Moeskroen: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:16
Laforge telt niks bij waardoor Gent met een 1-0 voorsprong de rust in mag. De Buffalo's kwamen al vroeg op voorsprong via Laurent Depoitre en gaven die niet meer uit handen. Moeskroen was wel enkele keren gevaarlijk via de snelle Fabrice Olinga.
46
De tweede helft is begonnen!
De Buffalo's hebben afgetrapt voor het tweede deel van deze wedstrijd.
47
Olinga blijft liggen na een contact met Castro-Montes en moet even bekomen. De flankaanvaller lijkt gewoon verder te kunnen.
48
Gent gaat wel resoluut op zoek naar een tweede doelpunt. David behoudt goed het overzicht, maar hij kan de vrijstaande Odjidja net niet bereiken.
50
En opnieuw een mogelijkheid voor AA Gent! Osabutey raakt de bal kwijt aan Mohammadi en die vindt David. De Canadees zoekt en vindt dit keer Odjidja, maar het schot van de Gentse aanvoerder gaat naast.
51

Goal
Doelpunt van Jonah Osabutey (Rafal Pietrzak)
Moeskroen staat uit het niets gelijk! Pietrzak zet zich goed door op links en zet uitstekend voor. Osabutey moet de gelijkmaker maar binnenduwen. Alles te herdoen in de Ghelamco Arena!
55
Dit is toch een opdoffer voor Gent en de supporters scharen zich nog eens achter hun ploeg.
55
 Gele kaart voor Jonah Osabutey

58
Godeau laat vanavond wel zien waarom de Buffalo's hem er graag bij willen. Het jeugdproduct van Anderlecht staat secuur te verdedigen en voetbalt ook goed uit.
60
Vervangen Elisha Owusu
Ingevallen Roman Bezus


60
Jess Thorup gaat het iets offensiever aanpakken en haalt slot-op-de-deur Owusu naar de kant voor Bezus. Intussen is Olinga blijven zitten bij Moeskroen.
61
Kvilitaia laat het liggen voor Gent!
David trekt zich na een snelle balherovering uitstekend op gang en speelt Depoitre aan. De sterke aanvaller behoudt goed het overzicht en vindt Kvilitaia, maar de Georgiër trapt alleen voor Butez naast.
65
Mohammadi heeft zeker z'n waarde, maar zijn voorzetten blijven toch ondermaats. Moeskroen zet een tegenaanval op, maar Kaminski staat goed op te letten en werkt de bal weg.
69
Veel goede wil bij Gent, maar op de grote kansen is het vooralsnog wachten. Nog 20 minuten!
73
Thorup gaat er zijn goudhaantje Chakvetadze bij brengen en dat kan het publiek wel smaken. Kan hij de bakens verzetten?
74

Goal
Doelpunt van Jonathan David (Vadis Odjidja)
AA Gent heeft de voorsprong weer beet. Castro-Montes zet Odjidja alleen voor Butez en die biedt David de 2-1 aan. Gent heeft weer een voorsprong beet.
75
Vervangen Giorgi Kvilitaia
Ingevallen Giorgi Chakvetadze


77
Vervangen Fabrice Olinga
Ingevallen Nemanja Antonov


77
Vervangen Dimitri Mohamed
Ingevallen Benjamin Van Durmen


77

Goal
Doelpunt van Jonathan David (Milad Mohammadi)
Jonathan David zorgt ervoor dat Gent de punten thuis houdt. Mohammadi zet dit keer uitstekend voor en de Canadees duwt binnen.
80
Laforge gaat toch eens de beelden bekijken, maar laat het doelpunt doorgaan. De reden waarom is niet meteen duidelijk.
82
Bezus wil ook nog graag zijn naam op het scorebord zetten en neemt een afvallende bal op de slof. Het schot van de Oekraïener verdwijnt net naast het doel van Butez.
84
Chakvetadze kan z'n invalbeurt opfleuren met een doelpunt maar laat het liggen. Oog in oog met Butez verslikt de jonge middenvelder zich in z'n dribbel en gaat de bal over de achterlijn.
86
Het loopt op wieltjes momenteel bij de Buffalo's en de fans zetten de Mexican Wave in. Marreh mag intussen z'n debuut maken.
87
Vervangen Sven Kums
Ingevallen Sulayman Marreh


89
 Gele kaart voor Stipe Perica

89
Vervangen Jonah Osabutey
Ingevallen Alexandre Ippolito


90
Gent tikt de wedstrijd rustig uit. De Buffalo's gaan een al bij al eenvoudige zege boeken.
90+1
Het is nog even opletten geblazen wanneer Perica alleen voor Kaminski opduikt. De aanvaller duwt de bal voorlangs.
90+2
Nog vier minuutjes spelen we extra.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.