Datum: 10/12/2023 16:00
Speeldag: Speeldag 17
KRC Genk sluipt weer de top zes binnen na deugddoende overwinning op het veld van KAS Eupen

KRC Genk heeft zondag met 1-3 gewonnen van KAS Eupen. De Limburgers sluipen zo terug de top zes binnen na een deugddoende zege.

KRC Genk nam het zondag op tegen KAS Eupen. Bij winst kon Genk naar de vijfde plaats klimmen. Eupen kon met een overwinning uit de rode zone geraken. Wouter Vrancken koos opnieuw voor Sor vooraan. Cuesta kwam in de plaats van McKenzie in vergelijking met de wedstrijd tegen KAA Gent.

De Limburgers hadden het meteen moeilijk. Eupen kan na zo’n tien minuten met een kopbal heel gevaarlijk zijn. Vandevoordt hield de bezoekers recht met een geweldige redding.

Even later trapte Magnée maar net naast nadat Fadera de bal op kinderlijke wijze inleverde. Zo startte Genk niet al te vlot aan het duel.

Op slag van rust kon Sor de Limburgers toch op voorsprong zetten. Slonina kwam ver uit zijn doel wanneer Heynen diep gaf op Sor, iets te ver. Hij kwam uit zijn zestien en kon de bal niet meer met de handen pakken. Sor ging met de bal aan de haal en kon afwerken in een leeg doel.

Slonina Gabriel
© photonews

Na de rust kwam Genk als de betere ploeg uit de kleedkamer. Kort voor het uur maakte Paintsil er 0-2 van. El Khannouss gaf een heerlijke bal in de diepte aan Paintsil. Die twijfelt niet en werkte zijn kans mooi in doel.

Een paar minuten later gaf Charles-Cook de thuisploeg weer hoop door de 1-2 op het scorebord te zetten. Dit na een geweldige actie met een hakje van Möhwald als assist. Charles-Cook twijfelde niet en werkte de bal in het dak van het doel.

Meteen na het tegendoelpunt gingen de bezoekers op zoek naar de 1-3. Genk verzamelde enorm veel kansen en gaf weinig weg. In de blessuretijd kon Tolu de wedstrijd beslissen na een diepe bal van Bonsu Baah. Hij trapte gecontroleerd in de benedenhoek.

Door deze overwinning sluipt Racing Genk weer de top zes binnen. De Limburgers tellen momenteel 28 punten. KAS Eupen blijft in de rode zone en staat 13e met 15 punten. Is de trein terug vertrokken voor Wouter Vrancken en zijn troepen?