Datum: 30/08/2020 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Luminus Arena
Kan Club Brugge, zonder Diatta, Racing Genk een eerste keer kloppen dit seizoen?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 554 reacties

Volg Racing Genk - Club Brugge LIVE op Voetbalkrant.com

Kan Club Brugge, zonder Diatta, Racing Genk een eerste keer kloppen dit seizoen?

Om niet gebuisd te zijn na vier speeldagen moet Club Brugge de volle buit meegraaien uit de Luminus Arena. Makkelijker gezegd dan gedaan, want blauw-zwart heeft het nooit makkelijk in Genk. De Limburgers zijn nog ongeslagen na drie speeldagen en willen dat graag zo houden.

In 2019 verliet Philippe Clement Racing Genk voor Club Brugge en het is de tweede keer dat hij terugkeert naar de Luminus Arena. In maart van dit jaar werd Genk met 1-2 geklopt, maar toen zat Club nog in kampioenenmodus. Dit seizoen draait het minder vlot en is het nog meer van moeten voor blauw-zwart. Een nieuwe nederlaag zou immers 3 op 12 betekenen en een desastreus competitiebegin.

Genk wil de draad van de competitiestart weer oppikken. Toen werd gewonnen van Zulte Waregem. Daarna werd getalmd met draws tegen OHL en Standard.

Selectienieuws

De meest opvallende naam bij de thuisploeg is die van de 16-jarige Dwomoh. Het is zijn eerste selectie. Dessers is fit en de twee grootste afwezigen zijn, niet onverwacht, Heynen en Thorstvedt.

De wisselvallige Diatta werd tegen Beerschot aan de bil geraakt en is niet tijdig hersteld. Clement zal nu moeten puzzelen op zijn rechterflank. Wie hij in de spits zet is ook nog een vraagteken. 

Kan Genk de drie punten thuishouden tegen Club Brugge? Zet bij betFIRST 10 euro in op een zege van de thuisploeg en krijg 34 euro terug!

Meer nieuws